• Informacje na temat:

    jak smażyć naleśniki

Przepisy na temat: jak smażyć naleśniki
  • Postne naleśniki i krokiety

    Każdej z nas brakuje czasem pomysłu na bezmięsny obiad czy kolację. Prostym i pysznym rozwiązaniem mogą wtedy być naleśniki lub krokiety.

  • Naleśniki ze szpinakiem

    Naleśniki to jedno z ulubionych dań Polaków. Smakują nam zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dla tych, którzy chcą urozmaicić swoje menu, polecamy sprawdzony przepis. Domownicy będą się zajadać!

  • Pyszne naleśniki wegańskie

    To jedna z najprostszych, najstarszych i najbardziej uniwersalnych potraw. A przy tym – jedna z najbardziej lubianych, zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Naleśniki – bo o nich mowa, świetnie smakują również w wersji wegańskiej, przyrządzone na bazie napoju owsianego.

  • Pyszne naleśniki i tortille

    Placki właściwie tylko z mąki, wody, czasem z dodatkiem jajek i mleka, a tyle możliwości kulinarnych! Nadziewaj je, jak tylko chcesz, a nigdy się nie znudzą.

  • Proste śniadanie? Pyszne pomysły na naleśniki

    Śniadanie to najważniejszy posiłek, który ma za zadanie dostarczyć nam energii na cały dzień. Co zrobić, gdy nie mamy pomysłu co przygotować? Dobrym, prostym, a przy tym pysznym rozwiązaniem są naleśniki.

  • Naleśniki anti-aging

    Zastanawialiście się kiedyś, czy naleśniki mogą mieć działanie anti-aging - pyta Emilie Hebert autorka książki "Beauty & Food". Właściwa kompozycja składników pozwala z tej lubianej przekąski uczynić pyszny, przeciwstarzeniowy eliksir.

  • Naleśniki z jabłkami

    Wyśmienite zarówno na zimno jak i na ciepło...

  • Najlepsze naleśniki na świecie? Robią je w Japonii!

    ...wytrawnego. Okonomiyaki to rodzaj placka naleśnikowego, w którym znajdziemy kapustę pekińską, ryby, owoce morza, a także mięso. W wolnym tłumaczeniu okonomiyaki oznacza "smaż, co lubisz". Tak jak...

  • Orkiszowe naleśniki z tofu i szpinakiem

    Sposób przygotowania: Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania jednolitej masy. Połowę ciasta przekładamy do lodówki, a z połowy przyrządzamy naleśniki. Naleśniki smażymy na oliwie (niewielką ilością oliwy smarujemy patelnię przy użyciu pędzelka lub papierowego ręcznika). Ciasto rozprowadzamy tak, aby naleśniki były jak najcieńsze. Nie przewracamy...

  • Naleśniki kokosowe z liczi

    ...może być zbyt gęsta. Wyrobione ciasto smażmy jak normalne naleśniki na rozgranym tłuszczu kokosowym. W celu przygotowania nadzienia rozgrzejmy na patelni masło z cukrem. Kiedy cukier zacznie się(...)Sposób przygotowania Wszystkie składniki na naleśniki (poza olejem) dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Pamiętajmy, że powinno być gęste, ale lejące. Możemy dodać więcej mleka lub mąki, aby...

Artykuły na temat: jak smażyć naleśniki
  • Jak prawidłowo smażyć potrawy na patelni?

    Naleśniki nie przywrą Gorącą patelnię posyp solą, a gdy kryształki przestaną podskakiwać i trzeszczeć, wytrzyj ją ręcznikiem kuchennym i posmaruj skórką słoniny. Smaż naleśniki bez obawy, że(...) maślanego smaku i aro matu indycze piersi najlepiej smażyć na maśle klarowanym. Używasz oleju? Pod sam koniec smażenia połóż na filetach parę wiórków świeżego masła. *** #POMAGAMINTERIA Hubert ma roczek...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Naleśniki z mięsem

    Przygotowanie: Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Naleśniki owsiane

    Świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej.

  • Wiele osób rozpoczyna swą przygodę z gotowaniem właśnie od naleśników. Jednak wbrew pozorom nie jest to łatwy przepis. Aby przygotować perfekcyjne naleśniki, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom Francji. Tam też przemianowano je na „crepes" i...

  • Jak przygotować naleśniki

    Podajemy przepis podstawowy na idealne naleśniki. I kilka propozycji podania.

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...smaruj ją olejem. Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew. jeszcze raz posól do smaku. Wyjmij listek i ziele. Farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je jak gołąbki. Udekoruj natką. Od razu podawaj. Zobacz także:

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

Wideo na temat: jak smażyć naleśniki
  • Agata Młynarska o stygmatyzowaniu dojrzałych kobiet

    mamy, żony, babcie? - powiedziała. Podkreśliła także, jak bardzo ważne w życiu kobiet jest wsparcie. - Jestem babcią, smażę naleśniki. Później przychodzę tu, malują mnie i jestem sexy babcia - dodała.