• Informacje na temat:

    jak ugotowac czerwony ryz

Przepisy na temat: jak ugotowac czerwony ryz
  • Ryż na zdrowie

    Zarówno w produkcji, jak i konsumpcji ryżu prym wiodą Chiny, jednak współcześnie uprawiany jest w ciepłym i gorącym klimacie na całym świecie. Najczęściej jadane na świecie gatunki to: Ryż(...) poszczycić bogactwem przeciwutleniaczy i wyjątkowo wysoką zawartością witaminy E, witaminy młodości. Ryż czerwony - obfituje w liczne składniki odżywcze, jest źródłem błonnika. Jadany regularnie...

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Pomidory w roli głównej

    O tej porze roku można jeść je od rana do wieczora: na kanapkach, w zupach, sosach i sałatkach. Eksperci podpowiadają, jak przyrządzić je najsmaczniej.

  • Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    Katarzyna Gubała w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza jak układać roślinne menu szefom kuchni. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich...

  • przepyszne :) urozmaici każdy obiad

  • Mniej znane rodzaje ryżu

    ...polecany osobom, które mają problemy z poziomem cukru we krwi. Podpowiadamy, po jaki ryż sięgnąć, gdy mamy problemy z cukrem, a po jaki, gdy mamy inne kłopoty zdrowotne oraz jak smakują mniej popularne rodzaje ryżu. Czerwony Ma ciemnoczerwone ziarna. Jest fermentowany, dzięki czemu ma dużo błonnika obniżającego poziom cholesterolu i cukru we krwi. Ma orzechowy, słodkawy smak. Pasuje do drobiu...

  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Marchew: Warzywo uniwersalne

    Tegoroczna aura ma bardzo niekorzystny wpływ na plony i niewykluczone, że nawet marchew stanie się dobrem luksusowym. Jak dotąd należała do jednych z tańszych warzyw, a w wielu polskich domach, podobnie jak pietruszka, sprowadzona jest jedynie do roli dodatku do niedzielnego rosołu, ewentualnie traktowana jako główny składnik surówki. A przecież jest tyle okazji i sposobów, by serwować marchew...

  • ryż w innej odsłonie

Artykuły na temat: jak ugotowac czerwony ryz
  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    Warzywa i owoce w każdym posiłku Są bogate w ważne dla skóry witaminy, składniki mineralne i błonnik. Jedz ich jak najwięcej, aby złagodzić objawy łuszczycy i zmniejszyć częstotliwość nawrotów choroby.  Warzywa i owoce zawierają m.in.: Kwas foliowy (szpinak, brokuły, sałata, papryka), który nie tylko chroni przed anemią, ale także dba o prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Witaminę...

  • Nasionka pełne zdrowia

    Daje nam energię, dostarcza witamin. Trzeba tylko wiedzieć, jaki ryż wybrać i jak go przygotować.

  • Jak zdrowo się odżywiać? Sprawdźcie przykładowy jadłospis

    Dieta to, jak podkreślają dietetycy, sposób odżywiania się a nie tylko metoda na zrzucenie wagi. Co powinniśmy jeść, by nie tylko mieć dobrą figurę, ale także cieszyć się zdrowiem i dostarczyć naszemu organizmowi niezbędnych składników? Przykładowy jadłospis dla dorosłej kobiety i dorosłego mężczyzny przygotowała dr Krystyna Pogoń, dietetyk.

  • Alergia - jak z nią żyć?

    Nie jesteś przeziębiona, ale ciągle cieknie ci z nosa i oczy masz czerwone jak królik. To mogą być właśnie objawy alergii. Uczulić można się na wiele rzeczy i to w każdym wieku.

  • Zupa nad zupami

    ...dobrze. Zupa to szybkie danie, może stać w lodówce wiele dni, a kapuśniak, żurek czy barszcz czerwony smakują nawet lepiej na drugi dzień. Rozgrzewa nasz organizm w zimne dni, ale i chłodzi (nie(...) i przyprawach odtyka górne drogi oddechowe. Barszcz czerwony łagodzi dolegliwości żołądkowe, kapuśniak leczy kaca... Oczywiście pochwała zupy dotyczy niemal wyłącznie tej domowej, gotowanej z miłością...

  • Sekrety ryżu

    ...gotowany, sosy, a także aromaty i przyprawy. Czerwony jaśminowy Inaczej zwany "czerwonym ryżem cargo" - ze względu na popularność eksportu tej odmiany w kontenerach. Popularny w Tajlandii, a także(...), a jego najszlachetniejszą odmianą jest basmati. Rośnie u podnóża Himalajów. Charakteryzuje się wyjątkowym aromatem, a także śnieżną bielą po ugotowaniu. Brązowy Inaczej zwany naturalnym. Ryż jest...

  • Kształt i smak doskonały

    ...twarde części skórki oraz chrząstki, a następnie pokrój go tak, jak cebule (w drobną kostkę) i podsmaż razem na oleju. 2. Gdy już się ładnie zrumienią, dodaj boczek z cebulą do ziemniaków i wszystko...

  • Jawa: Wyspa uśmiechniętych ludzi

    Jeśli uważasz, że życie z dnia na dzień nie ma sensu, nie rozumiesz jak można chcieć mieć tylko tyle, ile wystarczy do skromnego życia, uwielbiasz narzekać i nienawidzisz, kiedy ludzie uśmiechają się do ciebie bez powodu - nie czytaj tego tekstu. I nie jedź na Jawę.

  • Sekrety udanych zup

    ...„Zupa musi być” – to motto naszych babć i mam. I choć ich zupy były gęste i zawiesiste, wciąż wspominamy ich smak, próbując go odtworzyć. Oto rady, które pomogą wam odnaleźć smak dzieciństwa, ale dzięki którym zupy będą smaczne, ale nie tak ciężkie jak w kuchni babci.

  • A na talerzu maj

    Zazieleniło się w warzywniakach. W miskach stoją na baczność szparagi, a w skrzynkach polegują młode marchewki i rzodkiewki. Szklarniowe, ale co tam, stęskniliśmy się za nimi i chcemy je jeść! Jak podawać młodą zieleninę?