• Informacje na temat:

    jak usmażyć białą kiełbasę

Przepisy na temat: jak usmażyć białą kiełbasę
  • Biała kiełbasa na różne sposoby

    Zanim kiełbasę ugotujesz, upieczesz lub usmażysz, nakłuj ją gęsto widelcem. Wypływający tłuszcz nie uszkodzi osłonki i podasz na stół kiełbasę bez pęknięć.

  • ło które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii postaram sie udowodnić ,że jest dość prosty do przygotowania we własnej kuchni.W tym wydaniu jest to wersja podstawowa i dosyć prosta w przygotowaniu. Gwarantuję, że jeśli raz zasmakujecie w dobrych stekach zawsze do nich powrócicie. Z pozoru proste...

  • Jaki przygotować tradycyjny żurek na Wielkanoc?

    ..., pamiętajmy o składnikach najwyższej jakości. Warto zwrócić uwagę na jakość mięsa i wędlin, których używamy. - Wybierając kiełbasę lub boczek zdecydujmy się na wędlinę od zaufanego producenta. Po(...) zakwas na żurek ze śmietaną, zahartować i dodać do wszystkiego. Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor, pokroić w cząstki i dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę...

  • Domowa biała kiełbasa, tylko na święta? Domowa biała kiełbasa większości z nas od razu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę, że nie ;) Polecam Wam przepis, w którym...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...1-2 łyżki octu. By się nie rozpadła: Białą kiełbasę ugotuj w całości - bez rozdzielania pęt oraz odcinania końców. Jak ją parzyć? Do garnka z zimną wodą włóż pokrojoną cebulę, papryczkę chili(...) do niego na 10 min pokrojone jabłko, surowy ziemniak lub 2 surowe białka. Później przecedź zupę i... gotowe! By kiełbasa nie pękała: Zanim ugotujesz, upieczesz lub usmażysz białą kiełbasę, nakłuj ją...

  • sałatkę z powodzeniem możemy przygotować z pozostałości po śniadaniu wielkanocnym, jak i też przygotować na Wielkanoc jest prosta i fajnie smakuje

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., kminkiem, majerankiem i ew. pieprzem. Dolej śmietanę. Dodaj pokrojone w plasterki i podsmażone: kiełbasę i boczek wraz z tłuszczem, ziemniaki i grzyby. Za 14 zł: Składniki:  ●20 dag boczku(...) przygotowania: Obrane, pokrojone ziemniaki wrzuć do garnka z zimną wodą, dodaj listki laurowe, ziele ang. i uprzednio namoczone grzybki. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodaj kiełbasę, dopraw i wlej...

  • Szybkie danie na obiad.

Artykuły na temat: jak usmażyć białą kiełbasę
  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    Panująca epidemia, a w perspektywie – Święta Wielkanocne. To dla wielu doskonała okazja do zrobienia dużych zapasów. Już teraz wiesz, że mogą zostać jakieś resztki? Zastanów się nad tym, jak je wykorzystać.

  • Detektyw kulinarny

    Nawet najzdrowsze jedzenie może szkodzić, wywoływać bóle głowy, wysypkę albo utrudniać odchudzanie. Problem w tym, jak zindentyfikować winowajcę.

  • Eryk Lubos: Czuły drwal

    ...byle czego. A pomyśleć, że jak ojciec miał być inżynierem. Ale poszedł z dziewczyną do Teatru Współczesnego we Wrocławiu i zobaczył "Ja, Feuerbach" w wykonaniu Zdzisława Kuźniara. Nie mógł oderwać oczu(...) procent. Reżyser Jan Jakub Kolski twierdzi, że dla roli zrobi więcej niż inni. Nie tylko przytyje czy schudnie, ale skoczy na głowę do stawu, w którym jest pół metra mułu na dnie. Sam Lubos nie...

  • Węgierskie inspiracje

    ...również tradycyjną zupę z kury oraz naleśniki zarówno na słodko, jak i na ostro. Jednak to tylko wstęp do tego, co można zjeść na Węgrzech. Przy okazji pobytu w tym kraju warto spróbować salami pick(...) zacierki. Przygotowuje się je z mąki, jajka i wody, ciasto o konsystencji jak na pierogi (wtedy odrywany małe kawałki i wrzucamy do gotującego się gulaszu). Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką...