• Informacje na temat:

    jak zrobić krolika w smietanie

Przepisy na temat: jak zrobić krolika w smietanie
  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

Artykuły na temat: jak zrobić krolika w smietanie
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • ...może zorganizować uroczystości kościelnej. Żałował tego również sam aktor. Dlatego zrobił wszystko, by wynagrodzić to i sobie, i ukochanej. Dzięki staraniom narzeczonego, Edyta mogła poczuć się jak(...) o gości. Równie pieczołowicie przygotowane i wykwintne było weselne menu. Stoły uginały się od tak wyszukanych potraw, jak cielęcina marynowana w ziołach, kaczka z jabłkiem i żurawiną, grillowany...

  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    Te radosne święta są dla aktorki okazją do spotkania z najbliższymi. Nam opowiedziała, jak się do tego przygotowuje i jak smakuje życie.

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...pokarm dla mózgu! Takie w zalewie z octu winnego lub jabłkowego będą mniej obciążające dla wątroby niż te w śmietanie. Ocet jabłkowy również przyspieszy trawienie. Nie ma jak burak Barszcz jest jedną(...), dlatego warto zrobić go więcej na zapas i pić także po świętach. Porzuć pszenną mąkę Na zamianie mąki pszennej w pierogach na gryczaną czy owsianą skorzystają nie tylko osoby z alergią na gluten. Im...