• Informacje na temat:

    jak zrobić mase cukrową na tort

Przepisy na temat: jak zrobić mase cukrową na tort
  • Modne torty? Kolorowe i piętrowe!

    Czarny tort to już nie jest ekstrawagancja - przekonują Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat. "Dziewczyny z wypiekami" mówią, że jesienią modne są torty piętrowe, zdobione żółtymi i pomarańczowymi liśćmi. Smaki? M.in. dynia i marchewka...

  • Piękna i efektowna dekoracja na tort, która sprawdzi się na każdą okazję.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy z masą cukrową"

  • Zrobienie samodzielnie masy makowej to coś, czego wiele osób się obawia i wydaje się to im nieziemsko trudne i pracochłonne, wobec czego kupują gotowca w puszkach. A zupełnie niesłusznie, bo masa makowa wcale nie jest jakaś wymagająca. Jest to bardzo proste i w godzinkę będziemy mieli całość z głowy. A taka domowa masa nie ma tyle cukru i mamy wpływ na bakalie, jakie się w niej pojawią: czy będzie to więcej orzechów, skórki pomarańczowej, czy też same rodzynki i migdały - nikt nic nie narzuca...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Prosty i szybki torcik o intensywnym aromacie cytryny. Lekki i bez cukru, a na górze polewa w stylu drip cake z gorzkiej czekolady.

  • Tort, który nie wymaga wielu umiejętności, by efekt był zadowalający - jestem tego przykładem ;) prawdziwe dekoratorskie antytalencie, a wyszedł całkiem całkiem ;) starałam się jak najlepiej opisać wykonanie.

Artykuły na temat: jak zrobić mase cukrową na tort
  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    Wkrótce nadejdzie maj i sezon na przyjęcia komunijne. Trzeba m.in. zdecydować, jaki wybrać tort. PAP Life sprawdził, co jest modne w tym sezonie i czy z takiej ważnej okazji jeszcze ktoś piecze torty samodzielnie.

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • Smak mundialu

    ...pół (tak, aby powstały po dwa trapezy) i układać na bokach tortu (jak na zdjęciu). Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli i wypełnić przestrzenie między marcepanem. Piłki z mięsa mielonego(...)  Tort czekoladowy "Piłka"   Składniki: 200 g mielonych orzechów laskowych 4 jaja Szczypta soli Opakowanie cukru waniliowego 125 g cukru 15 g skrobi 1 łyżeczka proszku do...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    W ostatnich tygodniach przed ślubem narzeczonym towarzyszą ogromne nerwy. Jak mówi stare przysłowie, ukoić je można słodyczą. Dlatego też tak ważnym elementem przyjęcia weselnego jest tort. Tradycja powiada, że jest on symbolem przyszłego słodkiego życia małżonków.