• Informacje na temat:

    jak ugotować kapusniak

Przepisy na temat: jak ugotować kapusniak
  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Zupy dobre na wszystko

    Są sycące, rozgrzewają i wzmacniają. Zimą nic tak nie poprawia samopoczucia, jak talerz smacznej, gorącej zupy. Choć w wielu domach to tylko wstęp do obiadu, właściwie przyrządzona, sprawdzi się(...), a także cenne witaminy (np. A, E, z grupy B). Jednocześnie otrzyma porcję wody, której zimą zwykle pijemy zbyt mało. Chcesz się dowiedzieć, jak jeszcze zupy działają na organizm? Jarzynowa bomba...

  • Kasza gryczana to nie tylko dodatek do obiadu o wyjątkowym, intensywnym smaku, ale również kluczowy składnik wielu modnych potraw. Jak ugotować kaszę gryczaną aby była sypka a nie zbita?Zaraz Wam napiszę :).

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)

  • Wracasz zmęczony z pracy. Jesteś głodny, ale dopiero wstawiłeś ziemniaki. Jest sposób by przyspieszyć ich gotowanie.

  • Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z kapustą tworzą dobre smaki, do tego boczek oraz przyprawy i obiad w formie zupki ugotowany. Taki kapuśniak jest bardzo zdrowy i zaspokoi nasze głody.

  • Dziś podam wam przepis na zupę kapuśniak jaką nam mama gotowała jeszcze wtedy gdy mogła hodować swoje świnki, a mianowicie kapuśniak na skórach wieprzowych. Wiem że zaraz mnie ocenicie że taka zupa to fuj, ble a nawet inne komentarze. Nie martwię się tym ja tak byłam wychowana w biedzie aby się najeść i nie chodzić głodnym, mój mąż również uwielbia skóry wieprzowe więc chętnie wracam do wspomnień z dzieciństwa co do gotowania.

  • Dzisiaj w roli głównej pełna witamin kapusta kiszona. Chyba nie muszę wspominać, że warto ją jak najczęściej jeść. Tym razem wykorzystałam ją w zupie. Zapraszam na tradycyjny kapuśniak przygotowany na mięsie z królika z dodatkiem wędzonego boczku, więc jest on mocno treściwy. :)

Artykuły na temat: jak ugotować kapusniak
  • Prawdziwa rewolucja  w Twojej kuchni. Nowe Krajanki WINIARY!

    ...włożyć w przygotowanie potrzebnych składników. A gdyby można było ugotować pyszną zupę z kawałkami warzyw bez konieczności żmudnego obierania i ścierania ogórków czy buraków? Teraz takie rozwiązanie jest w zasięgu ręki! Marka WINIARY prezentuje nowy produkt – Krajanki WINIARY! Dzięki nim możesz ugotować ulubioną buraczkową, ogórkową czy kapuśniak bez tracenia czasu na odpowiednie przygotowanie...

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Dorota Kolak: Dopiero się rozpędzam

    Aktorski sukces przyszedł... po 50. urodzinach. Smakuje jak deser życia i łatwo go przyjąć, bo dojrzałość chroni przed zarozumialstwem. I jeszcze dodaje energii. Dorota Kolak jest głodna wrażeń, pełna optymizmu. Dziś robi to, czego w młodości się bała! Przełamała lęk przed lataniem, wywalczyła angaż w świetnym teatrze i zaczęła nosić kolorowe ubrania.

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...chrupiące danie sprawdzi się na każdej domówce. Parówki w cieście możesz przygotować wcześniej – są smaczne zarówno na ciepło (np. podgrzane), jak i na zimno. 7. Lekkie, opiekane Zamiast(...) kukurydzianych, po czym obsmażyć na małej ilości rozgrzanego oleju. Świetnie smakują podane same lub z jakimś sosem, np. ketchupem lub/i musztardą.

  • Zdjęcie, które wstrząsnęło światem

    ..., zginęła.  − Mama chciała iść, ale płakaliśmy, żeby została, bo jak ją zabiją, to co zrobimy? Ja poszłam  − wspominała Kazimiera. Kostewiczowie przetrwali okupację. Poza najmłodszym Tadziem, który zmarł...

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    ...ugotować się w kwaśnych zupach, takich jak ogórkowa, kapuśniak czy pomidorowa przygotowana z kwaskowatych pomidorów. Ziemniaki - ten sposób zagęszczania zupy na pewno dobrze znają nasi dziadkowie. Tak(...) z kopru włoskiego czy pietruszki, a zapominamy o całej palecie innych smaków. Szałwia, kozieradka czy cząber dobrze współgrają z zupami o kremowej konsystencji, takich jak dyniowa czy fasolowa...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ..., jak w oczkach w rosole, nasze tęsknoty, mody, nostalgie i aspiracje. Z książki wiem, że nie lubi pani określenia "kuchnia pszenno-buraczana". Dlaczego? - Wyobraźmy sobie taką sytuację(...) niczego nie można było kupić. Ale - jak mawiają nasi południowi sąsiedzi - to se ne vrati. Na szczęście. "Kuchnia zastępcza" - tak napisała pani w książce o kuchni PRL-u, w której królowały "kotlety...

  • Żołnierka bez karabinu

    Dla jednych jest niemal świętą, inni traktują ją jak sól w oku. Bo uzmysławia im, jacy powinni być, a nie są. Jedno jest pewne – kto raz spotka siostrę Małgorzatę Chmielewską, nigdy jej nie zapomni.