• Informacje na temat:

    jak zawinąć pierogi

Przepisy na temat: jak zawinąć pierogi
  • Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"

  • pierogi i mięso z kraba

  • Zaskakujące połączenie składników, które sprawia, że pierogi smakują tak, jakby były z mięsem. Pyszne prosto z wody, jeszcze pyszniejsze z patelni!

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Dzisiaj polecam pyszne, chrupiące kulki ziemniaczane o smaku pierogów ruskich. Idealne na obiad czy jako szybka przekąska. Wszystkie dzieci uwielbiają ten smak, nawet niejadek się skusi ;-) Jeżeli nie lubisz lepić pierogów, ten przepis ci się spodoba. Smacznego !!!

  • Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą jak u mamy"

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszne pierogi z jagodami, oraz przepisem na ciasto czekoladowe na pierogi. Polecam wypróbować przepis, bo pierogi są bardzo smaczne.

  • Uwielbiam lepić pierogi nie wiem jak wy ale mi kupne w ogóle nie smakują nawet te najdroższych firm, te ciasto pierogowe w kupnych jest bardzo twarde nie da się jego wcale jeść nie wspomnę już o farszu w kupnych pierogach. Moje lepienie pierogów podłapałam od koleżanki z grupy o wiele szybciej się robi niż tradycyjne fakt że te ozdobne zawinięcie jest pracochłonne ale warto bo efekt końcowy bardzo ładny.

  • Tradycyjne leniwe pierogi, takie jak robiła mama, z ziemniakami (ku mojemu zdziwieniu na Smakerze same bez ziemniaków).

  • Tradycja to rzecz święta i wszelkie odstępstwa od niej to zło, przynajmniej w pewnych kręgach. Ja jednak wolę aby na świątecznym stole, było ciekawie, smacznie i rodzinnie. Co sądzicie o takiej propozycji podania pierogów na świąteczny stół? :)

Artykuły na temat: jak zawinąć pierogi
  • Manti -   tureckie pierogi

    Przygotowanie: W misce umieścić mąkę, jajko, pół łyżeczki soli i 1/8 litra wody i wyrobić na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą...

  • Kuchnia turecka

    Proste potrawy i intensywne smaki - kuchnia turecka jest niezwykle bogata, łączy w sobie wpływy z ogromnego terytorium Imperium Osmańskiego. Ale wiele tureckich dań wygląda znajomo... Poznajmy tureckie mielone, pierogi, pizzę i turecką jajecznicę.

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...produktów pozostaje ta sama. Różnica między pierogami a ravioli to sposób podania. O ile pierogi zjadamy okraszone cebulką lub kawałkami boczku, Włosi traktują je jak inne pasty i urozmaicają sosami(...) pieski, które połączyła długa nitka makaronu, a także głębokie uczucie. Lista sposobów na jedzenie spaghetti, jest tak długa jak sam makaron. Można "wciągać" ustami pojedyncze nitki (ulubiona wersja...

  • ..., zrobić farsz z mięsa wieprzowego lub wołowego, gotowanego jak na pierogi zwyczajne, biorąc masło, żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz i tyle czosnku tartego jak łebek od szpilki, dołożyć miazgę od(...) i nadziewać tą masą zwyczajne ciasto, zrobione na pierogi, zagniecione białkiem bardzo wolno, bo ciasto na pierogi, twardo zagniecione, pęka. Gotować jak zwyczajne i podać ze słoniną. Z jednego pęczka...

  • Pasztet z selera wygrał w Krakowie, pstrągi puszczańskie - w Katowicach

    ...: "Pierogi z kominków" Marianny Misztal z Wojciechowa (II miejsce) i "Miodowy orzeszek" wg przepisu Alicji Woźniak z Nasutowa (miejsce III). W finale katowickim drugie miejsce zajęła Katarzyna Piontek(...), papryka ostra, świeży lub suszony koperek, pietruszka Przygotowanie: Seler ugotować, obrać. Płatki owsiane namoczyć razem z weką, rodzynkami i śliwkami w mleku. Pieczarki usmażyć na maśle ( jak z rusztu...