• Informacje na temat:

    jak zrobic farsz na pierogi z kurczaka

Przepisy na temat: jak zrobic farsz na pierogi z kurczaka
  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby(...). Do grzybów możesz dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub posiekaną, zeszkloną szalotkę lub cebulę. Farsz do pierogów, naleśników... Nadzienie z tych grzybów jest idealne do pierogów lub...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...wymieszać z wybranym musem lub malinami czy pokrojonymi brzoskwiniami). Możesz też wypełnić naleśniki farszem wytrawnym (np. z fasoli, cukinii, pomidorów, z dodatkiem mięsa kurczaka, indyka lub chudej(...), sparzone gorącą wodą, bez z pestek i skórki. P jak pierogi na słodko Wprawdzie samodzielne zrobienie tego dania wymaga sporo czasu i umiejętności, ale pierogi z jagodami, truskawkami, czy białym...

Artykuły na temat: jak zrobic farsz na pierogi z kurczaka
  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Fot. 123RF/Picsel Przyjmuje się, że do Polski pierogi trafiły w XIII w. za sprawą Jacka Odrowąża - zakonnika i przeora klasztoru w Kijowie, który miał przywieźć przepis na tę potrawę z Rusi.Jednak co ciekawe, samo słowo „pierogi" na dobre pojawiło się w polszczyźnie dopiero w XVII wieku. Jest to pozostałość z...

  • Nasza kasza gryczana

    ...klasyczne ciasto na pierogi. Następnie przygotuj farsz: ugotowaną kaszę wymieszaj z białym serem, jajkiem i miętą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka, nakładaj na nie farsz i zlepiaj w pierogi. Wrzucaj partiami na osoloną, wrzącą wodę i gotuj, aż wypłyną na wierzch. Pierogi podawaj ze śmietaną. Farsz możesz przygotować też w wersji słodkiej, z dodatkiem cukru i wanilii. Jak ją...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    Gdy panują upały, dziecko może całkiem stracić apetyt, co dla rodziców bywa dużym kłopotem. Dlatego podpowiemy ci, jakim potrawom malec się nie oprze oraz jakie cenne produkty warto przy okazji przemycać do jego diety.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...w nim kurczaka. A z pozostałego mięsa oraz warzyw z rosołu i przesmażonej cebuli przygotujmy, np. farsz do pierogów lub naleśników. Z rosołu można też zrobić zupę pomidorową. Jedzenia wystarczy na dwa lub...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...