• Informacje na temat:

    jak przyrządzić kaczke

Przepisy na temat: jak przyrządzić kaczke
  • Odkurzone polskie menu

    Tradycyjne polskie składniki, jak ziemniaki, grzyby czy słonina mogą być podstawą prawdziwie wyrafinowanych dań. Polska kuchnia pojawia się w nowych odsłonach.

  • Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)

  • 9 rzeczy, których nie próbowałeś jeszcze w kuchni

    ...". 2. Ugotuj tę potrawę najlepiej jak potrafisz i zaproś swoich bliskich na obiad. Jakież będzie zdziwienie rodziny i znajomych, kiedy naszym popisowym daniem stanie się coś, o czym wiadomo, że nie przepadaliśmy! 3. Połącz dwa smaki, których nigdy w życiu nie spróbowałbyś jednocześnie. Jakie smaki według Ciebie do siebie nie pasują? Jakich składników na pewno nie połączyłbyś ze sobą? Czy na przykład...

  • Smaczny pomysł na "Jak przyrządzić idealny stek"

  • Mięsko daje moc!

    Zawiera łatwo przyswajalne białko, żelazo oraz witaminę B12 – składniki niezbędne dla rozwoju fizycznego i umysłowego malca. Jakie gatunki podawać dziecku? Oto nasze rady.

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Moja mama i teraz siostra zawsze nadziewała kaczkę mięsem mielonym tak kim jak mielone. Ja zastąpiłem mięso wieprzowe, mięsem drobiowym, które połączyłem z wątróbką kaczą i jabłkami. Takie misz - masz przepisu. Kaczka pyszna. A farszu zrobiłem za dużo, więc zapiekłem. Pyszny dodatek do kanapek.

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

Artykuły na temat: jak przyrządzić kaczke
  • Jak przygotować czerwone mięso

    Lekarze i dietetycy są pewni: powinniśmy jeść mniej mięsa, zwłaszcza czerwonego. Nie musisz całkowicie z niego rezygnować. Zawiera nasycone kwasy tłuszczowe, dlatego trzeba je odpowiednio przyrządzić, aby było zdrowsze.

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Chcesz spróbować tego, co potrafią przyrządzić gwiazdy ekranu?

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Ewa Wachowicz zdradza przepis na szneki z glancem

    ...po krakowsku, a na deser drożdżówki z zaboru pruskiego, czyli szneki z glancem.  Ewa Wachowicz sałatkę Olivier nazywa naszą jarzynówką na rosyjską nutę. Zobacz, jak ją przyrządzić.  Warzywa(...)Tym razem Ewa Wachowicz przyrządziła potrawy inspirowane Rosją, Austrią i Prusami. Swoich kulinarnych inspiracji szukała między innymi na krakowskim Podgórzu.  "Historia Podgórza jak i naszego kraju...

  • To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Ziemniaki są cennym źródłem węglowodanów, będących paliwem, niezbędnym do prawidłowej pracy naszego organizmu. Włączając ziemniaki do naszego jadłospisu, zagwarantujemy sobie źródło witaminy C, A, E oraz niezwykle cennych witamin z grupy B - tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz pirydoksyny. Ponadto, w ziemniakach znajdziemy...

  • Łapówki do wzięcia

    ...była martwa i oskubana, a mama nie wiedziała jak ją przyrządzić. Kiedyś i ja pracowałam z dziećmi, dużo młodszymi. Moi uczniowie mieli zajęcia w ramach wczesnej interwencji terapeutycznej - przed(...) za lekcje podarowała babci złoty zestaw. Wierzę, że jeszcze jest gdzieś u mego kuzynostwa. Kwiaty i czekolada Moja matka, podobnie jak babcia, również była polonistką. Pamiętam naręcza...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...