• Informacje na temat:

    jak podac szynke w rulonie

Przepisy na temat: jak podac szynke w rulonie
  • Angielski lord John Montague Czwarty Earl Sandwich uwielbiał hazardową grę w karty. W kasynie spędzał całe dnie, nie przerywając karcianej partii z tak błahych przyczyn, jak obiad. Pewnego dnia (jak podają źródła - w 1762 roku) lord poprosił służącego o przygotowanie posiłku. Miał go jednak podać w taki sposób, by arystokrata, nie wypuszczając talii z dłoni, nie pobrudził ubrania...

  • Smaczny pomysł na "Kanapeczki podane jak koreczki"

  • Tak podana sałatka sprawdzi się na każdej imprezie.

  • Przepis wart wypróbowania: "Rzymski rulon z warzywami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczkowy rulon"

  • Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"

  • Pio co się rozdrabniać na deserki dla każdego z osobna, skoro można zrobić jeden rodzinny... ;)

  • Muffinki bardzo pożywne i smaczne.Mogą być podane na drugie śniadanie lub do szkoły dla dzieciaczka:)

  • Domowe bułeczki z dodatkiem sera i wyglądem przypominająca obwarzanki to propozycja na smaczną przekąskę ;)

  • Smaczny pomysł na "Minitarty jak caprese"

Artykuły na temat: jak podac szynke w rulonie
  • Angielski lord John Montague Czwarty Earl Sandwich uwielbiał hazardową grę w karty. W kasynie spędzał całe dnie, nie przerywając karcianej partii z tak błahych przyczyn, jak obiad. Pewnego dnia (jak podają źródła - w 1762 roku) lord poprosił służącego o przygotowanie posiłku. Miał go jednak podać w taki sposób, by arystokrata, nie wypuszczając talii z dłoni, nie pobrudził ubrania...

  • Bufet szaleństw

    ...z sosami. Podaj też ciasteczka, słodką sałatkę lub świeże owoce. Nie zapomnij o napojach - zarówno zimnych (woda, sok), jak i ciepłych (herbata z goździkami, kawa z dodatkiem cynamonu i kardamonu...

  • Nie tylko ogórkowa

    Pieczony schab nadziewany Składniki na 10 porcji: 1 kg schabu bez kości, 15 dag gotowanej szynki, 2-4 parówki cielęce, 4 łyżki masła, 1 łyżka oleju, 2-4 długie i twarde kiszone ogórki, 3 marchewki, sól, pieprz, 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym długim nożem rozetnij schab na jak największy i płaski płat. Delikatnie rozbij go...