• Informacje na temat:

    jak konserwowac fasolke szparagowa

Przepisy na temat: jak konserwowac fasolke szparagowa
  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    ...właściwości doceniały tak znane osobistości jak Juliusz Cezar, Kleopatra czy sam Arystoteles. Ogórki i kapusta po zakiszeniu stają się bogatym źródłem zarówno witamin niezbędnych dla zdrowia i urody, jak również niepowtarzalnego aromatu. To właśnie one sprawiają również, że brak sezonowych warzyw przestaje mieć wpływ na jakość i smak naszych codziennych posiłków. Zdrowie kwaśny ma smak Za smak ogórków...

Artykuły na temat: jak konserwowac fasolke szparagowa
  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    Ciesz się jędrną skórą jak najdłużej. Pomogą ci w tym domowe kuracje, dieta wprost z Hollywood i zabiegi w gabinecie. Bez dużych wydatków.

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    ...biała drożdżówka, którą pochłaniasz migiem i nawet tego nie zauważasz. Jakie są korzyści Schudniesz 3-4kg w ciągu miesiąca: Dietetycy zapewniają, że "tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów" - aby(...) posmaruj z jednej strony pesto (jak masłem). Obłóż je listkami szpinaku, następnie plasterkami ogórka kiszonego. Na jednej z kromek ułóż plasterek sera. Złóż razem chleb i włóż kanapkę do opiekacza...

  • Smaczne przetwory domowe

    ...w jakimś miejscu dotknięte rdzą - takie najlepiej odstawić. Klasyczne pokrywki twist metalowe co prawda świetnie sprawdzają się w procesie pasteryzacji, ale ich wewnętrzna plastikowa powłoka nie(...) polewane, które zamykamy celofanem lub pergaminem. W jakich okresach - jakie przetwory. - Sezon przetwórczy zwykle zaczyna się w maju, kiedy możemy zakonserwować szparagi i młody szczaw, bo...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Jak dusić Najpierw mięso lekko obsmażamy. Potem gotujemy je w małej ilości wody i tłuszczu w naczyniu pod przykryciem - zapobiega to zbytniemu kurczeniu się mięsa i utracie jego aromatu. Pod koniec duszenia można do gęsiny dołożyć warzywa. Jak piec Przed pieczeniem tuszkę nacieramy przyprawami (sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, szałwia). Po wstawieniu do piekarnika skrapiamy gęś wodą...