• Informacje na temat:

    jak zetrzeć marchewkę do ciasta marchewkowego

Przepisy na temat: jak zetrzeć marchewkę do ciasta marchewkowego
  • Ciasto marchewkowe

    Przygotowując desery i słodkie przekąski nie zawsze musimy stawiać na owoce. Coraz więcej osób przekonuje się do warzywnych słodkości, które smakiem wcale nie odbiegają od tych tradycyjnych. Buraki, fasola, dynia czy bataty nie tylko idealnie sprawdzą się w kuchni podczas słodkich wypieków, ale jak pozostałe jarzyny są źródłem cennych dla naszego organizmu witamin.

  • Ciasto marchewkowe w słoiku?

    ...noc w lodówce. Ale - jak to mówią - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło... "Dzięki temu jest idealna na śniadanie" - pociesza Burzyńska-Sychowicz. Składniki potrzebne do przygotowania deseru(...). Z powyższych proporcji powinny wyjść 3 małe, słoiczkowe porcje. Jak je przygotować? Okazuje się, że jest to dziecinnie proste, bowiem wszystkie składniki wystarczy ze sobą połączyć, masę umieścić...

  • Różne wcielenia marchewki

    Gotowanie nie musi być nudne! Przedstawiamy przepisy z wykorzystaniem marchewki, które polubią zarówno dorośli, jak i dzieci!

  • Pięć prostych ciast na Wielkanoc, które zrobisz w parę chwil

    W tym roku Wielkanoc przebiegnie w cieniu koronawirusa, nie oznacza to jednak, że mamy całkowicie zrezygnować z tradycji. Przedstawiamy pięć niewymagających przepisów na świąteczne ciasta.

  • Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

    Jesiennie miesiące to wspaniały czas dla smakoszy sezonowych warzyw, z których można ugotować prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Pierwsze żółte liście za oknem są sygnałem do przygotowywania sycących, ciepłych potraw pełnych rozgrzewających przypraw i zaskakujących smaków. To również doskonały moment, w którym najmłodsi mogą odkryć, że marchewka, burak czy dynia nie są jedynie niesmacznym warzywem, ale odpowiednio podane, kryją w sobie niesamowite smaki i aromaty. Tej jesieni zaserwuj swojej...

  • Desery z burakiem w roli głównej

    Ciasto marchewkowe czy brownie z cukinią nie zdziwią koneserów zdrowych wypieków. Monika Mrozowska do listy "warzywnych" deserów proponuje dodać buraka, który - jak zdradza - doskonale komponuje się z czekoladą.

  • Miodowniki pełne orzechów

    .... Dodaj owoce, wymieszaj. Przelej do formy. Piecz 60 minut w 180 st. Miód podgrzej, połącz z migdałami. Rozłóż na wierzchu letniego ciasta. Migdałowiec sułtański Sposób przygotowania 1. Wszystkie składniki ciasta przełóż do miski i wyrób mikserem na gładką masę. Ciasto przykryj i odstaw do lodówki na dobę. Następnego dnia podziel je na 4 części. Rozwałkuj na jednakowe prostokąty i kolejno...

Artykuły na temat: jak zetrzeć marchewkę do ciasta marchewkowego
  • Ekspert radzi: Marchewka

    Doświadczona mistrzyni kulinarna, Hanna Szymkiewicz, radzi, jak uzyskać najlepsze ciasto marchewkowe.

  • Ciasto marchewkowe

    Słodko i zdrowo. To ciasto dla początkujących, ale efekt zachwyci zaproszonych na deser gości. Oto jak je przygotować.

  • A oto jak to zrobić: 1.Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon, gałkę muszkatułową i olej. Na końcu dodajemy startą marchewkę. Mieszamy wszystkie składniki. 2. Śliwki suszone oraz migdały kroimy na małe kawałki i dodajemy do naszej masy marchewkowej.  3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180

  • Wielkanoc bez glutenu

    Szukasz pomysłów na wielkanocne wypieki bez glutenu? Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować bezglutenowe wersje tradycyjnych ciast oraz pyszny chleb z mąki gryczanej.

  • Pierogarnia

    ...jabłek, 0,2 kg marchewki, 3 łyżki cukru, szczypta cynamonu, 3 łyżki masła, cukier, sok z 1/2 cytryny, olej do głębokiego smażenia, 2 jabłka, kilka lasek cynamonu. Przygotowanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce, jabłka obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym maśle smażyć kilka minut marchewkę aż zmięknie, dodać jabłka i smażyć z cukrem. Z podanych składników...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Obiad czwartkowy

    Król Staś serwował w czwartki ucztę tak dla podniebienia, jak i ducha. Pójdźmy za jego przykładem!

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gdy dowiedziałaś się od lekarza, że masz cukrzycę typu 2, zapewne wpadłaś w panikę? Pomyślałaś, że teraz czekają cię tylko wyrzeczenia, żadnych przyjemności. A przecież ty tak lubisz ciasta... Proponujemy ci, opracowaną z dietetyczką Anną Galczak-Kondraciuk dietę, która będzie zarówno zdrowa, jak i smaczna. Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na wszystkie pory dnia, ale również propozycje...