• Informacje na temat:

    jak zrobić kapelusz

Przepisy na temat: jak zrobić kapelusz
  • Jak suszyć grzyby

    ...grzybki mają to do siebie, że nie trzeba ich od razu zjadać. Można je np. ususzyć... Oto jak to zrobić perfekcyjnie. 2. Czyszczenie. Najlepiej zrób to od razu po powrocie do domu. Bo im później się za to(...), następnie pędzelkiem i wilgotną ściereczką oczyść kapelusze z liści i piasku. Postaraj się nie moczyć grzybów, bo to psuje ich smak i wydłuża suszenie. 3. Suszenie. Oczyszczone grzyby dobrze jest suszyć...

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Muffiny... od kuchni

    Muffiny - ciastka w kształcie wyrośniętej babeczki, wyglądem nieco przypominają grzybka z kapeluszem. Podawane są na słodko - z czekoladą albo z owocami. Albo w wersji wytrawnej - z warzywami(...), jak te kupione. "Trzeba się liczyć z tym, że muffinka zrobiona w domu, nigdy nie będzie wyglądała tak, jak ta kupiona w sklepie czy w sieciowych restauracjach z kawą - one nigdy tak nie wyjdą...

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Szyfr złamany

    ...jak polskie pierogi. Najczęściej nadziewane są resztkami mięs lub serem ricotta, choć coraz częściej można spotkać agnolotti z nadzieniem z owoców morza. Nazwa "agnolotti" oznacza "kapelusz księdza(...) i kręci korbą działającą trochę jak maszynka do mięsa. W zależności od użytej wkładki otrzymuje się grubszy lub cieńszy makaron. Jeśli w którymś domu nie było bigolaro, wypożyczano go od sąsiadów...

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., majeranek ●4-6 susz. kapeluszy grzybów ●40 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą, mocz przez noc, rano ugotuj. Odcedź, pokrój w paski. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, ugotuj(...) wędzonego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, łyżeczka kminku ●4 susz. kapelusze grzybów ●ząbek czosnku ●kwaśna śmietana ●30 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

Artykuły na temat: jak zrobić kapelusz
  • Kapelusz i czapka - dodatki niezbędne jesienią

    Barwne, bogato zdobione, pokryte ekstrawaganckimi printami - w tym sezonie nakrycia głowy stanowią nad wyraz efektowne dopełnienie codziennych stylizacji. W chłodne dni postawmy na ogromny kapelusz w kowbojskim stylu, kolorową czapkę lub ponadczasowy beret.

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Jak przetrwać upał?

    ...ciśnienie krwi. U osób starszych zwiększa się wtedy ryzyko wystąpienia udarów niedokrwiennych. Podpowiadamy, jak postępować, by bezpiecznie przetrwać czas gorącego lata. Uwaga! Słońce Podczas upału(...) głowę włóżmy kapelusz z szerokim rondem, czapkę z daszkiem lub chrońmy się pod jasnym parasolem. Nośmy okulary przeciwsłoneczne. Odkryte części ciała smarujmy kremem z ochronnym filtrem, najlepiej SPF 50

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • 10 porad, jak dbać o wzrok niemowlaka

    Często nie zdajemy sobie sprawy jak duży wpływ na prawidłowy rozwój dziecka ma wzrok - od tego, czy maluch dobrze widzi, zależy, czy nauczy się prawidłowo chodzić, mówić, będzie miał odpowiednią koordynację ruchową. Poza wyjątkowymi sytuacjami możemy jednak zadbać o to, aby wzrok dziecka rozwijał się prawidłowo. Sprawdź, jak.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Jak wyglądać niczym Francuzka w epoce Instagrama?

    ..., a nawet kontynentu. Nosić się jak typowa French Girl, używać tych samych co ona kosmetyków i stosować jej magiczne urodowe triki chcą dziś kobiety na całym świecie. W istocie każda z nas może to zrobić(...) poświęcone charakterystycznemu stylowi ubierania się Francuzek, na Instagramie są już ponad cztery miliony postów oznaczonych hashtagiem #frenchgirl, a na portalach mnożą się artykuły o tym, jak dostosować...

  • To jedno z tych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół. Jak je zrobić, aby nie tylko pięknie wyglądało, ale także smakowało równie dobrze? Fot. 123RF/Picsel Mazurek to wielkanocny szlagier, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ciasto to znano już w czasach szlacheckich, a swoją nazwę zawdzięcza ono regionowi, z którego się wywodzi. Początkowo bowiem ciasta te były popularne tylko na Mazowszu. Współcześnie jest podawane niemal w każdym zakątku naszego kraju,...

  • Jak chronić skórę przed promieniowaniem UV?

    O tym, czym różni się promieniowanie UVA od UVB, jakie zmiany promieniowanie słoneczne wywołuje w skórze oraz dlaczego kremów z filtrem warto używać nie tylko na plaży, opowiada ekspert marki Garnier.

  • Knedle to idealny pomysł na letni obiad. Jak je przygotować, aby smakowały równie dobrze co te, zrobione przez babcię? Fot. 123RF/PicselZ pewnością każdy z was pamięta letnie obiady u babci, kiedy to na stole królowały przepyszne knedle. Zwykle były one przykryte grubą warstwą zrumienionej na maśle bułki tartej, a ich wnętrze kryło w sobie smakowite, owocowe nadzienie. Jak odtworzyć ten smak? Jak wybrać ziemniaki na knedle? Podstawą doskonałych knedli jest oczywiście ciasto. W...

Wideo na temat: jak zrobić kapelusz
  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie

  • Przepis na pieczarki faszerowane

    Jak zrobić pieczarki faszerowane? Do tej pory zachwycaliśmy się smakiem pieczonych, faszerowanych papryk czy innych warzyw, jednak sporo frajdy może sprawić faszerowana pieczarka, której duży kapelusz idealnie nadaje się na przyrządzenie subtelnej w smaku przekąski. Faszerowane pieczarki to danie, które przygotujesz w kilkanaście minut dzięki naszemu przepisowi. Zobaczcie filmik i poznajcie