• Informacje na temat:

    jak smażyć filet z indyka

Przepisy na temat: jak smażyć filet z indyka
  • Filet z indyka - Robert Sowa

    ...; 50 ml czerwonego wina; 50 ml winiaku; kilka goździków. Sposób przygotowania Fileta z indyka umyć, osuszyć, pokroić jak na kotlety, a następnie przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu Prymat(...). Marchewkę i seler przesmażyć, wymieszać z kiełkami. Filet z indyka ułożyć na purée ziemniaczano-pietruszkowym, skropić sosem jarzębinowym, udekorować gruszkami oraz marchewką i selerem z kiełkami...

  • Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół i razowego pieczywa, aby posiłek był pełnowartościowy.  Idealnie sprawdzą się szaszłyki z kawałeczkami indyka lub filetu z kurczaka oraz warzywami: plasterkami cukinii, kawałkami papryki, pomidorkami...

  • Proste i smaczne mięsko na obiad.

  • Łatwe domowe sajgonki

    ...rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć czosnek i pokrojone warzywa. Smaż 1-2 minuty. Zdejmij z patelni. Filet z indyka potnij tak jak jarzyny w cienkie słupki. Mięso połącz z podsmażonymi warzywami. Przypraw(...). Odcedź, przepłucz na sitku zimną wodą. Osącz, osusz. Arkusze papieru ryżowego kolejno mocz we wrzątku przez ok. 15 sekund. Na każdy nałóż porcję makaronu i warzyw. Zwiń jak krokiety. Podawaj np...

  • Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....

  • 4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

    Jesienią przygotuj doskonałe placki z dodatkiem warzyw takich jak dynia czy cukinia. Sprawdź nasze propozycje!

  • Wiele razy zdarzyło Ci się, że Twoje placki ziemniaczane przywierały do patelni i nie dało się ich zdjąć? Jajko sadzone się przypaliło, bo nie dało się go zdjąć z patelni? Mamy na to sposób!

  • Lato na talerzu!

    ...dekoracyjnych, które wymagają pestycydów. Dzięki temu będziemy mieć pewność, że kwiatowe dania będą nie tylko pyszne, ale nam nie zaszkodzą. A poniżej kilka przykładów na to, jak w kuchni wykorzystać trzy wybrane gatunki kwiatów - różę, pierwiosnek i lawendę. Indyk w płatkach róż Składniki: filet z indyka, płatki róż, brokuły, por, torebka ryżu jaśminowego, oliwa, sól, pieprz; Przygotowanie...

  • Jeszcze jeden przepis dla panów. Dość proste w wykonaniu ale efektowne danie obiadowe, które wywoła uśmiech na ustach damy Waszego serca… A może zaimponujecie nim swoim dzieciom? Składniki podaję na 6 porcji ale można modyfikować w zależności od potrzeb. Świetnie smakuje również odgrzewane następnego dnia…

Artykuły na temat: jak smażyć filet z indyka
  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ...schabu zajmie filet z indyka, który upieczemy w piekarniku z warzywami lub owocami. Trudno wymagać od przyzwyczajonych do nich Polaków, żeby całkowicie zrezygnowali z ziemniaków. Ale to nie w samych(...) tradycyjny, odświętny obiad. A potem ból brzucha, problemy z żołądkiem i uczucie nadmiernej sytości przez najbliższy tydzień. Czy da się temu jakoś zaradzić? Owszem, i w dodatku nie będzie to ani...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Filet z indyka

    ...; 50 ml czerwonego wina; 50 ml winiaku; kilka goździków. Sposób przygotowania Fileta z indyka umyć, osuszyć, pokroić jak na kotlety, a następnie przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu Prymat(...). Marchewkę i seler przesmażyć, wymieszać z kiełkami. Filet z indyka ułożyć na purée ziemniaczano-pietruszkowym, skropić sosem jarzębinowym, udekorować gruszkami oraz marchewką i selerem z kiełkami...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Mozarella na przystawkę

    Jedną z jej wielu zalet jest to, że równie dobrze smakuje na zimno, jak i na ciepło.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki programu "Ewa gotuje". Prowadząca uwielbia potrawy kuchni regionalnych i lokalne przysmaki, i w ramówce wiosennej postara się pokazać ich jak najwięcej, zaczynając - jakżeby inaczej - w odcinku 352. od specjałów z Krakowa.

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Ewa Wachowicz: Lekki, trzydaniowy obiad

    ...odpowiednio dobrać składniki i umiejętnie je przygotować. Jak to zrobić - zobaczymy w kolejnym odcinku programu "Ewa gotuje". Ewa Wachowicz zaczyna gotowanie od kremu z batatów, czyli pożywnej zupy na bazie słodkich ziemniaków. Na danie główne serwuje filet z piersi indyka, ugotowany z warzywami na parze, a podany z oliwą pietruszkową. Natomiast na deser proponuje dwukolorową piankę z kakao...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...