• Informacje na temat:

    jak zrobić ciasto z rabarbarem

Przepisy na temat: jak zrobić ciasto z rabarbarem
  • Rabarbar - czy można go pokochać?

    .... Jeśli jednak mamy chwilę, by przygotować bardziej pracochłonny deser, spróbujmy, robiąc drożdżowe ciasto, posypać je dodatkowo rabarbarem i kruszonką. W innej wersji - możemy ułożyć pokrojony rabarbar na(...)), fosforu (14 mg) i potasu (288 mg), zarówno w gotowanym, jak i w surowym warzywie. Ma też wiele witamin w stosunkowo dużych ilościach. Prowitaminę A (beta-karoten), przeciwutleniacz, który walczy...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Tarta z rabarbarem - najlepsza w maju

    Są dania, które możemy zrobić tylko w sezonie. Maj to pora rabarbaru. A rabarbar wspaniale nadaje się do tarty, jako deser, doprawiony cynamonem i tymiankiem.

  • Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje.

  • Placki i tarty z rabarbarem

    ..., aż składniki dobrze się połączą. Masę połącz z kremem czekoladowym, mlekiem i cynamonem. Wymieszaj z rabarbarem i jabłkami. Przełóż ciasto do foremki. Piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu posyp ew(...) i rozłóż na nim rabarbar. Piecz 40 minut.  4. Białka ubij na sztywno, dosypując cukier. Wysuń z piekarnika blachę z ciastem. Wyłóż na nie pianę i wygładź wierzch (zrób to jak najszybciej, by ciasto nie...

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Muffinki z rabarbarem - deser na lato

    Na ten smak czekamy cały rok: rabarbar. Można z niego robić nie tylko kompoty i ciasta, ale także dżemy i muffinki. Kto spróbuje smaku rabarbarowych muffinek, będzie chciał powtarzać ten deser jak najczęściej.

  • zawsze przed Wielkanocą piekę koszyk z ciasta na stół, wsadzam do niego rożne świąteczne słodkości-taka słodka ozdoba stołu :)

  • Pleśniak na spodzie maślankowym

    ...mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj mikserem (tylko tyle, by składniki połączyły się). 3. Ciasto przelej do przygotowanej tortownicy. Wyrównaj wierzch i rozłóż na nim rabarbar. Piecz 40 minut.  4. Białka ubij na sztywno, dosypując cukier. Wysuń z piekarnika blachę z ciastem. Wyłóż na nie pianę i wygładź wierzch (zrób to jak najszybciej, by ciasto nie było zbyt długo poza piekarnikiem). Wsuń...

Artykuły na temat: jak zrobić ciasto z rabarbarem
  • Rabarbar – warzywo, które lubi obróbkę termiczną

    ...-różowy, różowy, aż po czerwony. Roślina jest cierpka w smaku, więc jeśli chcemy spożywać ją na surowo (i bez dodatku cukru), wybierzmy jak najbardziej czerwony ogonek. Rabarbar to skarbnica(...) cierpkich nut smakowych. Z kolei propozycja kompotu, ciasta czy placuszków z rabarbarem spotyka się z ich pełną akceptacja. I tutaj mamy dobrą wiadomość. Rabarbar poddany obróbce termicznej, owszem, straci...

  • Ciasta z truskawkami

    Truskawki w kuchni - dobre rady Jak zrobić konfiturę Z 12 dag cukru i 0,5 l wody ugotować syrop (na wolnym ogniu, mieszając i zbierając łyżką powstającą pianę). Gdy zgęstnieje, dodać 1 kg truskawek. Zagotować, odstawić z ognia. Po 24 godzinach smażyć na wolnym ogniu, zbierając pianę. Po 45 minutach zrobić przerwę i znów smażyć. Czym przełożyć biszkopt Truskawki (350 g) pozbawić szypułek...

  • Nasza kasza gryczana

    ...klasyczne ciasto na pierogi. Następnie przygotuj farsz: ugotowaną kaszę wymieszaj z białym serem, jajkiem i miętą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka, nakładaj na nie farsz i zlepiaj w pierogi. Wrzucaj partiami na osoloną, wrzącą wodę i gotuj, aż wypłyną na wierzch. Pierogi podawaj ze śmietaną. Farsz możesz przygotować też w wersji słodkiej, z dodatkiem cukru i wanilii. Jak ją...

  • "Słoiki" jadą do domu

    Miasta są dla nich ziemią obiecaną. Tu jest praca, rozwój, prestiż. Osoby z małych miejscowości żartobliwie nazywane "słoikami" jadą po szczęście. Kim się stają? Odcinają się od prowincji jak Marta? Tęsknią za nią jak Lidka? A może jak Renata wciąż nie wiedzą, co odpowiedzieć na pytanie: "skąd jesteś?". Wakacyjne powroty do domu dają okazję, by o tym pomyśleć. Zrobić bilans zysków i strat.

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Przepis na życie

    Pracowała z najlepszymi projektantami haute couture i pierwszoligowymi fotografami. Jej zdjęcia pojawiały się m.in. na okładkach "Vogue’a". U szczytu sławy porzuciła świat mody, żeby robić programy kulinarne, pisać książki o gotowaniu i... popularnością dorównała Nigelli Lawson. O tym, jak została modelką z przypadku, a ekspertką od kuchni z przekonania, mówi Sophie Dahl, nowa osobowość wśród...

  • Na słodko czy na ostro?

    ..., rukolą, liśćmi szpinaku oraz roszponką. W sałatkach wykwintnie smakują w towarzystwie ostrych serów - pleśniowego, fety i koziego. Ale warto łączyć je też z serami mlecznymi, jak mozzarella, ricotta...

  • Muffiny malinowo-rabarbarowe

    ...aż żal nie zrobić muffinek rabarbarowych. Maliny są tu opcją dodatkową, mogą być, ale i nie muszą. Można też zastąpić je innymi owocami: poprzeczkami, jagodami lub truskawkami. Smacznego. Muffiny(...) wymieszaj. Dopilnuj, aby owoce się nie rozpadły. Nie przejmuj się grudkami mąki - gdy wyrosną, dodadzą babeczce lekkości. Łyżką nałóż ciasto do foremek na muffiny wyłożone papilotkami (konsystencją...