• Informacje na temat:

    jak wykorzystac bialka jaj kurzych

Przepisy na temat: jak wykorzystac bialka jaj kurzych
  • Jak zażegnać kuchenne katastrofy?

    .... Warto też umieścić przecier w pojemnikach na lód i zamrozić. Pomidorowe kostki będzie można przechowywać dużo dłużej. Pęknięte jajka Jak uniknąć niespodzianek w postaci wypływającego białka(...). W wersji bezglutenowej warto zastąpić mąkę żółtkami jaj kurzych. Pół szklanki śmietany łączymy z dwoma żółtkami, intensywnie mieszamy, dodajemy niewielką ilość gorącej zupy, ponownie mieszamy...

  • Czym zastąpić jajka?

    Jajko kurze jest jednym z najcenniejszych produktów spożywczych ze względu na wysoką wartość odżywczą. Jednak nie każdy może je spożywać, gdyż może wywołać poważne reakcje alergiczne, zwłaszcza u dzieci.

Artykuły na temat: jak wykorzystac bialka jaj kurzych
  • Newella – zdrowie i smak na talerzu

    ..., który możemy wykorzystać do przygotowania zarówno dań głównych jak i sałatek czy deserów. Produkt zawiera najwyżej jakości proteiny oraz składniki odżywcze; powstaje z białka kurzego, które jest pasteryzowane, a następnie prasowane. Innowacyjny sposób przyrządzania Newelli jest gwarantem najwyższej jakość i bezpieczeństwa spożycia. To pierwszy tego typu produkt na polskim rynku, który dostarczy do...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • ​Porady naszych prababć

    Jak zrobić ekologiczny termofor, jak wyczyścić butelki po oliwie czy jak przygotować domową jarzynkę - to wszystko wiedziały już nasze prababcie. Poznaj ich sekrety i zastosuj je w swoim domu.

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Domowy salon kosmetyczny za grosze

    Chcesz wyglądać olśniewająco i dobrze czuć się w swojej skórze, ale brakuje Ci środków na pokrycie kosztów drogich zabiegów w salonie piękności? Podpowiadamy, jak w czterech ścianach stworzyć sobie salon kosmetyczny, za grosze.

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...

  • Salon kosmetyczny za grosze

    Chcesz wyglądać olśniewająco i dobrze czuć się w swojej skórze, ale brakuje ci środków na pokrycie kosztów drogich zabiegów w salonie piękności? Podpowiadamy, jak w czterech ścianach stworzyć sobie salon kosmetyczny za grosze.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Czym zastąpić jajka w diecie alergika?

    Jajko kurze jest jednym z najcenniejszych produktów spożywczych ze względu na wysoką wartość odżywczą. Jednak nie każdy może je spożywać, gdyż może wywołać poważne reakcje alergiczne, zwłaszcza u dzieci. Alergicy mogą na szczęście zastąpić jajka zamiennikami. Propozycje posiłków, które je zawierają, przygotowała dietetyk Alicja Kalińska.

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. Ser kozi z pewnością należy do tego grona. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli lubicie charakterystyczny smak koziego sera, mamy dla was bardzo dobrą wiadomość - produkt ten jest wyjątkowo zdrowy i bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ser kozi zawiera w sobie sporo łatwo przyswajalnego wapnia oraz potas i fosfor. Warto go jeść również ze względu na obecność pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, które...