• Informacje na temat:

    jak upiec pyszny biszkopt

Przepisy na temat: jak upiec pyszny biszkopt
  • Jaglane ciasto czekoladowe, bez wyrzutów sumienia

    Od jakiegoś czasu szukałam przepisu na ciasto z mąką jaglaną. W sieci można znaleźć stosunkowo dużo przepisów na bazie zmiksowanej kaszy jaglanej, ale ja chciałam koniecznie użyć mąki, bo moja mama robi z niej przepyszny biszkopt.

  • Dynia jest bardzo zdrowym i smacznym warzywem, stanowi składnik nie tylko dań wytrawnych, ale również dań słodkich. Jest to sezonowe, jesienne warzywo, które aktualnie można spotkać praktycznie w każdym sklepie. W dzisiejszym wpisie przedstawię, jak z dynią się „obchodzić". Do dzieła!

  • Jaglane ciasto czekoladowe bez wyrzutów sumienia

    Od jakiegoś czasu szukałam przepisu na ciasto z mąką jaglaną. W sieci można znaleźć stosunkowo dużo przepisów na bazie zmiksowanej kaszy jaglanej, ale ja chciałam koniecznie użyć mąki, bo moja mama robi z niej przepyszny biszkopt. I mam!

  • Sernik to niekwestionowany król deserów. Konkurować może z nim jedynie szarlotka! W naszej rodzinie jest to niewątpliwie deser, który uwielbiają wszyscy i gości na naszym stole dość często, nawet bez okazji. Wiele osób ma problem z przygotowaniem sernika lub zniechęca się po pierwszej nieudanej próbie, bowiem wypiek bywa kapryśny i często opada. Jaki jest sekret udanego sernika? W dużej mierze nie tkwi on w cukierniczym talencie, ale w doborze składników, odpowiednim sposobie pieczenia i...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Ulubiony przepis na chleb pszenny ze świeżych drożdży, który zawsze się udaje.

  • Nasze babcie mówiły nam by nie wyjmować biszkoptu z piekarnika dopóki nie wystygnie. To mit. Można, a nawet trzeba, inaczej. Przedstawiona przeze mnie metoda jest "naukowa" i działa bezbłędnie.

  • Pyszny biszkopt. Wychodzi w 100%. Nie za gruby..np. pod ciasta z owocami i galaretką

  • bardzo pyszny, puszysty...

  • Mój pierwszy przepis mam nadzieje że będzie smakował:) Tani , szybki a jaki pyszny:) Myślę że kawoszom posmakuje.

Artykuły na temat: jak upiec pyszny biszkopt
  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • ...skladniki:   biszkopt. 75 g maki,   75 g maki ziemniacznrj, szczypta soli, 6 srednich jajek, wanilia, 150 g cukru. z podanych skladnikow upiec biszkopt....

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Rabarbarowy torcik

    Zrobiony wczoraj wieczorem... Antos juz rozpoczal konsumpcje pomimo wczesnej godziny... ale jak zaczal oblizywac obrecz od tortownicy przy przekladaniu...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Galaz Wigilijna i danie mojej tesciowej

    Wymieszac delikatnie zoltka z piana, dodac przesiana make. Upiec biszkopt na duzej blaszce... ciasto ma miec grubosc okolo 1,5 cm, piec na pergaminie w 230°C okolo 10 minut. Ciasto wyjac wylozyc i zwinac w wilgotna sciereczke. Zostawic do ostygniecia. Syrop zagotowac 10 cl wody, dodac70 g cukru i 10 cl whisky. Odstawic. Tym syropem nasaczamy ciasto jak wystygnie. Krem...

  • Bycie rodzicem łączy w sobie wiele różnych ról – nauczyciela, przewodnika, zaopatrzeniowca czy kompana w czasie wspólnych zabaw. Jedną z najważniejszych jest funkcja… rodzinnego szefa kuchni Fot. materiały prasowe Obiady w gronie najbliższych są nie tylko sposobem na wspólne spędzanie czasu. Uczą regularnego jedzenia i otwartości na nowe smaki. Jednocześnie musimy pamiętać, że dzieci bywają najbardziej wymagającymi i wybrednymi smakoszami. Jak sprostać ich wymaganiom? Poznajcie nasze...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...