• Informacje na temat:

    jak podać pstrąga

Przepisy na temat: jak podać pstrąga
  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...znakiem owoców, warzyw i... wędzonych ryb. Bez względu na kartkę w kalendarzu, zawsze możemy przywołać atmosferę wakacji nad morzem. Jak to zrobić? Przygotować danie z wędzonego pstrąga lub wybrać świeżą(...) specjalistów z branży spożywczej maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Sekretem wysokiej jakości wędzonego pstrąga z Zielenicy jest świeży produkt, z którego specjał ten powstaje...

  • Gdy mam ochotę na rybę...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym...

  • Pożywne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

  • Pierwsze rybki w diecie maluszka

    Są bogate w łatwo przyswajalne białko, zdrowy tłuszcz i witaminę D, niezbędną dla rozwoju kości i zębów. Warto, by dziecko jadło ryby już od 7. miesiąca życia. Jak najlepiej je podać? Rozpocznij od małych porcji. By oswoić malucha ze smakiem ryby, wystarczy łyżeczka. Wybieraj mniej tłuste gatunki o białym, delikatnym mięsie i łagodnym zapachu: dorsza, mintaja lub pstrąga. Możesz też kupić...

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • Dla miłośników ryb

  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    Kiedyś zalecano, by podawać je dziecku w 2. roku życia. Teraz można je wprowadzić niemowlęciu już po 7. miesiącu. Skąd ta zmiana i jakie ryby są odpowiednie dla malca? Wątpliwości rodziców rozwiewa nasz ekspert.

  • Burgery nie musza być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia.

Artykuły na temat: jak podać pstrąga
  • Hashimoto: Jak przyspieszyć metabolizm?

    Wiele składników potraw ma wpływ na poprawę metabolizmu. Odpowiednie warzywa, owoce, mięso lub inne dodatki mogą sprawić, że zrzucisz kilka kilogramów. Jakie posiłki warto spożywać chorując na Hashimoto, radzi Alicja Kalińska, dietetyk z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Król polskich rzek

    Pstrąga warto jeść przez cały rok, bo jest niskokaloryczny i zawiera mniej tłuszczu niż mięso i ryby morskie. I doskonale smakuje!

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Goście, goście!

    ...najlepszej jakości, 1 duże jabłko (jak najtwardsze), 4 cebulki szalotki, 200 g gęstej kwaśnej śmietany, 2-3 łyżeczki białego octu winnego, pół łyżeczki mielonego czarnego kardamonu Do smaku: sól, pieprz(...) tłuszczu i błon. Obierz czosnek i posiekaj jak najdrobniej. Owoce jałowca delikatnie rozgnieć trzonkiem noża. Oczyszczone mięso mocno natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i owocami jałowca. Przełóż do...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Dzieci i ryby

    To bardzo dobrana para. Niestety, rzadko spotykana. Bo jak się okazuje, maluchy jedzą bardzo mało ryb. Pora to zmienić! Wakacyjny pobyt nad morzem to świetna okazja, by dziecko częściej je jadło.

  • Katarzyna Bosacka: „Bosacka po polsku”

    ...w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami! Katarzyna Bosacka - dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka(...) polonistka, z pasji - szefowa kuchni. Jak sama mówi, najlepiej odpoczywa, stojąc przy garach, a ma dla kogo gotować. Bosaccy wychowują czwórkę dzieci: Jana, Marię, Zofię i Franka oraz niezwykle wybrednego...

  • A jeśli brak mi kulinarnej smykałki?

    ...naturalny, czarny, brązowy, kasza gryczana, pęczak, jaglana, komosa ryżowa, makarony pełnoziarniste, ziemniaki i dobrej jakości pieczywo. Warto zadbać, by dieta dostarczała oprócz kalorii wartości(...) początek Jak stworzyć wartościowy odżywczo obiad w mniej niż trzydzieści minut? Możliwości jest bez liku. Ugotujmy kaszę gryczaną i jajka. Jaja pokrójmy na ćwiartki i rozłóżmy na talerzu...

  • ...i Ameryce i mogę powiedzieć jedno: kuchnia polska jest absolutnie niezwykła - różnorodna, zaskakująca, niebywale smaczna i coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie, jak nasz kraj. Od(...) zastępowały szynkę mortadelą, marcepan robiły z fasoli, a czekoladę wyczarowywały dzieciom w postaci bloku kakaowego z bakaliami. Polska kuchnia była wtedy "zastępcza", zupełnie jak etykieta na wyrobie...