• Informacje na temat:

    jak udekorowac ciasto jak nie ma za duzo skladnikow

Przepisy na temat: jak udekorowac ciasto jak nie ma za duzo skladnikow
  • Smakowite ciasta

    Wiosenne ciasto marchewkowe Sposób przygotowania 1. Ciasto: posiekaj drobno morele (wybierz te ciemniejsze, niesiarkowane). Wiórki kokosowe podpraż na suchej patelni, będą miały intensywniejszy(...) i wymieszaj z proszkiem (dla mocniejszego koloru ew. dodaj szczyptę kurkumy). Jajka wbij do dużej miski i ubij mocno mikserem na jak najwyższych obrotach. Miksując, wsyp oba rodzaje cukru. Wąskim...

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Tarty, szarlotki, biszkopty, kruche placki czy ciasta drożdżowe z tymi owocami możesz podawać nie tylko tradycyjnie na zimno. Pyszne są też na ciepło!

  • Drożdżowe z kruszonką

    Leciutkie jak piórko ciasto w duecie z posypką to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste jagody albo kwaskowe porzeczki, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Zostań w domu… i grilluj!

    Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy!

  • Gofry z bitą śmietaną

    .... Dalej miksując, stopniowo dodawaj mąkę. Na koniec wlej roztopione i wystudzone masło, wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzej gofrownicę, blaszki posmaruj cienko olejem(...), wlej do niego schłodzoną kremówkę i ubij jak zawsze.

  • Tarta z burakiem i awokado, czyli istna eksplozja smaków i kolorów

    Kasza jaglana znana jest ze swoich zdrowotnych właściwości. Aby urozmaicić swoją dietę, można przygotować z niej - jak proponuje Marek Zaremba - tartę z dodatkiem awokado i buraka. Nie dość że zdrowa, to jeszcze zachwyca smakiem i kolorami!

  • Dania z kapustą i grochem

    Pierwsza gwiazdka na niebie, opłatek i... świąteczne dania na stole. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by miały moc przypisywaną im przez naszych przodków.

  • Kruche ciasteczka

    Takie ciasteczka będą smakowały jeszcze bardziej gdy zrobisz je razem z dzieckiem. Kruche ciasteczka możecie ozdabiać na wiele sposobów: lukrem, cukrem pudrem, czy też polewą czekoladową lub tak jak w przepisie - jagodami.

  • Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

    Uwielbiamy żurek i szynkę, ale niech nie zabraknie na świątecznym stole także dań bezmięsnych. Zwłaszcza, że mogą być takie pyszne!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

Artykuły na temat: jak udekorowac ciasto jak nie ma za duzo skladnikow
  • Jak nie kochać brokułów?

    Teraz ten zielony kwiat niepodzielnie króluje na stołach! Oto kilka dań z brokułami.

  • Ciasta drożdżowe

    Są czaso- i pracochłonne, ale wysiłek się opłaca. W smaku nie mają sobie równych.

  • Ciasta na niedzielę

    Pięknie się prezentują, równie dobrze smakują. Na pewno urzekną twoich domowników i zaproszonych gości.

  • Nie bocz się na boczek

    Może nie jest zbyt zdrowy, ale za to przepyszny! Od czasu do czasu można zgrzeszyć...

  • Ciasta z jabłkami

    Sekrety pieczenia Bogatsze nadzienie Nic tak nie podkreśla smaku prażonych na szarlotkę jabłek, jak cynamon. Mus jabłeczny można też wzbogacić rodzynkami lub posiekanymi orzechami włoskimi. Bardziej gęstą konsystencję musu uzyskamy, wsypując do niego galaretkę w proszku. Do jabłek słodkich pasuje galaretka kwaskowa, np. agrestowa, do winnych - morelowa. Jakie jabłka? Najlepsze jabłka na...

  • Suflet lekki jak puch

    Niewiele kalorii, a jaki smak! Lekkie suflety polecamy wszystkim łasuchom.

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny...

  • Rolada z kremem

    Porcja słodkości, która równie dobrze smakuje jak wygląda, podwójnie cieszy nasze zmysły.

  • Obiad jak u babci

    W żadnej restauracji nie zjemy tak dobrze jak kiedyś u babci. Tych smaków i aromatów się nie zapomina...

  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.