• Informacje na temat:

    jak zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym

Przepisy na temat: jak zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym
  • Wakacyjny obiad jak u babci

    ...czas mieszając. Zagotuj zupę i zdejmij z ognia.  3. Podawaj z ulubionym makaronem, posypaną natką pietruszki.  Przepis autorstwa blogerki Katarzyny Nowakowskiej Pulpeciki w sosie pomnidorowym(...) maśle. Dodaj resztę cebuli i wlej sos pomidorowy. Gotuj pulpeciki w sosie 15 minut. Ugotuj makaron. Podawaj pulpeciki z makaronem, obficie polanym sosem. Przepis autorstwa blogerki Małgorzaty Haggu...

  • Polecane szczególnie kiedy są jeszcze dobre pomidory ! :) Bo nie ma nic lepszego niż samemu zrobiony sos który wcale nie wymaga dużo więcej czasu niż z papierka. Możemy podawać z ziemniaczkami i mizerią, z ryżem i marchewką - jak kto lubi.

  • Samo zdrowie na talerzu

    ...nerwowego. Jego niedobór pociąga za sobą brak energii, odporności i apetytu. Aby pulpeciki nadawały się już dla rocznych maluchów, najlepiej zrobić je z mięsa wieprzowo- drobiowego. Będą wtedy nie tylko(...)Chcesz, by twój smyk jadał zarówno zdrowo, jak i z apetytem? Pamiętaj, że jego posiłki mają być nie tylko bombą minerałów, witamin i innych cennych substancji. Powinny też zostać dostosowane do...

  • Pyszne i delikatne pulpeciki zarówno dla dużych jak i małych będą wspaniałą ucztą do której będziesz chciał/a wrócić.

  • Kuchnia turecka

    ...najbardziej popularną i oryginalną jest chyba Iskender Kebap - paseczki mięsa wymieszane z chlebem i sosem pomidorowym, podawane na talerzu obok jogurtu i warzywnej sałatki. Köfte - mięsne pulpeciki(...)Tureckie dania składają się przede wszystkim z mięsa i świeżych warzyw, takich jak bakłażan (patlcan), ogórek (salatlk), dynia (kabak), papryka (biber) i wreszcie pomidor (domates), ziemniak (patates...

  • Słowa mojego 3-letniego synka dotycząca dania: Mamo jestem z Ciebie dumny,bo pulpeciki są pycha:)

  • Sprawdzony przepis na "Pulpeciki w sosie pomidorowym"

  • Pulpeciki to mój ulubiony przepis z nieprzepastnych zasobów przepisów Nigelli Lawson - genialna propozycja na obiad nie tylko dla dzieci, serdecznie polecam :-)

  • Pulpeciki w sosie cebulowo -pomidorowym, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim bardzo smaczne .

  • Propozycja na delikatne pulpeciki drobiowe skąpane w smakowitym sosie pomidorowym. Pulpeciki idealnie komponują się z ryżem lub kaszą bulgur, są pożywne i bardzo sycące :)

Artykuły na temat: jak zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym
  • Samo zdrowie na talerzu

    ...nerwowego. Jego niedobór pociąga za sobą brak energii, odporności i apetytu. Aby pulpeciki nadawały się już dla rocznych maluchów, najlepiej zrobić je z mięsa wieprzowo- drobiowego. Będą wtedy nie tylko(...)Chcesz, by twój smyk jadał zarówno zdrowo, jak i z apetytem? Pamiętaj, że jego posiłki mają być nie tylko bombą minerałów, witamin i innych cennych substancji. Powinny też zostać dostosowane do...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Na historię zupy pomidorowej składają się dzieje samej zupy oraz losy pomidorów. Dziś ciężko w to uwierzyć, ale sympatyczne, czerwone warzywa, na które czekamy całą długą zimę, uznawano kiedyś za... truciznę! Fot. 123RF/Picsel Popularność pomidorowej nie powinna nikogo dziwić. Jest to danie bardzo stare, rodzime niemal dla każdej kuchni i prawdopodobnie rozpoczynające historię kulinariów. Sycąca, względnie tania, prosta do zrobienia i potrafiąca nakarmić wiele osób. A czy ktoś nie lubi...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo szybko okazało się, że niepozorne pomidory mogą nawet uratować nam życie. Zawarte...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...