• Informacje na temat:

    jak upiec dietetycznie rybe

Przepisy na temat: jak upiec dietetycznie rybe
  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...łyżki polej tą masą babeczki i odczekaj co najmniej 30 minut przed podaniem, żeby polewa zastygła. Wskazówka: Jeśli chcesz, możesz upiec te babeczki, zastępując borówki amerykańskie gorzką(...), dodaj posiekaną kolendrę i porządnie wymieszaj całość. Łosoś z chili i imbirem Tłuste ryby, takie jak łosoś, doskonale sprawdzają się podczas odchudzania, ale trzeba pamiętać, że są bardziej...

  • Dynia jest bardzo zdrowym i smacznym warzywem, stanowi składnik nie tylko dań wytrawnych, ale również dań słodkich. Jest to sezonowe, jesienne warzywo, które aktualnie można spotkać praktycznie w każdym sklepie. W dzisiejszym wpisie przedstawię, jak z dynią się „obchodzić". Do dzieła!

  • Sernik to niekwestionowany król deserów. Konkurować może z nim jedynie szarlotka! W naszej rodzinie jest to niewątpliwie deser, który uwielbiają wszyscy i gości na naszym stole dość często, nawet bez okazji. Wiele osób ma problem z przygotowaniem sernika lub zniechęca się po pierwszej nieudanej próbie, bowiem wypiek bywa kapryśny i często opada. Jaki jest sekret udanego sernika? W dużej mierze nie tkwi on w cukierniczym talencie, ale w doborze składników, odpowiednim sposobie pieczenia i...

  • danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne

  • Śniadaniowe jajo w nieco innej odsłonie. Szybkie, łatwe, pyszne, no i oczywiście dietetyczne:)

  • Szybki, smaczny i kolorowy obiadek:) Tak jak lubię:)

  • Pyszny, gęsty, ostry, ale bez zbędnego tłuszczu, czyli tak jak lubię:)

  • Dziś dietetyczna wersja tradycyjnego makaronu z białym serem i boczkiem. Wersja odtłuszczona, lżejsza i na pewno zdrowsza:)

  • Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.

  • Niekiedy z jajka wykorzystujemy tylko żółtko /np. kogel mogel/ i co wtedy zrobić z białkiem ? Możemy przechowywać je w lodówce i z większej ilości upiec np. bezę. Ale tak naprawdę nawet jedno białko można wykorzystać na wiele sposobów.

Artykuły na temat: jak upiec dietetycznie rybe
  • Hashimoto: Jak przyspieszyć metabolizm?

    Wiele składników potraw ma wpływ na poprawę metabolizmu. Odpowiednie warzywa, owoce, mięso lub inne dodatki mogą sprawić, że zrzucisz kilka kilogramów. Jakie posiłki warto spożywać chorując na Hashimoto, radzi Alicja Kalińska, dietetyk z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Chcesz mieć serce jak dzwon do późnej starości? Zadbaj o nie już teraz. Zmieniając nawyki żywieniowe, możesz zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania na miażdżycę. Złogi cholesterolu odkładają się na wewnętrznych ścianach naczyń jak kamień w czajniku, prowadząc do ich zatkania, a to oznacza zawał. Jeśli myślisz, że ten problem dotyczy wyłącznie staruszków, jesteś w błędzie.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Mało, chudo, kolorowo

    Chcesz mieć serce jak dzwon do późnej starości? Zadbaj o nie już teraz. Zmieniając nawyki żywieniowe, możesz zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania na miażdżycę. Złogi cholesterolu odkładają się na wewnętrznych ścianach naczyń jak kamień w czajniku, prowadząc do ich zatkania, a to oznacza zawał. Jeśli myślisz, że ten problem dotyczy wyłącznie staruszków, jesteś w błędzie. Co piąty zgon...

  • Dla osób, które starają się dbać o linię, Tłusty Czwartek to jeden z najtrudniejszych dni w roku. Jak tu wytrwać w postanowieniach, skoro zewsząd kuszą pączki, faworki i inne kaloryczne smakołyki? Na szczęście mamy dla was sporo słodkich przepisów, które możecie wykorzystać nawet podczas diety. Fot. 123RF Jeśli poszukujecie przepisów na desery, które bez wyrzutów sumienia możecie jeść będąc na diecie, nie mogliście trafić lepiej. Poniższe propozycje przydadzą się nie tylko wtedy, kiedy...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    ...krwi. Z dodatkiem mąki z amarantusa można upiec każde ciasto lub chleb. W postaci kaszy jest dobrym dodatkiem do zup. Popping możesz jeść, np. jak dmuchany ryż. Kasza quinoa (komosa ryżowa): Ma(...) mięso, to tylko dobrej jakości, kupione np. na bazarku od zaufanego dostawcy. Kilka razy w miesiącu możesz zjeść niewielką porcję wołowiny lub cielęciny. Czerwone mięso zawiera łatwo przyswajalne...

  • Ryby coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Warto jednak zadbać, aby w parze z ilością szła również jakość. Oto pięć gatunków ryb, których lepiej nie serwować bliskim. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co więcej, specjaliści do spraw żywienia polecają zjadanie ryb ze...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.