• Informacje na temat:

    jak usmażyć najlepiej pstrąga

Przepisy na temat: jak usmażyć najlepiej pstrąga
  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • ło które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii postaram sie udowodnić ,że jest dość prosty do przygotowania we własnej kuchni.W tym wydaniu jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz zasmakujecie w dobrych stekach zawsze do nich powrócicie. Z pozoru proste...

  • Super przepis na smacznego pstrąga.

  • Gdy mam ochotę na rybę...

  • Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)

  • Burgery nie musza być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami"

  • Polecam te babeczki na śniadanko np niedzielne:) Można użyć innych grzybków. Wyśmienicie smakują moczone w keczupie lub innym sosie który lubią jajka.

  • Sprawdzony przepis na "Pieczarkowa jak u mamy"

  • W każdym domu zdarza się /przynajmniej od czasu do czasu/ kupić zbyt dużo pieczywa. Bułki i chleb na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak świeże a w kolejnych dniach już nikt po czerstwe pieczywo ręki nie wyciągnie. I co z takim pieczywem zrobić ? Oprócz tradycyjnej bułki tartej możemy wykorzystać czerstwe pieczywo na kilka innych sposobów.

Artykuły na temat: jak usmażyć najlepiej pstrąga
  • Kulinarne zalety pstrąga

    Jest zdrowy, dobrze komponuje się z wieloma składnikami, świetnie smakuje zarówno przyrządzony na parze, jak i na patelni, grillu, w piekarniku czy uwędzony – mowa oczywiście o pstrągu, jednej z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych żyjących w Europie Środkowej. Jak go przygotować, by zachwycić gości i zaskoczyć rodzinę?

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Schudnąć po 50-tce? To nie takie trudne!

    ...- 3 g - 150 g fileta z pstrąga - 17 g Kortyzol pod kontrolą: Gdy tego hormonu jest za dużo, zwiększa się też twój apetyt Wytwarzany przez nasze nadnercza kortyzol bywa bardzo podstępny. Jak to się dzieje(...) i zanotuj wszystkie swoje obwody. To po nich, a nie po spadku wagi, najlepiej widać efekty działania zarówno diety, jak i wysiłku fizycznego. Pomiarów dokonuj raz w miesiącu, najlepiej w tym samym...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Schudnąć po 50-tce? To nie takie trudne!

    ...- 3 g - 150 g fileta z pstrąga - 17 g Kortyzol pod kontrolą: Gdy tego hormonu jest za dużo, zwiększa się też twój apetyt Wytwarzany przez nasze nadnercza kortyzol bywa bardzo podstępny. Jak to się(...)). Jak ćwiczyć? Najlepiej - minimum godzinę dziennie. Krótsza aktywność nie będzie w ogóle spalała tłuszczu. Postaw na umiarkowany wysiłek. Ćwicz w domu z hantelkami (gumą), uprawiaj nordic walking...

  • Jesień to idealna pora roku na przygotowywanie zimowych zapasów, czyli suszenie owoców i warzyw. Suszone grzyby możemy dodać do barszczyku na Wigilię, jabłka i gruszki do ciast, a suszone morele do aromatycznego grzańca. Jak się za to zabrać? Fot. 123RF/Picsel Suszyć można właściwie wszystko. Grzyby, owoce, warzywa, a nawet zioła. Od nas zależy co lubimy jeść i jakimi składnikami uzupełniamy dania. Hitem na jesień jest suszenie grzybów. Suszone grzyby są bardziej aromatyczne niż świeże....

  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...