• Informacje na temat:

    jak udusić schab

Artykuły na temat: jak udusić schab
  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    ...składniki dobrej jakości. My polecamy schab wędzony w plastrach z linii Sokołów Naturrino, bo do jego produkcji nie użyto jakichkolwiek sztucznych wzmacniaczy smaku, a on sam zawdzięcza swój smak(...) - w kwadraciki lub paski. Pamiętajmy, aby wykorzystać w przepisie szynkę wolną od sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku - taką jak np. Sokołów Naturrino. Gdy warzywa są już miękkie, odcedzamy je i kroimy...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    Twoja pociecha rośnie jak na drożdżach i w jej jadłospisie pojawiają się już nowe dania. Pamiętaj jednak, że nie powinnaś podawać jej wszystkiego, co jedzą dorośli.

  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Pora na pora

    ...odpornościowy. Jest lekkostrawny, bogaty w witaminy i mikroelementy.  Jak wybierać Cebula pora nie może mieć zgrubień u podstawy ani żadnych żółtych lub czarnych plam. Jego liście powinny być zielone (odcień zieleni nie ma znaczenia), absolutnie nie przywiędnięte. Jak przechowywać   Świeże pory najlepiej w lodówce, z dala od produktów, które mogą przejść ich zapachem, np. masła...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • ...drobno i podsmażona, sos pomidorowy - pół puszki pomidorów, przyprawy) lub schab z warzywami (plaster schabu rozbity i usmażony z przyprawami, ulubione warzywa uduszone lub ugotowane na parze) lub kanapka(...) z łososiem lub tuńczykiem (plaster łososia lub tuńczyk, sałata, pomidor, ogórek kwaszony, 2-3 łyżki kukurydzy, łyżeczka oliwy z oliwek, ulubione przyprawy). Podwieczorek: dowolny owoc. Jak to zrobić...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Zdrowe odżywianie w pracy

    ...drobno i podsmażona, sos pomidorowy - pół puszki pomidorów, przyprawy) lub schab z warzywami (plaster schabu rozbity i usmażony z przyprawami, ulubione warzywa uduszone lub ugotowane na parze) lub kanapka(...) z łososiem lub tuńczykiem (plaster łososia lub tuńczyk, sałata, pomidor, ogórek kwaszony, 2-3 łyżki kukurydzy, łyżeczka oliwy z oliwek, ulubione przyprawy). Podwieczorek: dowolny owoc. Jak to zrobić...

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć,. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka (podstawowego budulca mięśni) i wszystkie...