• Informacje na temat:

    jak pieczemy bezy

Przepisy na temat: jak pieczemy bezy
  • Bezy i mus czekoladowy z... wody po fasoli?

    Aquafaba to woda pozostała po gotowaniu fasoli lub innych roślin strączkowych, np. ciecierzycy. Miki Mottes zachęca, aby z płynu - dla większości będącego odpadem - zrobić bezy albo mus czekoladowy. Oczywiście bez jajek, gdyż aquafaba świetnie je zastępuje.

  • Co zrobić z białkami które czasami zostają po pieczeniu ciasta? A no nic innego jak bezy. Czasem wychodzą lepsze czasem gorsze ale i tak są o niebo lepsze od tych gotowych.

  • Pleśniak na spodzie maślankowym

    Choć nazwa "pleśniak" nie brzmi zbyt zachęcająco, to smak tego ciasta robi furorę. Połączenie maślankowego spodu, bogatego w witaminy C, E oraz A rabarbaru i puszystej bezy zachwyci każdego.

  • Dla wszystkich smakoszy bez najlepszy przepis. Z bezami nie do końca jest taka prosta sprawa ale warto dość do wprawy bo są naprawdę przepyszne !

  • Wegańska beza

    Uwielbiasz słodkie bezy, ale nie lubisz jajek lub od jakiegoś czasu eliminujesz z diety produkty pochodzenia odzwierzęcego? Nic straconego, ponieważ nie ma rzeczy niemożliwych.

  • Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie . Warte grzechu .Zapraszam na przepis , dzięki któremu poznasz smak doskonałej bezy Czas przygotowania podaję z dodanym czasem suszenia. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/bezy.html

  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    Doskonały torcik bezowo-czekoladowy z orzechami laskowymi i pomarańczami. Mocno chrupiący, wciągający od pierwszego kęsa, dostojny i pięknie prezentujący się na paterze – idealny na wszelkie uroczystości oraz... w okresie świątecznym. Dla fanów bezy.

  • szybkie do przyrządzenia, nie trzeba wielu składników

  • Prawdziwe słodycze czy ich zdrowe zamienniki?

    Choć na co dzień stawia na zdrowe zamienniki słodyczy, Monika Mrozowska nie wyobraża sobie, że miałaby zrezygnować z prawdziwej bezy, która jest jej ulubionym deserem. "Jak mam taki dzień, że czuję, że tylko beza mnie uratuje, to ją jem" - mówi PAP Life aktorka.

  • Szybciutkie w przygotowaniu a do tego bardzo tanie. W sam raz gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Kruche na zewnątrz a miękkie i ciągnące w środku. Po prostu pycha!

Artykuły na temat: jak pieczemy bezy
  • Bezy z sorbetem malinowym

    To danie jest pyszne, a składniki są niedrogie. Zobacz, jak zrobić deser idealny na przyjęcie.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Leciutkie jak chmurka

    Składniki na 8 porcji Bezy: 12 łyżek cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 białka, sól, 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny Krem: 5 łyżek cukru, 1 jajko, 15 dag masła Dodatkowo: kakao i cukier puder do posypania, bita śmietana w spreju Przygotowanie Białka schłodzić, ubić na sztywno ze szczyptą soli, po trochę dosypując puder. Gdy ilość piany się podwoi, dodać cukier waniliowy (ostrożnie...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Smoothie i bezy

    Na niedzielny podwieczorek... potrzeba nam witamin! Dzisiaj w Bordeaux spadl snieg i nie topnieje. Po raz pierwszy od 1985 roku. W parku obok mojego domu rano wrzalo jak w ulu badz jak w jakims(...) okolo 1 h w 120°C. Oczywiscie mozna je przelozyc jakims kremem czy nutella, mozna tez bita smietana i owocami robiac cos w rodzaju tortu Pavlova... u mnie bylo zwyczajnie, ale tez smacznie! Polecam.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Rolada bezowa

    Bezy na roladę nie susz dłużej niż w przepisie. Musi być miękka, ewentualnie z zewnątrz lekko krucha, żeby łatwo było ją zwinąć. Deser trzeba szybko spożyć, najpóźniej drugiego dnia.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Alicja Majewska nie lubi słodyczy

    Piosenkarka Alicja Majewska nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek czy domowe zajęcia. Jak powiedziała, nie lubi słodyczy, więc sama nie piecze ciast.

  • Ilu z nas w ogóle nie jada deserów? Jak często pieczemy ciasta? Skąd czerpiemy inspiracje i czy piekący mężczyzna jest bardziej męski? Odpowiedzi na te i inne pytania poznacie, oglądając film podsumowujący najnowsze badania. Raport z badania Omnibus na temat wypieków. LBS na zlecenie Lidl Polska, luty 2015 r.