• Informacje na temat:

    jak gotowac pieczarki na sałatke

Przepisy na temat: jak gotowac pieczarki na sałatke
  • Sałatki makaronowe

    ...).  3. Ugotowany makaron odcedź i przelej zimną wodą, by się nie kleił. Jeśli pieczarki są pokrojone na cieniutkie plasterki, możesz je wrzucić na surowo do sałatki. Grubsze lepiej przesmażyć najpierw na(...) (sałatę rzymską możesz zastąpić sałatą lodową - ma ona trochę mniej smaku, ale jest równie chrupka jak rzymska i nie zwiędnie pod wpływem cięższego sosu). Pomidorki umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki...

  • Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...-natka pietruszki Jak przygotować? -Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój je w średniej wielkości kostkę. - Pieczarki oczyść, a następnie pokrój je w plastry, po czym przesmaż(...) -ogórek -4 garście kiełków zielonej fasolki mung -ok. 2 łyżek sosu sojowego -łyżka oleju -sól i pieprz Jak przygotować? - Paprykę umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w wąskie słupki. Lekko podduś...

  • Ja uwielbiam marynowane pieczarki, a takie domowe są najlepsze. Kupiłam je tanio, więc postanowiłam zrobić kilka słoików. Zimą będzie jak znalazł. Idealne jako dodatek do sałatek lub obiadu.

  • Dania z kapustą i grochem

    Pierwsza gwiazdka na niebie, opłatek i... świąteczne dania na stole. Podpowiadamy, jak je przyrządzić, by miały moc przypisywaną im przez naszych przodków.

  • Wielkanoc to czas kiedy królują jajka. Zanim jednak trafią na półmisek czy do sałatki trzeba je ugotować a później obrać ze skorupki. I tu pojawia się problem: jak tych kilkanaście /a może i kilkadziesiąt:)/ jajek obrać w miarę szybko i na tyle estetycznie by prezentowały się apetycznie i zachęcały do posiłku ? Jest na to kilka patentów:)

  • Raclette - serowe imprezy

    ...rodzajów kiełbas, a z grzybów na naszym stole powinny znaleźć się boczniaki i pieczarki. Dobrze jest mieć pod ręką dwie albo i trzy rodzaje cebul, to znaczy czosnkową, cukrową i szalotkę oraz dodatki(...) także ryż i przygotować kuskus. Ryż może być zarówno czarny, jak i biały. Warto przygotować zawczasu czosnek, musztardy, groszek, kukurydzę, fenkuł i kostki marchewki. Ceremonia powinna naprawdę być...

  • SZYBKI LATWY W PRZYGOTOWANIU NIZWYKLE SMACZNY SERNIK

  • Zimowe warzywa w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan pokazał, jak przygotować smakowite potrawy z zimowych warzyw. Na stole pojawiły się m.in. krokiety z ziemniaków,...

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

Artykuły na temat: jak gotowac pieczarki na sałatke
  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii. Pieczarki znane są i chętnie jadane(...) i osoby, które pragną ograniczyć ilość spożywanego mięsa, powinny włączyć pieczarki do menu. Nie dość, że zawierają one spore ilości białka, to dania z nimi w smaku i konsystencji przypominają...

  • Jak nie kochać brokułów?

    ...w kostkę, wytopić tłuszcz. Pieczarki obrać i pokroić, usmażyć na powstałym tłuszczu. Dodać brokuły i zmiażdżony czosnek, doprawić solą i pieprzem. Posypać mąką, wymieszać, chwilę smażyć. Farsz...

  • Nowe na polskim stole. Fenkuł

    Jak kupować  Wybieraj jędrne, kruche, dobrze uformowane bulwy. Jeśli fenkuł ma zewnętrzne łodygi uschnięte, to go dyskwalifikuje. Koper włoski przechowuj w lodówce w pojemniku na warzywa.  Jak go pokroić  Opłucz pod bieżącą wodą, odetnij nać i spodnią część bulwy, usuń zewnętrzne liście. Bulwę przekrój na pół, wytnij głąb. Połówki kopru przekrój na pół (w takiej formie możesz go zapiekać) albo...

  • Chipsy prosto z morza

    ...do tej sałatki zrób z oliwy, chili, pieprzu, natki pietruszki, a całość posyp startą skórką z cytryny. Katarzyna Bosacka radzi, jak kupować owoce morza!

  • Czy grillowanie to zdrowy sposób przyrządzanie potraw?

    ..., pomidor kokoktajlowe, pieczarki), nadają się do przyrządzania bezpośrednio nad żarem. 7. Nie przedłużajmy czasu pieczenia. Gdy potrawy są za suche, stają się ciężkostrawne, mają też znikome(...) produktów zamrożonych! Potrawy powinny mieć temperaturę pokojową. 9. Do grillowanych mięs przygotowujmy jak najwięcej warzywnych i owocowych sałatek! Zawarte w nich witaminy unieczynnią wprowadzone do...

  • Od zasmażki do fusion

    ...​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Smakołyki z ziemniaka

    ...zaledwie 77 kcal). Z kolei zawarty w nich potas obniża ciśnienie krwi, a magnez łagodzi zmęczenie i stres. Ziemniaki mają też nieco wapnia, żelaza i fosforu. Aby jak najwięcej skorzystać z ich dobrodziejstw, obieraj je cienko (najwięcej minerałów i witamin znajduje się tuż pod skórką) i gotuj w małej ilości osolonej wody, możliwie jak najkrócej. Od razu też podawaj. Jeszcze lepiej zrobisz, gdy...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Wszystko to, co znajdzie się na wigilijnym stole, nie zawsze musi być przyrządzane wedle utartej, nieco wysłużonej już receptury. Lekka, a może nawet pikantna nutka ekstrawagancji dodana do sprawdzonej tradycji może stworzyć naprawdę zgrany duet. Jak zatem sprawić, by świąteczna awangarda okazała się kulinarnym strzałem w dziesiątkę? Tajemnica tkwi w zgrabnym połączeniu.

  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?