• Informacje na temat:

    jak gotować mięso na parze

Przepisy na temat: jak gotować mięso na parze
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...w 170 st. C. Jajka bez pęknięć: Jak ugotować jajko, aby nie pękło i ładnie obierało się ze skorupki? Przed gotowaniem czubek jajka nakłuj igłą, a do wody dodaj szczyptę soli. Ziemniaki w żurku(...)Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa...

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

  • Jak gotować dla smyka?

    ...​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.

  • Dzisiaj zapraszam na mięsko, a konkretnie na żeberka wieprzowe. Jako dziecko bardzo je lubiłam. Teraz zresztą też, a to za sprawą przypraw, którymi doprawia je moja Mama. Od jakiegoś czasu gotuję je na parze, dzięki czemu zachowują soczystość i są bardziej fit. :)

  • 7 zasad gotowania dla całej rodziny

    ...1. Dostosuj menu do możliwości dziecka. Mięso musi być bardzo miękkie, soczyste, zupa łagodna w smaku, ryż czy kasza lekko rozgotowane, a ziemniaki pokrojone lub tłuczone. 2. Gotując, używaj jak najmniej soli i cukru. Maluch powinien się przyzwyczaić do naturalnych smaków. 3. Sałatki i surówki podawaj codziennie. Przygotowuj je tuż przed posiłkiem, aby zachowały większość witamin...

  • Dzisiaj zapraszam na bardzo szybki, mało pracochłonny, a przede wszystkim zdrowy obiad - morszczuk na parze. Ryby jak wiadomo mają wiele wartości odżywczych, a przyrządzenie ich na parze, sprawi, że zachowamy je wszystkie, a ryba na dodatek będzie bardzo soczysta. Świeży koperek i cytryna jeszcze bardziej podkreśli jej smak.

  • Gotowanie bez wpadek

    ...dzieci - m.in. dlatego, że bardzo często uczulają. W związku z tym malcowi zagrożonemu alergią zawsze lepiej osobno gotować warzywa i mięso. Jeśli te składniki znajdą się w jednym garnku, z mięsa(...) ryby i mięso należy najpierw umyć, następnie osuszyć, a potem przyprawić i upiec lub ugotować. Czy można zwiększyć wchłanianie witamin i minerałów z posiłków? Tak. Aby organizm mógł wykorzystać...

  • dla odmiany :)

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    ...gotować krótko na parze. Mięso lepiej piec lub dusić zamiast smażyć w tłuszczu Podczas smażenia produkty wchłaniają dużą ilość tłuszczu, który obciąża mały żołądek. Mięso najlepiej upiec w piekarniku albo(...) potrzebuje: jak wapń, żelazo czy witamina C. Wystarczą jednak drobne poprawki w sposobie przyrządzania posiłków, by danie stało się pełnowartościowe. Oto ważne zasady. Gotowanie na parze jest...

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

Artykuły na temat: jak gotować mięso na parze
  • Jak gotować zdrowiej i mniej kalorycznie?

    ...także warzyw nie gotuj do miękkości , ale zjadaj al dente. Dzięki temu mają niższy indeks glikemiczny, a więc nie powodują gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi.  Gotuj na parze. W wodzie warzywa tracą blisko 70 proc. składników mineralnych, w tym większość witamin i flawonoidów, a na parze - tylko 30 proc. Jeśli jednak wolisz gotować w sposób tradycyjny, wrzucaj produkty  do wrzątku...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    ...w brokułach, kalafiorze czy fasolce. Dlatego warzywa te najlepiej gotować krótko na parze. Mięso lepiej piec lub dusić zamiast smażyć w tłuszczu Podczas smażenia produkty wchłaniają dużą(...) najbardziej potrzebuje: jak wapń, żelazo czy witamina C. Wystarczą jednak drobne poprawki w sposobie przyrządzania posiłków, by danie stało się pełnowartościowe. Oto ważne zasady. Gotowanie na parze...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Aby w pełni docenić smak tego wiosennego przysmaku, warto wiedzieć, w jaki sposób je prawidłowo przyrządzić. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły one wśród nich za wyjątkowy przysmak. Jednak na to aż warzywo to zostanie docenione w innych częściach Europy, musieliśmy poczekać kilka wieków. Pierwsza wzmianka o...

  • Gotuj na parze

    ...parowaru Tanim rozwiązaniem są wkłady do gotowania na parze. Pasują do wszystkich typów garnków. Jak to się robi? Dolne naczynie napełniamy wodą. Następnie rozmieszczamy produkty, z których chcemy przyrządzić danie. Rybę lub pierś kurczaka najlepiej jest ułożyć na środkowym lub na górnym sitku, nad warzywami. Wówczas mięso przejdzie ich aromatem. Ważne Nie solimy przed gotowaniem. Prawdziwy...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...

  • Przeziębienie? Jedz więcej mięsa

    ...z przeziębieniem i grypą. Potrawy spożywane w trakcie infekcji powinny być lekkie (czyste buliony i wywary, zupy-kremy) i zawierać mięso oraz warzywa. Lepiej, aby jedzenie miało temperaturę pokojową. By nie(...). Należą do nich: fermentowane produkty mleczne z probiotykami, serki twarogowe i homogenizowane, ryby pieczone w folii lub smażone na patelni grillowej, gotowane mięso drobiowe, galaretki...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Gotujemy na parze

    ...gorąca para zapewni, że mięso, a szczególnie ryby, będą wyjątkowo soczyste. Gotowanie na parze jest banalnie proste, jednak do przygotowania posiłku będziemy potrzebować specjalnego parowaru. Możemy również użyć sitek metalowych lub bambusowych i zwykłych garnków. A więc para buch, garnki w ruch! Jak i w czym gotować? Jest kilka zasad gotowania na parze, które warto znać. Po pierwsze zawsze...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...