• Informacje na temat:

    jak upiec pasztet

Przepisy na temat: jak upiec pasztet
  • Składniki: 1/2 kg mięsa + pasztetowa (osobiście kupuję gotowy pasztet, ok 80 dag), 1/2 kg mąki, 5 żółtek, 1/2 kostki drożdży, 6 łyżek kwaśnej śmietany, 6 łyżek mleka, 3 łyżki margaryny, 2 i 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczka soli.

  • Dynia jest bardzo zdrowym i smacznym warzywem, stanowi składnik nie tylko dań wytrawnych, ale również dań słodkich. Jest to sezonowe, jesienne warzywo, które aktualnie można spotkać praktycznie w każdym sklepie. W dzisiejszym wpisie przedstawię, jak z dynią się „obchodzić". Do dzieła!

  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...1. Przyrządź pasztet  Mięso z rosołu świetnie nadaje się na pasztet. Wystarczy dokupić trochę wątróbki i podgardla. Piekąc ten przysmak, zaoszczędzimy na kupnie wędliny. Zmielone mięso z rosołu(...) minutach, jak przy gotowaniu w zwykłym garnku. Jeszcze więcej zyskamy, przyrządzając w szybkowarze mięso. Wołowina udusi się lub ugotuje w 20 minut. Na tradycyjne jej gotowanie trzeba poświęcić aż 90

  • Sernik to niekwestionowany król deserów. Konkurować może z nim jedynie szarlotka! W naszej rodzinie jest to niewątpliwie deser, który uwielbiają wszyscy i gości na naszym stole dość często, nawet bez okazji. Wiele osób ma problem z przygotowaniem sernika lub zniechęca się po pierwszej nieudanej próbie, bowiem wypiek bywa kapryśny i często opada. Jaki jest sekret udanego sernika? W dużej mierze nie tkwi on w cukierniczym talencie, ale w doborze składników, odpowiednim sposobie pieczenia i...

  • Wielkanocny stół malucha

    Salmonellą!  Co z pasztetem? Jeżeli chcemy poczęstować dziecko świątecznym pasztetem, przygotujmy go sami. Upieczony z dużą ilością warzyw, chudym mięsem z indyka lub schabu, odrobiną ziół i bez(...) z chrzanem oraz pasztetów ze sklepowych półek. Zawierają zazwyczaj dużą ilość niezdrowych tłuszczów i soli, które są nieodpowiednie dla wrażliwych organizmów małych dzieci. Niestety, jak pokazują...

  • Przepis na pyszny pasztet dostałam od mamy. Zawsze gości on na naszym świątecznym stole. To już tradycja.

  • Idealne menu dwulatka

    ...świeżych lub mrożonych warzywach i owocach, nabiale, dobrym gatunkowo mięsie i wędlinach (warto w domu upiec szkrabowi schab lub pasztet). Wszystkie produkty dla smyka powinny być świeże, wysokiej jakości i z jak najmniejszą ilością chemicznych dodatków. Coś na ząb W serwowanych smykowi daniach ważna jest nie tylko ich wartość odżywcza, ale także konsystencja. Tuż po 1. urodzinach powinny być łatwe...

  • Wyborny pasztet do chleba:)

  • nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)

  • Wspaniały, delikatny, jak u mamy.

Artykuły na temat: jak upiec pasztet
  • Witam serdecznie.    Bez problemu znajduje czas na to by Szanowne Panie i Panow czytac.   Pisac jakos...    Mimo to, mam goraco prosbe. Potrzebuje...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Zamienniki jajek

    Myślisz, że nie uda się bez nich upiec ciasta, przyrządzić pasztetu lub mielonych kotletów? Mylisz się! Potrawy bez jaj mogą być pyszne.

  • Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Jakie mięso na pasztet wybrać? Bardzo istotnym jest, aby zwrócić uwagę na jakość...

  • ...• Warzywa - miksuj (jeśli to konieczne, nawet do konsystencji gładkiego kremu i dodawaj do sosów oraz zup. Możesz też nadziewać nimi pierożki. Możesz też usmażyć je w cieście naleśnikowym (np. kawałki kalafiora, brokułów) lub zrobić z nich placki (np. z cukinii). • Mięso - spróbuj upiec domowy pasztet lub przyrządzić minipulpeciki w smakowitym sosie (zrób taki, jaki malec najbardziej...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Jedz to, co daje supermoc!

    Czyli te produkty, które zawierają cenne dla zdrowia składniki. Przedstawiamy naszą listę (kolejność nie ma znaczenia) i propozycje, jak z niej korzystać, aby posiłki nie traciły tego, co dla nas równie ważne - smaku.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Trzy produkty, które odkwaszają organizm

    ...w kąpieli wodnej ok. godz. lub upiecz (1 godz. w 170 st). Ziemniaki Hasselback Ziemniaki w łupinach umyj, osusz. Wbij wzdłuż płaski widelec lub patyczek do szaszłyków i ponacinaj ziemniak jak(...) najlepiej je upiec w łupinach - zachowają najwięcej dobrych składników. Przywracają równowagę kwasową w żołądku i wzmacniają odporność. To zasługa m.in. wit. C, wapnia, potasu, magnezu i betalain (nadają...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...