• Informacje na temat:

    jak zrobić pyszny szpinak

Przepisy na temat: jak zrobić pyszny szpinak
  • Sezon na...szczawi szpinak

    Zielona papka? Nie! Z tych młodych liści można zrobić pyszne i piękne dania, które skuszą każdego!

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Jak przekonać niejadka do jedzenia? Obiady dla dzieci

    Twoje dziecko bez wątpienia nie należy do grona największych łasuchów? Martwisz się, gdyż ciągle nie dojada swoich posiłków? Pora z tym skończyć! Dowiedz się, co serwować swojemu milusińskiemu oraz jak komponować pyszne obiady dla dzieci. Z nami trafisz w smak nawet najmłodszego domownika!

  • Szpinakowe naleśniki

    Pyszne danie, które możesz zrobić na poczekaniu.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby(...) np. tymiankiem lub odrobiną posiekanej, przesmażonej cebuli. Zamiast jarzynki Podduszone na oleju lub maśle pieczarki z powodzeniem zastąpią np. buraczki czy szpinak, podawane jako dodatek do obiadu...

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    ...roślinnych, twoje ciało wykorzystało już z pewnością całą dobroć z pożywienia, które zjadłeś przed treningiem. Jednak po treningu też musisz coś zjeść, aby pomóc swoim mięśniom się zregenerować. Jak można to zrobić? Podpowiadamy!

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    Mamo, co dziś na obiad?! Z pewnością nieraz słyszysz to zdanie. Zadowolić Twojego głodomora nie jest łatwo. Gorączkowo zastanawiasz się, co przygotujesz szybko, smacznie i zdrowo? Z opresji uratuje Cię nie kto inny jak bohaterka wszystkich rodzicielek – zapiekanka z makaronem!

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    ...chrupkie i aromatyczne chipsy. Są bardzo dobre jako samodzielna przekąska, ale jeszcze lepiej sprawdzą się jako dodatek do wielkanocnej zupy chrzanowej czy żurku! Jak je zrobić? Wystarczy ułożyć plastry(...)Nim zaczniemy kuchenną przedświąteczną krzątaninę i rozpoczniemy przygotowywanie potraw z dodatkiem plastrów boczku, warto wybrać najlepsze produkty. Jak rozpoznać bekon idealny? Choć, całkiem...

  • 101 pomysłów na naleśniki

    Szybkie i proste rozwiązanie na każdą porę dnia. Dzieci lubią rozpocząć naleśnikami dzień, nie rezygnują z nich w porze obiadu, ani nie pogardzą na kolację. Jakie dodatki lubią nasi milusińscy? W większości słodkie. A przecież to nie jest jedyne rozwiązanie.

Artykuły na temat: jak zrobić pyszny szpinak
  • Kluski ze szpinakiem

    Szpinak jest zdrowy i zawiera wiele wartości odżywczych. Zobacz, jak z niego zrobić pyszne kluski.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Zbieraj chwasty!

    ...bioskładników można je nazwać superżywnością! "Nie trzeba sięgać po egzotyczne rośliny, jak spirulina, jagody acai czy bulwy maca. Superżywność mamy w zasięgu ręki", pisze Karin Greiner, autorka książki(...) C niż szpinak, a już kilka listków mniszka lekarskiego zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na witaminę K. Gorzki smak większości chwastów świadczy o dużej zawartości substancji odtruwających...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Jak odtworzyć ten smak w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską. Czy gofry są zdrowe? Ze zrobieniem gofrów powinien poradzić...

  • Co robić, by malec polubił...

    Urozmaicona dieta gwarantuje dziecku prawidłowy rozwój. Niestety, często nie chce ono jeść produktów, które korzystnie wpływają na jego zdrowie. Sprawdź, co zrobić, żeby jednak jadło!

  • Knedle to idealny pomysł na letni obiad. Jak je przygotować, aby smakowały równie dobrze co te, zrobione przez babcię? Fot. 123RF/PicselZ pewnością każdy z was pamięta letnie obiady u babci, kiedy to na stole królowały przepyszne knedle. Zwykle były one przykryte grubą warstwą zrumienionej na maśle bułki tartej, a ich wnętrze kryło w sobie smakowite, owocowe nadzienie. Jak odtworzyć ten smak? Jak wybrać ziemniaki na knedle? Podstawą doskonałych knedli jest oczywiście ciasto. W...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...