• Informacje na temat:

    jak zrobić dobrą kapustę zasmażaną

Przepisy na temat: jak zrobić dobrą kapustę zasmażaną
  • Patent na schabowe idealne

    Co zrobić, by wydobyć z kotletów głębię smaku? Poza dobrej jakości mięsem, tzw. podwójną panierką (szczegóły w przepisie poniżej) warto wykorzystać następujący trik - surowe, rozbite tłuczkiem mięso(...) jak nigdy dotąd! 1. Mięso oczyszczamy, dzielimy na równe kotlety, usuwamy ewentualne błonki, dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Opcjonalnie - przetrzymujemy je w miseczce z mlekiem, cebulą...

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Kotlety schabowe

    ...weselne i komunijne stoły, na stypach również czymś zagryzać trzeba... Co zrobić, by wydobyć z kotletów głębię smaku? Poza dobrej jakości mięsem, tzw. podwójną panierką (szczegóły w przepisie poniżej(...) pokrojonym w plasterki. Dzięki temu prostemu zabiegowi kotlety będą dobre jak nigdy dotąd! 1. Mięso oczyszczamy, dzielimy na równe kotlety, usuwamy ewentualne błonki, dokładnie rozbijamy tłuczkiem z obu...

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    ...brukselka. Zazwyczaj kojarzymy to warzywo ugotowane w wodzie i podane z zasmażaną bułką tartą. Jakie są twoje pomysły na brukselkę? - Przede wszystkim brukselka świetnie smakuje na surowo. Jeżeli się ją poszatkuje, można traktować ją jak białą kapustę. Wówczas można ją udusić, zrobić z niej łazanki, usmażyć z chili i dodać do makaronu albo podsmażyć z dynią z odrobiną wędzonej papryki wbić w to...

  • Golonkę zawsze zamawiam w karczmie jak jestem na urlopie w górach. Tak mam w zwyczaju :) Jedak od czasu do czasu przyrządzam ją też w domu. Wybieram zawsze golonki z tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma. Oczywiście jeśli potrzeba więcej golonek to proszę zwiększyć ilość składników.

  • Dodatek do obiadu, bez którego dla wielu nie ma dobrego obiadu :) Szczerze Wam powiem, że uwielbiam kapustę zasmażaną do tego stopnia, że może być dla mnie samodzielnym daniem. Nie potrzebuję do niej schabowego, mielonego czy nawet sojowego kotleta. Mogę jeść ją samą lub z młodymi smażonymi kartofelkami - i jestem zachwycona :) moja córka uwielbia jeść ją z bułką i też bardzo sobie chwali, a najbardziej na świecie lubimy taką lekko kwaskawą :) Nie wszyscy wiedzą jak ją zrobić. Wydaje się...

  • Smaczny pomysł na "Schab z zasmażaną kapustą"

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

Artykuły na temat: jak zrobić dobrą kapustę zasmażaną
  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...- nikt nie zrobi takiego, jak lubię. Farsz makowy Aby przygotować dobrą masę makową, zaczynamy od zaparzenia maku gorącym mlekiem i gotujemy go w tym mleku tak długo, aż da się rozetrzeć w palcach(...)Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek...

  • Różnica wieku nie jest ważna

    Oslo dla Agnieszki Grochowskiej to wyzwanie. Kończy tutaj swój nowy film. Nie znosi rozstań, tęskni za mężem, ale aura Północy pociąga ją i fascynuje. "Twojemu Stylowi" opowiada o ukochanym, który robi zakwas do żurku, i o tym, jak chronić miłość w świecie, gdzie nic nie trwa wiecznie.