• Informacje na temat:

    jak ubić krem na ciasto

Przepisy na temat: jak ubić krem na ciasto
  • Ciastka z lekkim kremem

    Wyśmienity, aksamitny krem sprawia, że ciężko im się oprzeć. Wprost rozpływają się w ustach!

  • Chcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.

  • Biszkopty z kremem

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Najprostsze ciasto na świecie:) Makaronikowe - alternatywa mazurka;)

  • Adwokatowy blok z kremem na maślance

    Sposób przygotowania 1. Z podanych składników przygotuj ciasto ptysiowe, tak jak w przepisie na stronie obok. Przygotuj 2 blachy (30 x 50 cm). Wyłóż je pergaminem. Przygotowane ciasto rozdziel. Na(...) wody. Odstaw na 5-10 minut. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu. Ciągle ją mieszaj, by nie przypaliła się. Maślankę roztrzep z cukrem i cukrem waniliowym. Ostrożnie domieszaj...

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    ...w środku). 4. Gdy ciasto ostygnie, zrób krem. Śmietankę wlej do miski, dodaj cukier puder i śmietan-fixy. Ubij na sztywno. Dodaj krem krówkowy, miksuj jeszcze chwilę. Następnie rozwiń ciasto, usuń ściereczkę. Rozsmaruj krem równo na całym biszkopcie i zwiń całość w roladę. 5. Czekoladę stop w gorącej kąpieli wodnej, połącz z mlekiem. Polewą grubo posmaruj roladę (jak na zdj.).

  • Ciasto, które udaje że jest jajkiem sadzonym.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną(...) odrobiną mąki, przełóż do formy (możesz ją lekko natłuścić masłem). Spód nakłuj widelcem. Piecz w 180°C przez 20-25 minut, aż się zrumieni. Przestudź. 2. Zmiksuj składniki kremu. Przelej na ciasto...

  • Podobno u mnie w domu nie pamiętali już kiedy to W-Z’ka była na stole. Mimo, że ciasta a’la wuzetkowe robię dosyć często i robiłam podobne bodaj parę dni wcześniej w formie „Prosiaka” (swoja drogą fajna propozycja na dziecięce przyjęcie… lub dla kogoś starszego gdy chcemy mu nieco zagrać na nerwach ;) ). No, ale wracając do wątku głównego. Zrobiłam upragnione ciasto, ale w wersji mojej – czyli chyba tej najpowszechniejszej, będącej odwzorowaniem tego co dostaniecie w kawiarni, w supermarkecie...

Artykuły na temat: jak ubić krem na ciasto
  • Rolada z kremem

    Porcja słodkości, która równie dobrze smakuje jak wygląda, podwójnie cieszy nasze zmysły.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Roladki z kremem truskawkowym

    ...12,5 dag śmietany kremówki cukier puder do oprószenia Przygotowanie 1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasnokremową masę.Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy żółtkowej. Małymi(...), posmarować kremem. Zrolować, włożyć do lodówki na 2 godziny. Potem każdy rulon pokroić na 4 kawałki. Oprószyć cukrem pudrem. Ozdobić np. rozetkami bitej śmietany. Jak zrobić efektowne"oczko"rolady...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Z ciasta francuskiego

    Gotowe ciasto francuskie rozwałkowujemy na lekko oprószonej mąką stolnicy.

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ciasta ze śliwkami

    ...śmietany. Przygotowanie: Mąkę przesiać z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać cukier wanilinowy, pokrojone w kostkę masło i jajko. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię(...) ciasto rozwałkować na placek o śr. 28 cm. Wyłożyć nim okrągłą formę jak na tartę o śr. 22 cm. Uformować z ciasta krawędź o wysokości 3 cm. Przelać masę budyniową, rozłożyć śliwki (przekrojoną stroną...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

Wideo na temat: jak ubić krem na ciasto
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    , - jeśli śmietana podczas ubijania się rozwarstwi można próbować ją ratować, dolewając małymi porcjami świeżej śmietany i miksując do uzyskania gładkiej masy. Jak ubić śmietanę? – dokładne(...)Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne

  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    , - jeśli śmietana podczas ubijania się rozwarstwi można próbować ją ratować, dolewając małymi porcjami świeżej śmietany i miksując do uzyskania gładkiej masy. Jak ubić śmietanę? – dokładne(...)Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne