• Informacje na temat:

    jak wekować mięso

Przepisy na temat: jak wekować mięso
  • Zdrowy posiłek na szybko

    ...źródła, np. ze sklepu ze zdrową żywnością czy ekologicznie prowadzonej działki. Przypadkowe warzywa mogą zawierać wiele substancji szkodliwych dla zdrowia dziecka, jak pestycydy czy metale ciężkie(...) przechowuj w zamrażalniku trzy tygodnie, przeciery warzywne z dodatkiem mleka i gotowe pulpeciki mięsne - nie dłużej niż miesiąc, a samo mięso - do dwóch miesięcy. Sposób 4 Poza sezonem nie bój się...

  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Jako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Jjako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Zamiast stać i myśleć co dodać do czego zajrzyj do mojego posta i poznaj prawdę .

  • Od dłuższego czasu chodził za mną smak potrawy z kociołka ogrzewanego w ognisku. A ponieważ pogoda nie sprzyja takiemu gotowaniu , zrobiłam "kociołek" w domu. Zapiekłam ziemniaki, marchew, mięso i kapustę w naczyniu żaroodpornym . Po pół godziny pieczenia cudowny zapach kapustki i ziemniaków zaczął się rozchodzić po kuchni . Chłopcy ciągle się dopytywali kiedy zapiekanka będzie gotowa. A jak smakowała ? Tak samo jak potrawa z kociołka. Pycha!

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

  • Dekoracyjna sałatka która bardzo ładnie prezentuję się na stole np. święta. Nie tylko ładnie wygląda, zachęcam do zrobienia żeby poznać jak smakuje.

  • Moi domownicy bardzo lubią mięso, a najbardziej drób. A w ostatnim czasie przepis na pieczone udka z kurczaka, tak bardzo się spodobał moim chłopcom, że co tydzień je przygotowuje. W zasadzie to mi też bardzo smakują a sposób przyrządzenia jest banalny i nie pracochłonny. O czasu do czasu nawet mi zależy na szybkim przygotowaniu obiadu, szczególnie kiedy muszę gdzieś wyjechać po obiedzie. Aby udka upiekły się i miały chrupiąca skórkę, należy przygotować marynatę, którą polewamy drób, bardzo...

  • Witajcie mam do was pytanie czy lubicie skóry wieprzowe ? Ja uwielbiam a to za sprawą tego że kiedyś mama hodowała świnki i robiła nam różne przetwory, a ze skór robiła nam albo galaretę albo dodawała do zup jak ja dziś. Możecie mnie krytykować ale my lubimy skóry i to bardzo, podawałam nawet przepis na flaki ze skór wieprzowych. Mojej przyjaciółki mąż jest kucharzem i byli bardzo zaskoczeni tym przepisem na flaki, stwierdził że nigdy nie jadł takich pysznych flaków.

Artykuły na temat: jak wekować mięso
  • Jak przechowywać żywność?

    To, jak przechowujesz żywność, ma istotne znaczenie dla Twojego zdrowia. W serach czy wędlinach trzymanych w nieodpowiednich warunkach błyskawicznie namnażają się bakterie chorobotwórcze, a nawet silnie rakotwórcze pleśnie. Jak zminimalizować ryzyko? 1. Kup pojemniki próżniowe Odessanie powietrza sprawia, że pokarmy znacznie dłużej zachowają świeżość i naturalny smak (np. wędzone na gorąco...

  • Kulinarne początki gwiazd

    ..., by cieszyć się nią w zimie. Zrobiła 60 słoików, ale wszystkie poszły na śmietnik, bo zapomniała o pasteryzacji. Leczo doczekało się premiery na wielkim przyjęciu. Jak wielkie było rozczarowanie gwiazdy(...). Pamiętam też, jak pierwszy raz w wieku 11 lat zrobiłem sos holenderski, za co moja mama mnie znienawidziła, bo wszystkie ściany były ubabrane roztrzepanym żółtkiem - przyznaje się kucharz i prezenter...

  • Nie martw się o zapas

    W grudniu kupujemy najwięcej jedzenia, licząc, że potrawy przygotowane na Boże Narodzenie zostaną na później i przedłużą świąteczny klimat. Jednak statystyki wskazują: marnujemy coraz więcej żywności. Jak uniknąć strat? Wystarczy ja dobrze przechowywać, przekonują eksperci. Skorzystają na tym twój budżet i zdrowie.

  • Zdrowy posiłek na szybko

    ...źródła, np. ze sklepu ze zdrową żywnością czy ekologicznie prowadzonej działki. Przypadkowe warzywa mogą zawierać wiele substancji szkodliwych dla zdrowia dziecka, jak pestycydy czy metale ciężkie(...) przechowuj w zamrażalniku trzy tygodnie, przeciery warzywne z dodatkiem mleka i gotowe pulpeciki mięsne - nie dłużej niż miesiąc, a samo mięso - do dwóch miesięcy. Sposób 4 Poza sezonem nie bój się...