• Informacje na temat:

    jak zrobić lazanię

Przepisy na temat: jak zrobić lazanię
  • Jak przyrządzić szpinak, żeby był zdrowy

    ...jest zrobić smoothie i dodać tłuszcz w postaci produktów mleczarskich takich jak śmietanka, mleko czy jogurt. Kiedy szpinak jest posiekany na małe kawałki, więcej luteiny uwalnia się z liści(...) Degeneration). Ten barwnik chroni oczy przed wysokoenergetycznym niebieskim światłem działając jak naturalny filtr. To nie wszystko: luteina wspomaga pamięć i korzystnie wpływa na skórę. Na co...

Artykuły na temat: jak zrobić lazanię
  • Jak przyrządzić szpinak, żeby był zdrowy?

    Szpinak zawiera wiele naturalnych przeciwutleniaczy, w tym potrzebną naszemu sercu i oczom luteinę. Niestety, w trakcie gotowania czy smażenia sporo tej substancji ulega zniszczeniu. Jak więc przyrządzać szpinak, by był bogaty w luteinę?

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Grajmy latem w zielone

    .... Można z nią robić lazanię, placki a nawet słodkie ciasto. Delikatny smak i szybkość gotowania są niewątpliwym atutem tego warzywa. Nie zapomnijmy tez o wartościach odżywczych. Cukinia zawiera bowiem(...) w plastry, panierowana jak tradycyjne kotlety i smażona. Świetnie smakuje też cukinia, posypana parmezanem i płatkami migdałowymi i zapieczona w piekarniku. Cukinia też znakomicie sprawdzi się w lazanii...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Za mało miłości

    Dobre małżeństwo. On nie ma kochanki. Nie pije, nie bywa agresywny. Mówi, że kocha. Ale ona uważa, że bardziej siebie niż ją. Sfrustrowana, raz zabiega o jego uwagę, to znów karze go za obojętność, którą czuje. Szukała wsparcia na forach, zaczęła pisać blog o samotności w związku. Wie, że takich spragnionych miłości kobiet jest wiele. Żyją ze swoimi partnerami pod jednym dachem jak współlokatorzy...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Pani Kebab, Kamila Czul

    Zbliżają się urodziny Debory. Skąd wiem? Ano, o niczym innym nie mówi już od miesiąca. Szesnaste urodziny, ale - jak twierdzi - pierwsze prawdziwe od wielu lat. Cieszy się, że mama obiecała tort, a siostra obiad w restauracji. Przynosi zdjęcia. Mała, może czteroletnia Debora patrzy z nich śmiało, z uśmiechem, na tle szarawego nieba i kwiatów. Pięknie, jak to we Włoszech. Przed nią

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Jestem z domu rzeźniczego

    Ja nie zaznaję tak wielkiej popularności, jakby się mogło zdawać. Sąsiadka na moim piętrze, z którą na jednej klatce mieszkam - drzwi w drzwi, od mistrzostw świata w 2002 roku, a więc już przez sześć lat - teraz, jak była akcja promocyjna mojej książki i banery wielkie się na mieście pojawiły, podeszła do mnie i pyta: Pan pisze powieść?, ja mówię: No tak, na to ona: O!? Nowość...

  • Knedle to idealny pomysł na letni obiad. Jak je przygotować, aby smakowały równie dobrze co te, zrobione przez babcię? Fot. 123RF/PicselZ pewnością każdy z was pamięta letnie obiady u babci, kiedy to na stole królowały przepyszne knedle. Zwykle były one przykryte grubą warstwą zrumienionej na maśle bułki tartej, a ich wnętrze kryło w sobie smakowite, owocowe nadzienie. Jak odtworzyć ten smak? Jak wybrać ziemniaki na knedle? Podstawą doskonałych knedli jest oczywiście ciasto. W...

Wideo na temat: jak zrobić lazanię
  • Jak zrobić lazanię? Przepis na klasyczną lasagne

    przepyszną, mocno aromatyczną masą z mięsa mielonego, pomidorów, beszamelu i sera - to świetny pomysł na ciepłą przekąskę lub pełny, sycący obiad, którego smak na długo pozostaje na podniebieniu! Jak zrobić lazanię? Zobaczcie nasz poradnik - w kilka chwil przygotujecie przepyszny obiad!

  • Przepis na lazanię z wołowiną

    czemu zyskuje zupełnie innego, przepysznego smaku! Zobaczcie, jak łatwo ją zrobić!(...)Lazania - przepyszny sposób na wyborną zapiekankę, która zawsze świetnie smakuje! Przepis na lazanię jest naprawdę prosty i niewymagający - płaty charakterystycznego makaronu przekładane serem