• Informacje na temat:

    jak panierować krokiety

Przepisy na temat: jak panierować krokiety
  • Postne naleśniki i krokiety

    Każdej z nas brakuje czasem pomysłu na bezmięsny obiad czy kolację. Prostym i pysznym rozwiązaniem mogą wtedy być naleśniki lub krokiety.

  • Krokiety ziemniaczane

    Oto przepis na pyszne krokiety ziemniaczane. Smakują doskonale.

  • Pyszne krokiety

    ...naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można...

  • Krokiety ziemniaczano-serowe

    Dietetycy alarmują - jemy za dużo glutenu. To nie oznacza, że musimy rezygnować z naszych ulubionych dań. Wystarczy poszukać odpowiedniego przepisu, takiego jak ten, na smaczne krokiety.

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Polecamy rewelacyjny przepis na chrupiące krokiety.

  • Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia

    Jak wyglądają Wasze codziennie śniadania? Wstajecie wcześniej, aby celebrować ten poranny posiłek, czy może wybieracie dłuższy sen i szybką kawę w drodze do pracy?

Artykuły na temat: jak panierować krokiety
  • Krokiety z pieczarkami

    ...solą, pieprzem, majerankiem i studzę.  Na naleśniki nakładam porcję farszu i zwijam je ciasno tak, jak krokiety. Jaja rozkłócam ze szczyptą soli i pieprzu. Zwinięte naleśniki maczam w jajach...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Krokiety ziemniaczane

    ...zlepiać brzegi. Następnie panierować w tartej bułce. W szerokim garnku rozgrzać 1/2 litra oleju (musi być go dość dużo, bo krokiety będą smażone podobnie jak pączki). Na gorący olej wrzucać partiami krokiety. Obsmażyć je na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych. Można je podawać jako dodatek do czystych zup lub jako danie samodzielne. Zobacz także:

  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Naleśniki z mięsem po węgiersku

    ...mięsnym. Złóż do środka jak krokiety i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej.  Zobacz także:

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Kapusta kiszona już od setek lat jest obecna w polskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Wieki temu kiszona kapusta stała się dla ludzi symbolem trwałości sił natury i życiodajnej mocy sprawiającej, że przyroda budziła się do życia na wiosnę. Dobrze przygotowana kapusta była bardzo trwała, dlatego według starych wierzeń chroniła od złego, zapewniała także siłę i witalność, a gotowana z dodatkiem grochu bądź grzybów miała ponadto chronić przed...

  • Naleśniki z mięsem

    ...środka jak krokiety i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Zobacz także:

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...