• Informacje na temat:

    jak zrobić placki z jogurtem

Przepisy na temat: jak zrobić placki z jogurtem
  • Jak zrobić jogurt w domowych warunkach?

    Jogurt jest zdrowy i dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych. Jedna szklanka jogurtu dziennie zaspokaja niemal 60 procent normy zalecanego dziennego spożycia jodu blisko 50 procent dziennego zapotrzebowania na wapń, a przy tym dostarcza organizmowi sporych ilości (co najmniej 25 procent niezbędnego każdego dnia) fosforu, witaminy B2, białka i witaminy B 12. Zarówno kanadyjskie, jak...

  • Placki i tarty z rabarbarem

    ...i rozłóż na nim rabarbar. Piecz 40 minut.  4. Białka ubij na sztywno, dosypując cukier. Wysuń z piekarnika blachę z ciastem. Wyłóż na nie pianę i wygładź wierzch (zrób to jak najszybciej, by ciasto nie...

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale jeść lepiej, zdrowiej i przede wszystkim taniej.

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    ...- Są łatwe do zrobienia, a przy okazji przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji - tymi słowami kucharz Pascal Brodnicki zachęca do zrobienia placków z pora.

  • Lekkie warzywne miniwrapy

    Jak zachęcić dziecko do warzywnych wrapów? Zrób pyszny dip, np. z awokado, pomidorów, jogurtu. Wymieszaj w blenderze i lekko schłódź w lodówce przed podaniem.

  • Brokułowe placuszki

    ...​W domu od kilku dni leżał brokuł. Wiedziałam, że przyszedł czas na niego i trzeba coś z nim w końcu zrobić.

  • Ulubione potrawy dzieci

    Chcesz zrobić swojemu brzdącowi danie, które lubi, ale w nieco innym wydaniu? Oto pomysły na przysmaki dla malca.

  • Ulubione potrawy dzieci

    Chcesz zrobić swojemu brzdącowi danie, które lubi, ale w nieco innym wydaniu? Oto pomysły na przysmaki dla malca.

  • Pizza trochę inaczej

    ...groszku i złóż całość w sakiewkę (jak gruziński pierożek). Po chwili go spłaszcz rozwałkuj. Placki opiekaj z dwóch stron na suchej patelni. Gdy pojawią się brązowe pęcherzyki, placki posmaruj masłem(...), przykryj ściereczką i odstaw jeszcze na kwadrans, po czym rozwałkuj na placki grubości ok. 1/2 cm. Każdy posyp żółtym serem. Brzegi z dwóch stron zawiń w rulon i połącz wierzchołki, by utworzyć kształt...

  • Miodowniki pełne orzechów

    ...upiecz je na blaszce przykrytej pergaminem (po ok. 30 minut w 180 st.). Placki ostudź.  2. W rondlu zagotuj mleko, wsyp kaszę i cukier. Mieszając, gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudź.  3. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą białą masę. Nie przerywając ucierania, dodawaj po 1 łyżce kaszy. Na koniec masę wymieszaj z migdałami.  4. Kremem posmaruj 3 placki. Ułóż je jeden na...

Artykuły na temat: jak zrobić placki z jogurtem
  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...się odchudzasz, walcząc z kolejnymi efektami jojo". W drodze do zgrabnej sylwetki W odchudzaniu wcale nie chodzi o to, żeby nie jeść ale o to, jak jeść. Przede wszystkim trzeba pamiętać o tym, by(...) produkty, z których przygotowujesz  posiłki, zwracaj uwagę na ich jakość. Jak gotować, by nie tyć? Przygotowując potrawy w odpowiedni sposób, możesz zmniejszyć ich kaloryczność. Zamiast tuczącej...

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • Placuszki z kukurydza pierwszy raz jedlismy u mojej ciotki w Brandon w Kanadzie... ale to bylo juz 9 lat temu... od tego czasu wracam do nich chetnie, jak i do jej pancakes, roznego rodzaju pickles(...) z maka, proszkiem i drobno pokrojonymi cebulkami wraz ze szczypiorkiem. Jajka ubic widelcem jak na omlet dodac mleko. Polaczyc dwie masy. Doprawic sola i pieprzem. Smazyc male placuszki. Podawac...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Lachmadżun

    Lachmadżun to cienki chlebek, często nazywany turecką minipizzą. Tradycyjnie piecze się go kilka sekund w bardzo mocno rozgrzanym piecu opalanym drewnem. Placki z pikantną mieloną wołowiną i ziołami świetnie nadają się zarówno na przekąskę, jak i na główny posiłek. Dla mnie dodatek mięsa poprawia smak wszelkich potraw, więc jestem wielką fanką lachmadżunu. Przygotowanie go w domu nie wymaga wiele...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Ulubione potrawy dzieci

    Chcesz zrobić swojemu brzdącowi danie, które lubi, ale w nieco innym wydaniu? Oto pomysły na przysmaki dla malca.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...