• Informacje na temat:

    jak ugotowac golonke

Przepisy na temat: jak ugotowac golonke
  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

Artykuły na temat: jak ugotowac golonke
  • Golonka na zimowy czas

    Przednia lub tylna Golonka pochodzi z przedniej lub tylnej nogi zwierzęcia. Jeśli jest bez skóry, należy do najmniej tłustych części tuszy wieprzowej, podobnie jak schab czy szynka. Niestety, ze skórą jest bardzo kaloryczna. Najlepsze golonki do ugotowania lub upieczenia powinny ważyć mniej niż 0,5 kg. Marynowanie Nigdy nie używam do marynowania soli peklującej, co zdarza się w niektórych...

  • Cała prawda o polskiej branży gastronomicznej

    Zastanawiasz się, jak wygląda świat knajp i restauracji "od kuchni"? Teraz już nie musisz! O blaskach i cieniach polskiej branży gastronomicznej rozmawialiśmy z autorami książki "Gastrobanda" - Jakubem Milszewskim i Kamilem Sadkowskim.

  • Coś na drogę

    ...​Wyzwanie? Szesnaście godzin jazdy samochodem, z dzieckiem, które nie lubi kanapek. Co w takiej sytuacji robią Agnieszka i Pascal? Zabierają w podróż domowe sałatki, koktajle i ciasto, żeby uniknąć jedzenia w przydrożnych barach, co może skończyć się niestrawnością. A ty jak szykujesz się do drogi?

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    Twoja pociecha rośnie jak na drożdżach i w jej jadłospisie pojawiają się już nowe dania. Pamiętaj jednak, że nie powinnaś podawać jej wszystkiego, co jedzą dorośli.

  • Osłódź sobie jesień

    Jaki miód wybrać? Miody mają różne kolory - od bardzo jasnych, kremowych i nieprzejrzystych, po złote i brązowe. Kolor miodu zależy od tego, z jakich roślin pochodzi nektar. Jaśniejsze miody zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...równie popularne i lubiane, jak sztandarowa karyncka potrawa - pierożki Kasnudeln. Chyba najbardziej znaną drożdżową specjalnością Karyntii jest Reindling. Przez cały rok smaży się też najróżniejsze(...), podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się...

  • Wloska fasolka po bretonsku a la Vincenzo

    V, ktorego doceniam teraz ( kiedy moja kompania, uwielbia jesc, naturalnie wloskie potrawy i ja stoje przy garach ). Mnostwo rzeczy sie od niego nauczylam, robiac za podkuchenna. I tak wlasnie  jak to(...), jak u nas na galarete , ale z golonka ). Sa to ratki od slynnej porcchetty ( tej calej rolady wieprzowej ), pieczonej z roznymi przyprawami. Zeby uzyskac smak zbliz ony, trzeba sie poswiecic...

  • Zioła w kuchni stosowane były zawsze, ale tradycje kulinarne danego kraju czy narodu decydowały, jakie do czego dodawano.

  • ...ułożyła :)))   Uwielbiam takie dni jak dzisiejszy :)))))

  • ..., ze okruszek nakarmiony spi, a mama zdazyla posprzatac w mieszkaniu i ugotowac obiad. nie mam pojecia jak jej sie to udalo, bo ja mam z tym problemy. moze po prostu wieksze doswiadczenie. w koncu(...). przed wyjazdem tesciowa poczestowala nas nalewka wlasnej roboty, tzn. mnie, bo mezulek prowadzil. wypilam tylko kieliszek, ale juz w samochodzie zaczelo mi sie robic niedobrze. jakos tak ciezko na...