• Informacje na temat:

    jak przechowac koperek

Przepisy na temat: jak przechowac koperek
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...początku". Znaczy - nie było zupy. Albo: "Co, końca nie będzie!?". Tak pytał o kompot. A co księża lubili najbardziej? - Wszystko jedli. Proboszcz, kiedy pojechał gdzieś na odpust czy imieniny, to jak(...) i pokrojone w ćwiartki. Pod koniec gotowania dodać łyżkę stołową octu i tyle samo cukru. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, tak jak na placki ziemniaczane. Posolić, wbić jajko, wymieszać z mąką, tak...

  • Sałatki na zimowe obiadki - megaszybko, megaprosto, megatanio i megasmacznie :) Pakujemy w słoiki następnego dnia. Sałatkę i przepis w zeszłym roku podarowała mi moja przyjaciółka i już ją wpisałam w moje przetwory :) Przepis na 12 słoików o pojemności 500 ml

  • pyszne chrupiące małe ogóreczki w zalewie octowej

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • proste, bo proporcje podzielne przez 3 (3 główne składniki, w sztukach liczone i 6 przypraw) a czy to lecso? a może leczo :) po polsku, warzywne, jak zwał tak zwał, ważne, że zimą smaki lata jak znalazł, a robi się szybciorem :) przepis na 6 litrowych słoików

  • Mega zdrowe, super tanie, szybkie gotowanie. Warzywa dojrzewające na słońcu mają bogaty smak i aromat - aby go poczuć również zimą, zamykam je w słoikach i przechowuję w DomowejPiwniczce. Wtedy kilogram cukinii kosztuje 1-4 zł, papryki 2-5 zł , pomidory 1-2 zł za kilogram (zimą ten sam, ale mniej smaczny kilogram jest po kilkanaście zł). Z podanych proporcji uzyskałam 6 litrowych słoików.

  • Dziś gotuję pyszną wiosenną zupę - okroshka. Gotuję ten przepis od wielu lat i lubię go zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W razie potrzeby możesz dodać musztardę lub kefir, jak każdy lubi. Okroshka jest bardzo orzeźwiająca w czasie upałów. Smacznego!

  • Żurek to doskonała zupa o każdej porze roku i na różne okazje.

  • Dekoracyjna sałatka która bardzo ładnie prezentuję się na stole np. święta. Nie tylko ładnie wygląda, zachęcam do zrobienia żeby poznać jak smakuje.

  • Zamiast stać i myśleć co dodać do czego zajrzyj do mojego posta i poznaj prawdę .

Artykuły na temat: jak przechowac koperek
  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    ...tylko ogórki czy kapustę, ale też buraki. A robi się to podobnie jak w przypadku wspomnianych ogórków. - Do słoika wkładamy obrane i pokrojone buraki, kawałek chrzanu, koperek, czosnek, gorczycę, listek(...) w sezonie można kupić wiele odmian, które różnią się nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Jak przyznaje Bareła, przekonała się ona do nich dopiero kilka lat temu.  - Szczególnie polecam wam dynię piżmową...

  • Tej zupy nie może zabraknąć na świątecznym stole. Fot. materiały prasowe Składniki:• biała kiełbasa JBB • 3-4 kawałki • 300 g wędzonego boczku JBB • 1/2 l zakwasu na żur • 1/2 szklanki słodkiej śmietany • 5 ząbków czosnku• 5 jajek • 4 ziarenka ziela angielskiego • 1 cebula • 2 liście laurowe • majeranek • świeży koperek • sól i pieprz Sposób przygotowania: Do garnka wrzucamy kiełbasę, boczek, czosnek pokrojony w plasterki lub przeciśnięty przez praskę, ziele angielskie i liść laurowy....

  • Jaką sałatę wybrać?

    ...o orzechowym smaku. Używa się jej do surówek, duszenia. Można z niej ugotować zupę (tak jak ze szczawiu). Smakuje z winegretem lub delikatnymi sosami na bazie oliwy. W foliowym woreczku i w lodówce...

  • Robiąc zapasy żywnościowe, część z nich odruchowo wrzucamy do zamrażalnika. Warto jednak pamiętać, że urządzenie to nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Fot. 123RF/Picsel Przygotowując się do kryzysowej sytuacji, Polacy zaczęli gromadzić całkiem sporo porudktów żywnościowych. Część z nich (np. makarony lub kasze) możemy bez trudu przechować w domowej spiżarni lub półkach kuchennych. Jednak co zrobić w przypadku mięsa, warzyw i owoców? Z pomocą może nam przyjść...

  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Jak kupować? Danie z łososia będzie smaczne i zdrowe tylko wtedy, gdy będzie przyrządzone z naprawdę świeżej ryby. Jeśli kupujemy dzwonka lub filety, warto je dotknąć, powinniśmy czuć, że mięso jest(...), najwygodniejsze do kanapek plasterki, a skrawki są najtańsze i świetnie nadają się do szybkich, niekłopotliwych w przyrządzaniu sałatek. Jak przechowywać? Surowy łosoś szybko się psuje. Jeśli chcesz...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Bez śniadania ani rusz - to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały...

  • To jeden z tych produktów, na które czekamy cały rok. Młode ziemniaki powróciły do sklepów i już teraz możemy delektować się ich wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Ziemniaki są cennym źródłem węglowodanów, będących paliwem, niezbędnym do prawidłowej pracy naszego organizmu. Włączając ziemniaki do naszego jadłospisu, zagwarantujemy sobie źródło witaminy C, A, E oraz niezwykle cennych witamin z grupy B - tiaminy, ryboflawiny, niacyny oraz pirydoksyny. Ponadto, w ziemniakach znajdziemy...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Jak w świątecznym ferworze kupować mądrze i w taki sposób, aby nie stracić? Oto kilka porad, które pomogą wam nie narazić domowego budżetu na szwank. Fot. 123RF/Picsel Okres bożonarodzeniowy to czas, kiedy wydajemy szczególnie dużo pieniędzy. Przygotowanie wigilijnej kolacji, świątecznego obiadu oraz prezentów dla bliskich zawsze jest sporym wydatkiem. Nic więc dziwnego, że chwytamy się różnych sposobów, aby zaoszczędzić. Niestety, czasami na takich zakupach możemy wyjść, jak przysłowiowy...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W sklepie Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj uwagę na to, aby...