• Informacje na temat:

    jak przyrzadzic groszek z marchewka

Przepisy na temat: jak przyrzadzic groszek z marchewka
Artykuły na temat: jak przyrzadzic groszek z marchewka
  • Cytrynowy cake według Pierre Hermé i o tym co przyrządzić na Święta Wielkiejnocy?

    ...dzisiaj. A co na stół?   Śniadania wielkanonckego takiego jak w Polsce we Francji nie ma. Zresztą byłoby ono technicznie niemożliwe gdyż msze są o 10h30. Nie ma wcześniej i z tego co wiem nie ma(...) - pieczony udziec jagnięcy, marynowany 24 h wcześniej w ziołach, czosnku i oliwie. To mięso podaję z młodymi, wiosennymi warzywami: groszek w strączkach jeszcze, młode marchewki i młode ziemniaczki...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...wystawały. Do makaronu dodaj kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory, ser i jajka roztrzepane z solą i pieprzem, wymieszaj. Nakładaj do foremek, a wierzch przykryj wystającymi końcówkami cukinii. Miseczki wstaw(...) tak, jak podano na opakowaniu. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni olej, rzuć pieczarki i smaż, aż odparuje woda, a pieczarki zaczną się...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    .... Zupy Jak u Mamy WINIARY – pokochają amatorzy smaków, które pamiętamy z dzieciństwa. Znajdziemy w nich suszone warzywa, grzyby, mąkę, mleko, śmietankę, zioła i przyprawy – czyli składniki, które(...) Jak u Mamy. Zupy Nasza Specjalność WINIARY – to przyjemność wyboru dla miłośników domowej kuchni polskiej – ale nie tylko. Znajdziemy w tej linii kilkanaście najpopularniejszych i najczęściej...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ...to bogatych w pektyny. JAK JEŚĆ: Wystarczy, jeśli wypijesz dwa dziennie, zastępując nimi drugie śniadanie i kolację. Do warzyw dodawaj trochę owoców, bo poprawiają smak. DLA KOGO: Przygotuj się na(...) słodzony!). Unikaj smażonych potraw, raczej grilluj je bez tłuszczu, podpiekaj, gotuj. To samo dotyczy warzyw - surowe lub tylko zblanszowane będą dłużej trawione. JAK JEŚĆ: Zaplanuj 4 posiłki dziennie...

  • To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Ziemniaki są cennym źródłem węglowodanów, będących paliwem, niezbędnym do prawidłowej pracy naszego organizmu. Włączając ziemniaki do naszego jadłospisu, zagwarantujemy sobie źródło witaminy C, A, E oraz niezwykle cennych witamin z grupy B - tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz pirydoksyny. Ponadto, w ziemniakach znajdziemy...