• Informacje na temat:

    jak najlepiej piec szaszłyki

Przepisy na temat: jak najlepiej piec szaszłyki
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • proste, lekkie i przyjemne - do przygotowania na grillu lub , jak ja, w czasie deszczu w piecyku :)

  • ABC letniej diety

    Wakacje to czas przygody. Także tej kulinarnej. Podpowiadamy, jak w okresie lata układać menu brzdąca, by dopisywało mu zdrowie i apetyt.

  • Mało pracochłonne ale za to smaczne. Można przyrządzić zarówno na grillu jak i w piekarniku.

  • Grill? Dlaczego nie!

    ..., temperatura jest za wysoka. Byle nie na ogniu Choć najlepiej smakuje mięso pieczone wprost na ogniu, powinniśmy unikać takiego sposobu, bo jest wyjątkowo niezdrowy. To własnie podczas przypiekania(...) odpowiednia dla każdego porcja mięsa czy ryby jest taka jak jego własna część wewnętrzna dłoni (ale bez palców). Resztę talerza powinny wypełnić sałatki. Spożywanie alkoholu w połączeniu z pieczonym...

  • Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

  • Pyszne , proste i mało pracochłonne szaszłyki , Na każdą okazję )

  • Jeśli masz już dość tradycyjnego grillowania kiełbasek i karkówki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pomysłowo przygotowane mięso mielone na patyczkach do szaszłyków z pewnością świetnie się sprawdzi podczas spotkania z przyjaciółmi lub kolacji w rodzinnym gronie. Możesz oczywiście modyfikować przepis w zależności od Twoich upodobań smakowych.

  • Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.

  • Dobre

Artykuły na temat: jak najlepiej piec szaszłyki
  • Jak uniknąć błędów w diecie dziecka

    Mamy duży wpływ na jedzeniowe zwyczaje naszych pociech. Zadbajmy, by były jak najzdrowsze!

  • Dlaczego należy unikać folii aluminiowej?

    Sięgamy po nią codziennie, bez zastanowienia - do zawijania kanapek, do grillowania i pieczenia. Folia aluminiowa to dla wielu z nas coś, bez czego nie wyobrażamy sobie życia. A czy zastanawialiście się kiedyś jak jej stosowanie oddziałuje na zdrowie?

  • Jawa: Wyspa uśmiechniętych ludzi

    Jeśli uważasz, że życie z dnia na dzień nie ma sensu, nie rozumiesz jak można chcieć mieć tylko tyle, ile wystarczy do skromnego życia, uwielbiasz narzekać i nienawidzisz, kiedy ludzie uśmiechają się do ciebie bez powodu - nie czytaj tego tekstu. I nie jedź na Jawę.

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...dodaje łyżkę masła, dwie łyżki zmielonego rozmarynu (najlepiej świeżego) oraz trochę soli i pieprzu dla smaku. Najlepiej podawać je ciepłe, od razu po zdjęciu z patelni. Szaszłyki - zawsze dobrze(...) migdałami. Piecz przez kolejnych pięć minut, również można podawać z krakersami. Jak widać przygotowanie niekonwencjonalnych, wakacyjnych przystawek nie musi być trudne, wystarczy jedynie wcześniej...

  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Trzy produkty, które odkwaszają organizm

    ...barszcz (ugotuj go z potrójną porcją selera) jedzony z ziemniakami z wody. Ziemniaki Najlepiej gotować je lub piec w łupinach. Zawierają dużo wit. C, B6, potasu i błonnika. Dlatego należą do(...) najlepiej je upiec w łupinach - zachowają najwięcej dobrych składników. Przywracają równowagę kwasową w żołądku i wzmacniają odporność. To zasługa m.in. wit. C, wapnia, potasu, magnezu i betalain (nadają...

  • ABC letniej diety

    Wakacje to czas przygody. Także tej kulinarnej. Podpowiadamy, jak w okresie lata układać menu brzdąca, by dopisywało mu zdrowie i apetyt.

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Lekkie i zdrowe czy ciężkostrawne i pełne substancji rakotwórczych? Jakie są potrawy z grilla? Wszystko zależy od tego, co i na czym grillujemy, jak przygotowujemy potrawy i z jakimi jemy je(...) jego przyrządzenia nie używamy tłuszczu, a ten, który jest w mięsie, wytapia się w wysokiej temperaturze. Różnica kaloryczna jest jednak niewielka.  Na grillu najlepiej przyrządzać chude czerwone...

  • Kalarepa - w tym jest krzepa!

    ...cierpiącym na zapalenie błony śluzowej żołądka i inne choroby układu pokarmowego. Kalarepę najlepiej jeść na surowo. W tej postaci zachowuje wszystkie wartości odżywcze. Można ją jeść po prostu jak jabłko(...) wybierajmy zawsze tę o świeżych liściach. Koniecznie trzeba to warzywo dołączyć do naszego jadłospisu, bo jego wartości odżywcze są ogromne. Kalarepa ma podobną ilość witaminy C jak owoce cytrusowe...

  • Razem czy osobno?

    Zależnie od tego, jakie produkty łączymy, możemy tyć lub chudnąć.

Wideo na temat: jak najlepiej piec szaszłyki
  • Warzywa zmniejszają szkodliwy wpływ dymu z grilla

    stale gościć na piknikowym stole, ponieważ zawarte w nich antyoksydanty sprawiają, że grillowane mięso jest dla organizmu mniej szkodliwe. Na grillu można z powodzeniem piec takie owoce jak banany czy(...) liściastych. Należy także przykładać wagę do tego co grillujemy. – Najczęściej na grillu pieczemy tłuste mięsa, takie jak karkówka, boczek, czy żeberka. Niestety, są to produkty, które zawierają duże ilości