• Informacje na temat:

    jak spinac roladki wykałaczkami

Przepisy na temat: jak spinac roladki wykałaczkami
  • Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

    ...w roladki, spinać wykałaczkami. Roladki opiec na rozgrzanym tłuszczu. Posolić, wyjąć. Cebulę obrać, pokroić i w plasterki, obsmażyć w tłuszczu pozostałym na patelni. Dodać przecier pomidorowy, dolać(...) z bułką tarta, jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Masę nakładać do kieszonek i spinać wykałaczkami. Tak wypełnione kawałki wątroby obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty...

  • Z roladą śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą.Dla mnie jest najsmaczniejszy. ;)

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Sprawdzony przepis na "Roladki jagnięce"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki rybne"

  • Wiosenna, lekka, wesoło wyglądająca potrawa niewątpliwie stanie się ozdobą każdego stołu. Smakuje tak samo fantastycznie jak i wygląda!

  • bardzo łatwe

  • Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.

  • Bardzo prosty sposób na przygotowanie czegoś smacznego i bardzo efektywnego. Wszyscy goście będą na pewno zachwyceni.

  • pyszne roladki z nutką egzotycznego smaku

Artykuły na temat: jak spinac roladki wykałaczkami
  • Jak spinać zrazy?

    Jest na to kilka sposobów. Najłatwiejszy to obwiązanie ściśle zwiniętych roladek bawełnianą lub lnianą nitką – koniecznie białą! Jeśli wolisz spiąć zrazy wykałaczkami (trudno będzie obsmażyć mięso na patelni!), koniecznie namocz je wcześniej w wodzie – wyjmiesz je potem bez trudu! A jeśli korzystasz z metalowych szpilek do spinania, posmaruj je olejem lub oliwą, by gładko wyszły z mięsa po...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Aby w pełni docenić smak tego wiosennego przysmaku, warto wiedzieć, w jaki sposób je prawidłowo przyrządzić. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły one wśród nich za wyjątkowy przysmak. Jednak na to aż warzywo to zostanie docenione w innych częściach Europy, musieliśmy poczekać kilka wieków. Pierwsza wzmianka o...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Przygotowując się do świąt robimy zwykle spore zapasy jedzenia, które – niestety – w trakcie bożonarodzeniowych spotkań z bliskimi nie zawsze udaje się zjeść do ostatka. Nie oznacza to jednak, że artykuły spożywcze, które kupiliśmy przed Wigilią, będziemy musieli wyrzucić do kosza. Przeciwnie! Przecież można je jeszcze z powodzeniem wykorzystać w kuchni, przygotowując smaczne, sycące i aromatyczne dania. Pomidorowo-paprykowe leczo z dodatkiem kiełbasy to znakomity sposób na wykorzystanie...

  • Proste i praktyczne przepisy, które pokochały tysiące czytelników bloga PO PROSTU PYCHA. W książce znajdziesz 90 przepisów na śniadania, obiady, słodkości, a także dania „odchudzone" z kalorii. Zachwyć bliskich potrawami, które podbiją ich podniebienia i serca. Nie musisz godzinami stać w kuchni, żeby przygotować doskonałe danie! Łatwo dostępne składniki, proste rozwiązania i pomysłowość to klucz do sukcesu! Autorka dzieli się znakomitymi pomysłami na puszyste placuszki bananowe, letnią zupę...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...