• Informacje na temat:

    jak smażyć mięso na gulasz

Przepisy na temat: jak smażyć mięso na gulasz
  • Łatwy gulasz obiadowy

    Aromatyczny gulasz z indyka z dodatkami warzywnymi smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej. I każdy biesiadnik prosi o dokładkę.

  • Przedświąteczny gulasz z indyka

    W tym gorącym okresie nie zawsze mamy czas, by stać przy garnkach szykując pracochłonny obiad. Gulasz z indyka smakuje wspaniale, a powstaje błyskawicznie. Z talerzy znika zaś jeszcze szybciej.

  • Gulasze z młodą kapustą

    ...walczysz z nadprogramowymi kilogramami, dodaj do gulaszu podwójny filet z kurczaka zamiast kotletów wieprzowych.  Delikatnie mięso w czasie duszenia przejdzie smakiem i aromatem warzyw, ale jeśli(...). Wersja light Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność tego dania, zrezygnuj z podsmażenia warzyw na oleju. Po prostu wrzuć je do garnka i podlej bulionem. Potem duś do miękkości, tak jak podano to w przepisie...

  • Gulasze - dobre także po podgrzaniu

    Soczyste mięsne kąski w sosie z warzywami to bogactwo smaku i... wspaniale rozgrzewające danie. Następnego dnia są równie wyborne, jak tuż po przyrządzeniu!

  • Mięsa w sosie  z leśnymi grzybami

    Zarówno drób, jak i wieprzowina czy wołowina, w połączeniu ze świeżymi grzybami są wyjątkowe - pyszne, aromatyczne i nasycone smakiem. Spróbuj dań przyrządzonych według naszych przepisów.

  • Gulasz a la Sean Connery

    Sean Connery, odtwórca roli Jamesa Bonda, nieźle radził sobie w... kuchni. Aktor kucharzył, gdy był kadetem w marynarce wojennej. Jego specjalnością był gulasz.

  • Chłopski kocioł

    Dania jednogarnkowe, takie jak nasz kocioł "po chłopsku" właściwie robią się same. Gulasz z warzywami to propozycja dla tych wszystkich, którzy lubią dobrze zjeść.

  • Precelkowe knedle serwetkowe z gulaszem piwnym

    ..., pokroić w plastry. Podawać z gulaszem. Uwaga: Knedle serwetkowe można też przygotować metodą tradycyjną - w serwetce - tak, jak to jest opisane w przepisie na Knedle serwetkowe z warzywami(...) gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę i obsmażać na sklarowanym maśle przez 10 minut, mieszając. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć. Na patelnię wrzucić poprzekrawane na pół...

  • Placek węgierski

    Nic tak nie smakuje, jak domowe placki ziemniaczane. Oto jedne z przepisów na chrupiący przysmak.

  • Gotuj w chłodne wieczory!

    Jesienno-zimowa aura mało kogo zachęca do wychodzenia z domu. Wolimy spędzać czas pod kocem, pijąc gorącą herbatę i oglądając ulubione seriale. Jak przetrwać do wiosny?

Artykuły na temat: jak smażyć mięso na gulasz
  • Knedle drożdżowe z gulaszem

    Knedle drożdżowe są niedrogie i z łatwo dostępnych składników. A jak urozmaicą zwykły obiad!

  • Gulasz z indyka z fasolką

    Dietetycy zalecają włączenie indyka do codziennego jadłospisu, zawiera on dużo potasu i żelaza. Zobacz, jak przygotować z niego gulasz...

  • Gulasz (Pörkölt)

    Zarówno kultura, jak i kuchnia Madziarów jest wyjątkowa. Kilka ich potraw zrobiło światową karierę – jak gulasz i langosz.

  • Gulasz z fasolą na ostro

    Sposób przygotowania: 1. Mięso krótko płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę, podobnie jak obrane cebule. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju i smażymy mięso, przekładamy do garnka, doprawiamy chili i solą. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę i dodajemy do wołowiny. Zalewamy bulionem, dodajemy pomidory z puszki i dusimy około 2 godziny na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, żeby mięso nie...

  • Co zamiast mięsa?

    ...). Najkorzystniej jeść 2 lub 3 porcje po 150 g. Zamiast czerwonego lepiej wybierać dobrej jakości białe mięso (indyk, kurczak, cielęcina, królik). Ma mniej tłuszczu i sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które(...). Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można...

  • Co zamiast mięsa?

    ...). Najkorzystniej jeść 2 lub 3 porcje po 150 g. Zamiast czerwonego lepiej wybierać dobrej jakości białe mięso (indyk, kurczak, cielęcina, królik). Ma mniej tłuszczu i sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które(...). Najlepiej przyswajamy białko z soi, soczewicy, białej fasoli. Mięso do spaghetti czy gulaszu można zastąpić soczewicą, wędlinę pastą, a mielonego kotletem z fasoli czy ciecierzycy. Z roślin można...

  • Osiem patentów na zamrażanie mięsa

    Zostało ci trochę wędliny albo po raz kolejny przygotowałaś zbyt dużą pieczeń? Niczego nie wyrzucaj! Nadmiar możesz bez problemu przechować w zamrażalniku. Podpowiemy, jak to zrobić, by mięso nie straciło swojego smaku, koloru i aromatu.

  • Jak spowolnić rozwój choroby Alzheimera?

    ...alzheimerem i demencją starczą. Do zaparzania wybieraj herbatę liściastą, a nie w torebkach. Gotuj krótko, nie smaż . Warzywa przygotowuj na parze lub gotuj krótko w wodzie, bez soli. Mięso lub ryby też(...) jakąś ciekawą sytuację, która się zdarzyła na ekranie, opisując jej szczegóły, np. jak byli ubrani bohaterowie, gdzie się spotkali, o czym dokładnie rozmawiali. Ustalcie, czy szczegóły rzeczywiście się...

  • ​Chcesz lepiej sypiać? Zmień dietę

    Poprawić jakość snu możemy na wiele sposobów. Jednym z nim jest odpowiedni jadłospis, którego kluczowy element stanowi kolacja. Jeśli chcemy lepiej sypiać, wieczorami powinniśmy jadać zupy, gotowane mięso i warzywa. Potrawy smażone do z kolei prosta droga do tego, żeby mieć ciężką noc.

  • Apetyt na mięso

    Mięso wołowe jest chudsze niż wieprzowina i w przeciwieństwie do drobiu bardzo aromatyczne. Zawiera również ważne dla organizmu mikroelementy, takie jak żelazo, fosfor, magnez, potas i cynk, witaminę(...) wina - 3 dag startego chleba razowego - sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek , cukier - musztarda - sok z cytryny Przygotowanie Mięso umyj, rozbij tłuczkiem, naszpikuj cienkimi paseczkami...