• Informacje na temat:

    jak przygotować zasmażaną kapuste

Przepisy na temat: jak przygotować zasmażaną kapuste
  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    ...  ta kapusta jest odporniejsza, niż inne, na niskie temperatury. To jedna z młodszych odmian kapust. Tworzy, jak jej przodek, czyli kapusta głowiasta biała - spore główki. Jest jednak luźniejsza, bo(...), którymi szczyci się biała. Różni się jednak smakiem. Jest zdecydowanie łagodniejsza, ma też przyjemniejszy, choć nadal "kapuściany" aromat. Nie jest on jednak tak intensywny, jak np. kapusty...

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..."Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

  • Sposoby na karpia

    ...sposoby - mówi PAP Life szef kuchni Andrzej Polan. Nietradycyjne sposoby na karpia Na jakie nietradycyjne sposoby można przygotować tak tradycyjne danie wigilijne, jakim jest karp? - Jednym ze sposobów jest dzień wcześniej potraktować karpia wszędobylską solą i pieprzem - troszeczkę zawsze musimy tego dać. Oczyszczone filety można potrzymać w mleku, jak ktoś lubi. Mleko powoduje to, że...

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

  • Bardzo prosty przepis na przygotowanie domowego majonezu, idealnego do sałatek, frytek i kanapek, a co najważniejsze bez konserwantów i innej chemii. Według mojego przepisu przygotujesz około 350 ml majonezu, który możesz przechowywać w słoiczku, w lodówce.

  • Ulubione kluski

    .... Podpowiadamy, jak je przygotować i z czym serwować. • Kluski lane - przyrządza się z jajka (lub tylko żółtka) i mąki, z bardzo niewielkim dodatkiem wody. Po wymieszaniu w filiżance, półpłynne(...) kolację. • Kluski kładzione - także robi się je z mąki pszennej i jajka, ale ciasto powinno być bardziej gęste, dobrze wyrobione, by wtłoczyć do masy jak najwięcej powietrza (wtedy będą...

  • Przepis na ciasto do pizzy.

Artykuły na temat: jak przygotować zasmażaną kapuste
  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    ...dlatego  ta kapusta jest odporniejsza, niż inne, na niskie temperatury. To jedna z młodszych odmian kapust. Tworzy, jak jej przodek, czyli kapusta głowiasta biała - spore główki. Jest jednak(...) dietetyczne i lecznicze, którymi szczyci się biała. Różni się jednak smakiem. Jest zdecydowanie łagodniejsza, ma też przyjemniejszy, choć nadal "kapuściany" aromat. Nie jest on jednak tak intensywny, jak...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Księga smaków: Biała kapusta

    ...mineralnych (fosfor, potas, sód, siarka, wapń, mangan) oraz witamin, takich jak: A, C, E, K i z grupy B. Ze względu na ten zbawienny skład polecana jest osobom zapracowanym, zestresowanym i przemęczonym. Dodatkowo ma znikomą ilość kalorii, jedz więc ją jak najczęściej, jeżeli chcesz zachować linię. Niestety, spożywanie kapusty może powodować wzdęcia. Aby temu zapobiec, do dań z kapusty warto dodać kminek...

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Mielone na 6 sposobów

    Jak przechowywać mielone? Mielone mięso drobiowe nadaje się tylko do natychmiastowego przyrządzania. Wyłącznie wieprzowe i wołowe może być przechowywane dłużej. Możemy je trzymać w lodówce najwyżej 2 dni. Jeśli chcemy je zamrozić, to nie dłużej niż na trzy miesiące. Mięso powinno być podzielone na małe porcje i zamknięte w szczelnym opakowaniu foliowym, w formie spłaszczonej. Najlepszym sposobem...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Wieprzowina w roli głównej

    Kotlet schabowy jest najchętniej jedzonym daniem przez Polaków w weekendy. Jak przygotować go nieco inaczej niż do tej pory?

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka (podstawowego budulca mięśni) i wszystkie...

  • Polska babka

    ...również bar mleczny, w którym spróbuje prostych, ale przepysznych dań takich jak pierogi czy kapustę zasmażaną. Nad ranem odwiedzi najstarszą piekarnie w Warszawie - Piekarnię Piwoński, co przypomni mu...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...