• Informacje na temat:

    jak piec bigos

Przepisy na temat: jak piec bigos
  • Zdrowy jadłospis po 1. urodzinach

    ...wkracza mnóstwo nowych produktów. Oczywiście na talerzu malucha nie ma jeszcze miejsca na potrawy ciężkostrawne, jak schabowy, fasolka po bretońsku czy bigos, ani dania z dodatkiem ostrych przypraw. Jest(...) zbożowych to 2 kromki pieczywa, łyżka stołowa makaronu i 4 łyżeczki ryżu lub kaszy. Serwuj pięć posiłków dziennie W żywieniu dziecka liczy się nie tylko jakość posiłków, ale także ich liczba...

Artykuły na temat: jak piec bigos
  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ...ugotujesz tradycyjne polskie dania takie jak gołąbki, schabowy, bigos czy pomidorową, usmażysz omleta lub packi, zrobisz warzywa lub rybę na parze, a także upieczesz ciasto, a nawet zrobisz domowy(...) posiłku. Do Multicookera dołączone są dodatkowe akcesoria: miarka, łopatka, chochla do mieszania oraz silikonowe rękawice umożliwiające bezpieczne chwytanie. Sprawdź jak łatwo przyrządzić...

  • Gazy i wzdęcia. Jak sobie z nimi radzić

    ..., zakręć. Stosuj po ½ łyżeczki po ciężkostrawnym posiłku, popijając letnią wodą. UWAGA! Proszek możesz dodawać do potraw, np. bigosu, pieczonego mięsa, grochu, fasoli czy pasztetów, by ułatwić ich trawienie(...)Jeżeli zdarzają się od czasu do czasu, nie masz powodu do niepokoju. Ale kiedy prawie codziennie budzisz się z płaskim brzuchem, a w miarę upływu godzin czujesz, że robi się jak balon, to sygnał, że...

  • Kompot i konkurencja

    Do wigilijnej kolacji tradycyjnie podaje się kompot z suszu. Jest z nim trochę tak jak z bigosem, bo w każdym domu smakuje inaczej.

  • Czas na susz. Walory smakowe to nie wszytko

    Śliwki poprawiają trawienie i... humor. Dlatego nawet te suszone warto dodawać do potraw. Jak robić to ze smakiem? Jak łączyć, do czego podawać?

  • Czy znów przytyjesz w święta?

    Smażone karpie, pierogi, łazanki i bigos oto tradycyjne świąteczne polskie potrawy. W co trzecim polskim gospodarstwie domowych jest osoba, która jedząc te smakołyki zastanawia się, ile przybędzie jej kilogramów i jak je stracić.

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    W Polsce jest gospodynią programu o odżywianiu, w Kanadzie panią ambasadorową. Jak łączy te światy? Kasia opowiada nam też o swojej rodzinie i zmaganiach z dietą.

  • Rewolucja od święta

    W wigilijne wieczory Małgosia z mężem zapraszają znajomych na "after party". Dla Katarzyny i jej przyjaciółek tradycją stały się "zjazdy bożonarodzeniowe". Oprócz kolęd lecą stare przeboje, bigos je się prosto z garnka, no i można ubrać się swobodniej. Dla wielu z nas Boże Narodzenie wśród znajomych stało się równie ważne jak to tradycyjne, celebrowane z rodziną. Bo skoro przyjaciele są dla nas...

  • W życiowej roli

    ...ciasto. - On dużo wie, jest moim autorytetem - opowiada Majka. Ostatnio na babskiej imprezie kolejny raz usłyszała: Jesteś jak piesek na smyczy... - Staram się tłumaczyć przyjaciółkom, że one mają(...) trójka dzieci i tata. Na tacy... - Zdjęcia. Mama fotografowała, tata urządził jej ciemnię. Co jakiś czas robiła pokazy swoich zdjęć. Byłam z niej dumna. Pracowała w przedszkolu, na szesnastą szykowała...

  • Dieta w treningu

    Jak mówią powiedzenia, jesteśmy tym, co jemy i wyglądamy tak, jak jemy. Zdrowe odżywianie się jest bardzo istotne w kontekście uprawiania sportu, ponieważ wpływa na ogólną wydolność, dyspozycję psychofizyczną i stanowi ważny składnik formy.

  • Siedem trików na oszczędne gotowanie i pieczenie

    ...można zmniejszyć płomień, a kilka minut przed końcem gotowania wyłączyć palnik. Grube dno utrzyma ciepło i potrawa się dogotuje. 6. Sprytne pieczenie Piekarniki, zarówno elektryczne, jak i gazowe, to(...) na dziobek czajnika. Zajęci przygotowywaniem posiłku, możemy bowiem nie zauważyć, że woda już się zagotowała i palnik niepotrzebnie grzeje. 2. Najpierw rozmrażanie Gotowanie lub pieczenie zamrożonych...

Wideo na temat: jak piec bigos
  • Jak zrobić bigos? Przepis krok po kroku

    - to nie jest danie, które robi się w pięć minut, a sekretem idealnego bigosu jest właśnie długość duszenia: co najmniej kilka godzin! Zobaczcie, jak zrobić bigos!(...)Bigos - wyborne, tradycyjne danie kuchni litewskiej, polskiej i białoruskiej! Niezwykle aromatyczna potrawka z mięsa i dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej, świeżej, z dodatkiem aromatycznych