• Informacje na temat:

    jak serwowac melona

Przepisy na temat: jak serwowac melona
  • Serwujemy sery

    ...z mleka krów karmionych świeżą trawą lub sianem, moczone w solance, suszone na słońcu. Potem leżakują, dojrzewając minimum rok. Półtwarde - są produkowane podobnie jak sery twarde, ale dojrzewają znacznie krócej. To popularne sery do kanapek, sałatek i innych dań. Każda mama zna takie nazwy, jak: edam, gouda czy angielski cheddar. Można je podawać malcom od 2. roku życia. Topione - powstają z sera...

  • Melony charakteryzuja sie niska kalorycznoscia i wysoka zawartoscia wody, co sprawia, ze smakuja tak orzezwiajaco. W przypadku melonów cukrowych, takich jak stosowana tutaj galia, istotna jest równiez zawartosc witaminy C, beta-karotenu, wapnia i potasu. Najwazniejsze jednak jest to, ze dzem z melona i z soku z limonki nie wymaga duzo pracy, natomiast zachwyca swoim smakiem.

  • Pomysłowa zastawa

    Nawet najzwyklejsze danie można zamienić w kulinarny hit. I to nie zmieniając składników ani sposobu przyrządzania! Podpowiadamy, jak serwować potrawy, by zawsze wyglądały jak dzieło mistrza kuchni.

  • Paluszki rybne z łososia w sezamie na sałatce z melona i awokado, to nic innego jak łosoś pokrojony w formie paluszków rybnych.

  • Co uczula często, a co rzadko

    Chcesz ograniczyć ryzyko alergii pokarmowej u smyka? Sprawdź, jakie produkty możesz mu serwować bez obaw, a do których powinnaś podchodzić ostrożnie.

  • Zdrowy i niskokaloryczny deser moze tez wysmienicie smakowac. Melony maja malo kalorii, a dojrzale sa tak slodkie, ze wlasciwie nie potrzebuja cukru. Mój sorbet sklada sie praktycznie tylko z miazszu melona, wiec smakuje wysmienicie i jest bardzo prosty, jedyna jego wada jest .... czekanie:)

  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Wspaniały zapas na zimę do deserów.

  • Kuchnia miętą pachnąca

    .... Tak jak różnorodny jest krajobraz i kultura Libanu, tak bogata i zróżnicowana jest libańska kuchnia, a królują w niej warzywa i owoce. Mięsa jada się niewiele - przede wszystkim ze(...) - zdecydowanie uboższa w smaki. Tam wciąż jeszcze niektóre plemiona beduińskie raczą się potrawą z gotowanej w całości kozy. Podaje się ją z ryżem pływającym w kozim tłuszczu. Jak Libańczycy...

  • Zdrowa i smaczna przekąska.

Artykuły na temat: jak serwowac melona
  • Melon – owoc idealny na lato

    Tegoroczne polskie lato serwuje nam niemal afrykańskie upały. Ważne, byśmy dostosowali menu do warunków atmosferycznych. Kluczowe jest nawodnienie całego organizmu. Oprócz picia wody serwujmy sobie i dziecku jak najwięcej produktów, które pozwolą dostarczyć ją do wszystkich komórek ciała. Jednym z najlepszych wyborów na lato jest melon. Co jeszcze zyskamy z każdym kęsem słodkiego owocu?

  • Serwujemy sery

    ...z mleka krów karmionych świeżą trawą lub sianem, moczone w solance, suszone na słońcu. Potem leżakują, dojrzewając minimum rok. Półtwarde - są produkowane podobnie jak sery twarde, ale dojrzewają znacznie krócej. To popularne sery do kanapek, sałatek i innych dań. Każda mama zna takie nazwy, jak: edam, gouda czy angielski cheddar. Można je podawać malcom od 2. roku życia. Topione - powstają z sera...

  • Jak zostaje się stulatką?

    ...​Japonki żyją najdłużej ze wszystkich kobiet na świecie. Jaki sekret mają tamtejsze seniorki? - Nie ma sekretu! Żyję normalnie - mówi 99-letnia Haru Miyagi. Co znaczy normalnie, gdy nie ma się emerytury, na śniadanie je się sfermentowaną soję, a na obiad wodorosty? Postanowiłem sprawdzić, jak żyją najstarsze mieszkanki Okinawy. A nawet z nimi zatańczyć.

  • Co uczula często, a co rzadko?

    Podpowiadamy, jakie przysmaki i kiedy możesz serwować smykowi, by zmniejszyć ryzyko pojawienia się u niego alergii pokarmowej.

  • Co uczula często, a co rzadko

    Chcesz ograniczyć ryzyko alergii pokarmowej u smyka? Sprawdź, jakie produkty możesz mu serwować bez obaw, a do których powinnaś podchodzić ostrożnie.

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    Nie ma jednej kuchni australijskiej. Jest za to zlepek kulinarnych inspiracji, które przybyły na ten kontynent wraz z pierwszymi osadnikami. Razem z Anglikami w Australii pojawiły się nowe specjały, które przez lata królowały na stołach, takie jak pieczeń czy kotlety z kością.. Australijczycy kochają gotować, świadczy o tym fakt iż w 2010 roku przełożono prezydencką debatę przedwyborczą, ze...

  • ​Kolorowa dieta

    ...grupa biała - wcale nie tak nudna, jak mogłoby się wydawać - Znajdziemy tu czosnek, cebulę, por, cykorię czy kapustę. Dzięki allicynie działają antybakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwzapalnie(...) warzywa w różnych kolorach, ale cztery, pięć, sześć, siedem. Im bardziej kolorowo, tym lepiej - przekonuje Agata Ziemnicka-Łaska. Kolorowe soki i koktajle A jak przygotowywać dania, by...

  • Cypr od kuchni

    Na Cyprze jedzenie stanowi jeden z najważniejszych elementów życia towarzyskiego. Skomplikowana historia kraju oraz położenie geograficzne spowodowały, że w wyspiarskiej kuchni można odnaleźć zarówno wpływy greckie, tureckie, jak i brytyjskie.

  • Dieta, która w kilka dni postawi cię na nogi

    ...redukcję wagi, uzupełnia sód. Jak każde jedzenie fermentowane (podstawą zupy jest pasta z fermentowanej soi) wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu pokarmowego, a przez to na lepsze samopoczucie...

  • Mieczysław Hryniewicz: Chcę korzystać z życia

    ..., czy nie nosi pan przy sobie telefonu? Mieczysław Hryniewicz : - Noszę, ale jeżeli z jakichś powodów nie odbieram, po pewnym czasie rozmowa jest przekierowywana do Ewy. Poznali się państwo 17 lat temu. Jak wyglądało to pierwsze spotkanie? - Pierwszy raz zobaczyłem Ewę u znajomych. Była piękna pogoda, zrywaliśmy jabłka w ogrodzie. W pewnym momencie ujrzałem wysoką, smukłą kobietę...