• Informacje na temat:

    jak szybko i łatwo zrobić łososia

Przepisy na temat: jak szybko i łatwo zrobić łososia
  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...delikatnie wmieszaj tę masę do mąki. Działając szybko, rozdziel ciasto do wyłożonych papilotkami wgłębień w formie. Piecz babeczki na środkowej półce piekarnika przez 16-18 minut, aż nabiorą(...), dodaj posiekaną kolendrę i porządnie wymieszaj całość. Łosoś z chili i imbirem Tłuste ryby, takie jak łosoś, doskonale sprawdzają się podczas odchudzania, ale trzeba pamiętać, że są bardziej...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

Artykuły na temat: jak szybko i łatwo zrobić łososia
  • Jak poskromić apetyt

    ...przestaniesz za nimi tęsknić. Jak to działa : Być może masz już za sobą choćby jedno takie doświadczenie - zjadłaś nieświeży produkt, np. tatar z łososia, który spowodował zatrucie pokarmowe. A teraz(...)Do zaleceń dietetycznych i zdrowotnych tego specjalisty stosowały się takie gwiazdy kina jak Isabelle Adjani, Roman Polański czy Alain Delon. Przychodzili do niego bo... byli zdrowi i pragnęli tacy...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu

    Jesień to taka pora roku, gdy każdy odczuwa spadek energii – i to często już na samym początku dnia. Ale jest to też idealny czas, by czerpać do woli z pysznych, naturalnych produktach będących jej nieprzebranym źródłem. Te w połączeniu ze smacznym pieczywem szybko rozgrzeją nawet najbardziej zziębnięty jesienną aurą organizm.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Wzorowe przyjęcie

    Wszystkich konsekwencji karnawałowej nocy nie da się uniknąć. Jednak wiele można zminimalizować, a my wiemy, jak to zrobić. Wybrałaś już sukienkę na wieczór? Zanim ją ubierzesz, zacznij realizować nasz plan. I jutro będziesz w świetnej formie.

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Rozszerzamy dietę niemowlęcia

    Nie wiesz, od czego zacząć, gdy przychodzi pora na zapoznanie maluszka z nowymi smakami? Podpowiemy ci, jak krok po kroku wprowadzać do menu malca kolejne produkty.

  • Ptysie i eklerki można śmiało uznać za niewielkie, cukiernicze dzieła sztuki. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie wymaga wieloletniego doświadczenia. Wystarczy odrobina wyczucia oraz dobry przepis. Fot. 123RF/Picsel W tłusty czwartek na naszych stołach królują faworki oraz pączki w niemal każdej możliwiej postaci. Warto jednak pamiętać, że to nie jedyne słodkości, jakimi możemy delektować się w tym dniu. Istnieje całkiem spore grono miłośników słodkości przygotowywanych z ciasta parzonego....

  • Sekrety Oscarów

    Za ile można kupić Oscara? Co robią z nimi ich sławni właściciele? Kto i dlaczego złamał zasady obowiązujące podczas ceremonii ich rozdania? Co trzeba zrobić, by dostać się na uroczystą galę? Nasza wysłanniczka zbadała w Los Angeles kulisy najstarszej, najbardziej pożądanej i najbardziej kontrowersyjnej filmowej nagrody świata.

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...