• Informacje na temat:

    jak gotować mrożone pierogi

Przepisy na temat: jak gotować mrożone pierogi
  • Sekret udanych klusek i pierogów

    Pierogi niekiedy „lubią” się rozpadać, kluski sklejać, a będące ich podstawą ciasto często przywiera do wałka. Co robić, aby uniknąć takich wpadek podczas przygotowywania specjałów kuchni polskiej?

  • Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu.

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...przed zamrażaniem, jak i po rozmrożeniu.  Podstawowe zasady mrożenia mięsa Do mrożenia nadaje się każde surowe mięso, pod warunkiem, że nie było wcześniej rozmrożone. Proces ten powinien odbywać się(...) zapakuj w osobną torebkę, by zapobiec ich sklejeniu. Rozmrozisz tylko tyle, ile w danej chwili będziesz potrzebować.  Jak mrozić ryby? Podobnie jak w przypadku mięsa, do mrożenia nadają się...

  • Pyszne jak wszystkie dania , które mam :]

  • Sztuka lepienia pierogów

    Jak prawidłowo przygotować pierogi na wigilijny wieczór?

  • Gotowane jajka goszczą na rodzinnym stole przez cały rok ale w Wielkanoc są na honorowym miejscu. Nie możemy w tym dniu na świątecznym stole postawić jajka z pękniętą skorupką, przez którą wypłynęło białko. Oto kilka "babcinych" sposobów by uchronić się przed taką wpadką.

  • Farsze do pierogów na szybko

    Ze szpinakiem 500 g mrożonego szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, opakowanie sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Ruskie 7 ziemniaków, 250 g twarogu, cebula, sól...

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Zaskakujące połączenie składników, które sprawia, że pierogi smakują tak, jakby były z mięsem. Pyszne prosto z wody, jeszcze pyszniejsze z patelni!

Artykuły na temat: jak gotować mrożone pierogi
  • Dzikie gotowanie

    Jagody i grzyby zbiera każdy, ale jak ugotować cały posiłek, czerpiąc z łąk i lasów?

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    Najczęściej mrozimy owoce, warzywa, mięso i ryby. Ale tak naprawdę mrozić można niemal wszystko, zwłaszcza gotowe potrawy. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, aby produkty były jak najdłużej(...) zamrażarki. Z kolei torebki łatwiej tam umieścić, bo niezamrożone produkty bez problemu dopasowują się kształtem do wyznaczonego miejsca. 2. Podział na porcje  Pamiętaj, aby powtórnie nie mrozić dań wyjętych...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to jednak koronkowa(...) smakowały jak mąka wymoczona w wodzie. Kolacja, jaką wydaliśmy na cześć profesora i jego małżonki, była udana. Dziś jestem mistrzynią w lepieniu pierogów. Piegowate ciasto na pierogi 2 łyżki maku...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...farsz i sklejaj jak pierogi. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Empanadas możesz także piec w temperaturze 200° C (na złoty kolor). Przygotowanie (bez czasu oczekiwania(...) pierogi mogą się rwać podczas lepienia lub rozpadać w gotowaniu. Z ciasta wykrawaj spore krążki. Na każdy nakładaj po porcji farszu botwinowego, a następnie starannie zlepiaj brzegi. Pierogi wrzucaj na...

  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść lebiodę

    .... Stosuj do ustąpienia objawów. Uwaga! Nie rób okładu przed wyjściem na słońce, może spowodować fotouczulenie. Gdzie zbierać i jak gotować Zbieraj młode listki lebiody (z roślin do 15 cm wysokości(...)Jest polską kuzynką komosy ryżowej (quinoi), której nasiona sprzedawane są jako kasza w sklepach ze zdrową żywnością. Jest równie odżywcza jak quinoa! Nawet ugotowana (ale bez soli) zawiera witaminy...

  • Żeby po świętach nic się nie zmarnowało

    Supermodny trend zero waste (czytaj ziroł łejst) tłumaczymy jako "niemarnowanie"”. Jest ekologiczny i oszczędza… czas. Ograniczenie ilości wyrzucanego jedzenia jest proste. Możemy zacząć od tego, co zostało ze świąt. Podpowiadamy, jak to zrobić, by było smacznie, zdrowo i ekologicznie.

  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Księga smaków: Mięta

    Walory smakowe to niejedyny sekret tego ziółka. Ma ono również szereg właściwości leczniczych, warto więc, aby pojawiało się na twoim talerzu jak najczęściej.