• Informacje na temat:

    jak się parzy mak z mlekiem

Przepisy na temat: jak się parzy mak z mlekiem
  • Jak gotować dla smyka?

    ...​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.

  • Najlepsze ze zboża na świątecznym stole

    W wielu domach rozpoczynają się już przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia. Planujemy zakup prezentów dla najbliższych i świąteczne menu. Na stole nie zabraknie różnych, świątecznych potraw: wytrawnych i oczywiście słodkich przysmaków. Jednym z kluczowych składników wielu dań, który gwarantuje kulinarny sukces, jest mąka. To od niej zależy, czy nasze ciasta będą odpowiednio puszyste, delikatne...

  • Zatrucia pokarmowe

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Przepisy na lekkie obiadki

    Smaczne, lekkostrawne, łatwe do przyrządzenia. W sam raz na wakacje. Zainspiruj się naszymi propozycjami zdrowych przysmaków dla najmłodszych.

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej sprawia, że trudno się jej oprzeć.

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej, aromaty i smaki nie pozwalają jej się oprzeć. Zdrowa, bo oparta na prostych produktach kuchnia, bywa jednocześnie niestety kaloryczna, niemniej zwolennicy diety też znajdą coś dla siebie.

  • Zdrowie z warzyw kapustnych

    Kapustę, kalafior czy brukselkę wykorzystujemy jako dodatek do dań obiadowych albo składnik sałatek. Doceniamy je głównie za walory smakowe i prawidłowo! Czas jednak, by znalazły nasze uznanie za ogrom właściwości zdrowotnych. Zwłaszcza, że i możliwości ich wykorzystania w niebanalnych przepisach jest wiele.

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...1-2 łyżki octu. By się nie rozpadła: Białą kiełbasę ugotuj w całości - bez rozdzielania pęt oraz odcinania końców. Jak ją parzyć? Do garnka z zimną wodą włóż pokrojoną cebulę, papryczkę chili(...) patyczkiem do szaszłyków. Ułóż na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 min w temp. 180 st. C. Dodajemy śmietanę: By się nie zwarzyła, przelej ją do osobnego...

  • Ulubione kluski

    Krajane, leniwe czy lane - dorośli darzą je sentymentem, a dzieci wręcz uwielbiają. Dowiedz się o nich więcej.

  • Pomysły na lekkie obiadki

    Smaczne, lekkostrawne, łatwe do przyrządzenia. W sam raz na wakacje. Zainspiruj się naszymi propozycjami zdrowych przysmaków dla najmłodszych.

Artykuły na temat: jak się parzy mak z mlekiem
  • Gotujemy na parze

    ...pozostaje aż 60 proc. witaminy C! Dania nie tracą przy tym naturalnego smaku. Poza tymi pozytywami jest jeszcze jeden - używamy tylko i wyłącznie wody - nie potrzebujemy więc już tłuszczu. Dodatkowo(...) również użyć sitek metalowych lub bambusowych i zwykłych garnków. A więc para buch, garnki w ruch! Jak i w czym gotować? Jest kilka zasad gotowania na parze, które warto znać. Po pierwsze zawsze...

  • Jak zdrowo się odżywiać? Sprawdźcie przykładowy jadłospis

    Dieta to, jak podkreślają dietetycy, sposób odżywiania się a nie tylko metoda na zrzucenie wagi. Co powinniśmy jeść, by nie tylko mieć dobrą figurę, ale także cieszyć się zdrowiem i dostarczyć naszemu organizmowi niezbędnych składników? Przykładowy jadłospis dla dorosłej kobiety i dorosłego mężczyzny przygotowała dr Krystyna Pogoń, dietetyk.

  • Zatrułam się!

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Dieta lekkostrawna

    Jak nie obciążać żołądka i wątroby?

  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Zatrucia pokarmowe

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kalafior

    Ten krewniak kapusty chroni nasz organizm przed szkodliwym wpływem zatrutego środowiska i wspomaga dobry sen. Wielu osobom przeszkadza jego zapach, ale i na to znajdzie się sposób!

  • Mamo, jedz dla dwojga!

    Musi pani jeść chudą wołowinę oraz zielone warzywa i pić sok pomarańczowy, bo witamina C zwiększa przyswajalność żelaza. To w tabletkach nie wchłonie się tak jak to naturalne – mówi mi ginekolog prowadząca moją ciążę i leje miód na moje serce.

  • Szybka odnowa na diecie zasadowej

    Po zimie jesteś bez formy? Tyjesz bez powodu? To przez zbyt słodką i tłustą zimową dietę. Zmień jedzenie na odkwaszające, a poczujesz się znacznie lepiej.

  • Gotowanie na odchudzanie

    Proste sposoby, jak ograniczyć ilość spożywanych kalorii w trakcie gotowania.