• Informacje na temat:

    jak się podaje kiełbase polską surową

Przepisy na temat: jak się podaje kiełbase polską surową
  • Wielkanocne pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach

    Trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół bez aromatycznych wędlin. Wśród półmisków mięs pierwsze skrzypce gra biała kiełbasa, pasztet i boczek. Boczek serwować można jako pełnoprawną wędlinę, ale jego plastry sprawdzą się także w formie dodatku do świątecznych przekąsek. Poznajcie najlepsze pomysły na wykorzystanie boczku w plastrach.

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej sprawia, że trudno się jej oprzeć.

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej, aromaty i smaki nie pozwalają jej się oprzeć. Zdrowa, bo oparta na prostych produktach kuchnia, bywa jednocześnie niestety kaloryczna, niemniej zwolennicy diety też znajdą coś dla siebie.

Artykuły na temat: jak się podaje kiełbase polską surową
  • Salmonella. Jak uniknąć zakażenia?

    Służby weterynaryjne Holandii, Litwy, a także Polski umieściły w unijnym systemie ostrzegania informacje o niebezpiecznej żywności pochodzącej z naszego kraju. Są to kolejne doniesienia o salmonelli. Przeczytajcie jak się jej ustrzec.

  • Wędzone wędliny. Do jakich dań można ich użyć?

    Święta, wizyta gości czy po prostu zakupy większe, niż planowaliśmy – wielu z nas boryka się z nadprogramowymi zapasami. Często też kupujemy bezrefleksyjnie, a w naszej lodówce gromadzi się coraz więcej niewykorzystanej żywności. Jak ciekawie i z pomysłem wykorzystać kupione przez nas wędliny?

  • Od zasmażki do fusion

    ...​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...– Już szykuję się do bitwy na jajka przy świątecznym stole – śmieje się nasza znakomita aktorka.

  • Kwaśne i pyszne

    Cudzoziemcy podróżujący po Polsce w XVI i XVII wieku, stwierdzali, że nigdzie tak często nie jada się kwaśnych dań, jak w Polsce. Szokowało ich, że nawet na magnackich stołach znaleźć można ciemny(...) i za smak, i za niebagatelne wartości odżywcze. A te przydadzą się nie tylko w chłodne, zimowe dni, ale także na przedwiośniu. Barszcz biały   Składniki na 4 porcje: 300 g białej surowej kiełbasy...