• Informacje na temat:

    jak przyrządzić smaczną karkówkę

Przepisy na temat: jak przyrządzić smaczną karkówkę
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    Na zewnątrz jest coraz cieplej i czujesz przypływ energii? Nie marnuj czasu na siedzenie w domu! Idź na spacer, pobiegaj, a nawet zjedz coś pod chmurką. Świeże powietrze nie tylko dotleni Twój organizm, ale i poprawi nastrój. Podpowiadamy, co przyrządzić na smaczny obiad do pracy lub na wycieczkę. Będzie pysznie!

  • Smaczny pomysł na "Jak przyrządzić idealny stek"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • zalety...hmm...zawsze takie same jak w każdej mojej zupce :) MAMA INNYM MAMOM Z POMOCĄ! :)

  • Domowe bułeczki z dodatkiem sera i wyglądem przypominająca obwarzanki to propozycja na smaczną przekąskę ;)

  • Karkówka, natarta przyprawami i ugotowana zawinięta szczelnie w folię aluminiową.

  • Po prostu rozpływa się w ustach ;)

  • Całkiem udana kombinacja;

Artykuły na temat: jak przyrządzić smaczną karkówkę
  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    Zaletą proponowanego przepisu jest duża wartość odżywcza i akceptowalna kaloryczność. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak go przyrządzić, aby posiłek był urozmaicony i zdrowy.

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • ..."Grill. Potrawy z rusztu i ogniska" - mistrz kuchni Maciej Kuroń, nadworny kucharz Rzeczpospolitej, autor fundamentalnej i arcyciekawej "Kuchni polskiej. Kuchni Rzeczypospolitej Wielu Narodów" postanowił tym razem opowiedzieć czytelnikom o potrawach z grilla i rusztu. I trzeba przyznać, że zrobił to jak zwykle ciekawie i smacznie.