• Informacje na temat:

    jak przygotowac mase truskawkowa do tortu

Przepisy na temat: jak przygotowac mase truskawkowa do tortu
  • Truskawkowe pole na talerzu...

    Sezon na truskawki rozkwita, wraz z nim przybywa pomysłów na desery z tym jakże popularnym owocem. Latem, oprócz lodów, często sięgamy po torty, bowiem jest ku temu wiele okazji, np. komunie. Może warto wypróbować tort "truskawkowe pole"?

  • Słodka Charlotte z musem owocowym

    Sposób przygotowania: 1. Dno tortownicy o średnicy  20 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie zaciśnij obręcz. Spód w formie wyłóż biszkoptami, docinając je w razie potrzeby, aby pozostało jak najmniej wolnej przestrzeni. Boki formy obłóż biszkoptami obciętymi z jednej strony (ustawiaj je pionowo - biszkopty powinny wystawać poza formę). 2. Żelatynę namocz w 6 łyżkach zimnej wody. Odstaw...

Artykuły na temat: jak przygotowac mase truskawkowa do tortu
  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Słodkości od serca

    .... Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 45 minut Porcja: 380 kalorii Pianka truskawkowa Składniki na 2 porcje: 1/4 kg mrożonych truskawek, płaska łyżka żelatyny, opakowanie galaretki truskawkowej, 30(...) lodówki jeszcze na co najmniej 30 min. 3. Po schłodzeniu wyjmij piankę truskawkową z blachy i wytnij z niej serduszka. Najlepiej użyć do tego blaszanych foremek, które uprzednio trzeba ogrzać (tak jak nóż...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego(...), podsypując mąką. Złóż ciasto na 3 części, jak list (zgięte boki mają być na dole i górze). Ciasto odwróć o 90 stopni i ponownie wałkuj na kwadrat (zgięte boki będą po prawej i lewej stronie). Czynność...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Z kolorową galaretką

    ...agrestowa, galaretka truskawkowa, 3 łyżeczki żelatyny Na masę serową: 1/2 kostki margaryny, 1/2 kg mielonego twarogu, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, jajko Do dekoracji: galaretka(...) 5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Ciasta z truskawkami

    Truskawki w kuchni - dobre rady Jak zrobić konfiturę Z 12 dag cukru i 0,5 l wody ugotować syrop (na wolnym ogniu, mieszając i zbierając łyżką powstającą pianę). Gdy zgęstnieje, dodać 1 kg(...). Zdjąć obręcz tortownicy, posmarować przygotowaną masą. Po schłodzeniu (ok. 30 minut) na wierzchu tortu ułożyć rozetę z plasterków truskawek. Udekorować listkami melisy. Torcik na zimno á la tiramisu...

  • Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują te, które zrobiliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Sklepowe półki wręcz uginają się pod naporem szerokiego wyboru dżemów, dlatego decyzja o zakupie jest najłatwiejszą drogą do zaspokojenia apetytu na owocowe rarytasy. Niestety, wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że te małe, urocze słoiczki, często opatrzone hasłami w stylu „jak u mamy" lub...