• Informacje na temat:

    jak doprawić ryz

Przepisy na temat: jak doprawić ryz
  • 5 sposobów na ryż!

    ...), kurczakiem, wędlinami, ziołami, grzybami, owocami... Pole do popisu jest ogromne! Prosta zapiekanka Ugotowany ryż można doprawić i zapiec nawet z samym... masłem lub olejem! Zapiekankę można(...) w ryżowej masie obtoczyć kawałki mięsa (jak na zdjęciu) lub sera i usmażyć. Zamiast makaronu Ryż to superdodatek do zupy, którego możesz użyć zamiast makaronu (np. do pomidorowej, owocowej) czy...

  • Sposob na sypki i nie posklejany ryz ktory nadaje sie za rowno do obiadu jak i na slodko do owocow czy jogurtu

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ..." smak. Niesłusznie, wystarczy je odpowiednio doprawić. Nawet karp wigilijny, którego często jemy z przymusu, może smakować doskonale. Jak go przyrządzić? Wystarczy dodać do dania kminek, którego nie(...). Z kolei purée ziemniaczane warto doprawić wietnamskim pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Można by tak wymieniać bez końca! Sięgając po przyprawy, warto mieć na uwadze, że o ich smaku i jakości...

  • pyszne, zdrowe i aromatyczne danie

  • Inne, "słodkie" zastosowanie ryżu do sushi

    Kto powiedział, że ryż do sushi może mieć tylko jedno zastosowanie? Jak zachęcają autorzy "Mixu wiedzy kulinarnej", ze specjalnego ryżu warto przygotować pudding, który jeszcze lepiej będzie smakował z owocami albo czekoladą.

  • Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu.

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    ...dla mnie jasne, że czeka mnie długa i pełna wyzwań przygoda. Moim oczom ukazał się zestaw składający się z kilku niezbędnych elementów takich jak: - misa ze stali nierdzewnej o pojemności 2l(...). Takie gotowanie to ja rozumiem! Od niepamiętnych czasów jestem ogromną fanką zup, a od kilku lat namiętnie gotuję kremy. Nic nie rozgrzeje i nie nasyci lepiej jak gęsty i aromatyczny krem. W książce...

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Pomidory w roli głównej

    O tej porze roku można jeść je od rana do wieczora: na kanapkach, w zupach, sosach i sałatkach. Eksperci podpowiadają, jak przyrządzić je najsmaczniej.

  • Czasem zdarza się, że wychodzimy z kuchni na przysłowiową chwilkę pozostawiając gotujący się obiad. Wracamy po kwadransie kiedy czujemy charakterystyczny zapach spalenizny. Czy taki obiad da się jeszcze uratować ? Spróbować zawsze warto:)

Artykuły na temat: jak doprawić ryz
  • Ryż na pięć sposobów

    ...serwowany zarówno jako danie wytrawne, jak i słodkie. Słodka wersja ryżu Jeszcze ciepły ryż (sprawdzi się tu każdy, dowolnie wybrany) łączymy z uduszonymi lub pokrojonymi w kostkę surowymi jabłkami...

  • Walentynkowa kolacja może stanowić prawdziwe wyzwanie, zwłaszcza gdy decydujemy się przygotować ją samodzielnie. Musi być smacznie, efektownie i skutecznie. O skuteczność dań i miłosnych napojów ludzkość martwiła się od wieków. Fot. 123RF/Picsel Wśród legendarnych afrodyzjaków znajdziemy tak wyszukane środki, jak sproszkowane rogi nosorożca, poroża jelenia, jądra byków, czy kogucie grzebienie. Dziś takie dodatki do dań skuteczne byłyby jedynie w odstraszaniu potencjalnej miłości życia. Czym...

  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Bakłażany jak gołąbki

    ...sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić (2 zostawić), dodać do garnka na 2 minuty przed końcem duszenia. Doprawić. Mięso pokroić w niedużą kostkę, zrumienić na 2 łyżkach oleju, doprawić. Połówki bakłażana...

  • Panierując kotlety nie musisz ograniczać się wyłącznie do bułki tartej. Aby mięso nabrało wyjątkowego smaku, warto pokusić się o mały eksperyment kulinarny. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że panierowanie kotletów to banalnie prosta czynność, z którą poradzi sobie nawet bardzo niedoświadczony kucharz. W końcu obtoczenie mięsa w bułce tartej to żadna filozofia. Jeśli jednak chcesz przygotować mistrzowską panierkę, musisz pamiętać o kilku bardzo ważnych szczegółach. Tylko w tedy nie...

  • Jak wzmocnić organizm po zimie

    ...kropli na łyżkę wody). Koktajl żurawinowy utrzyma w ryzach zarazki Żurawina działa jak tarcza na bakterie: zapobiega ich przyleganiu do dróg moczowych i problemom z pęcherzem. Żucie jej suszonych(...). Świetnie regeneruje organizm po przebytej infekcji. Wypróbuj leczniczą nalewkę – będzie jak znalazł w okresie przeziębień. Przygotowanie: 50 g suszonych owoców połącz z 25 dag cukru i zalej litrem...

  • Na przełomie wiosny i lata na naszych stołach zaczyna królować bób. To pyszne warzywo możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jednak, aby w pełni ciszyć się jego smakiem, warto wiedzieć, w jaki sposób go przygotować. Fot. 123RF/Picsel Ile kosztuje bób? O tej porze roku pół Polski zadaje sobie to pytanie, skrzętnie porównując ceny na straganach i w sklepach spożywczych. Niestety, wiele wskazuje na to, że w tym roku przyjdzie nam zapłacić za niego więcej niż zwykle. W poprzednich latach, w...

  • Jak zdrowo się odżywiać? Sprawdźcie przykładowy jadłospis

    Dieta to, jak podkreślają dietetycy, sposób odżywiania się a nie tylko metoda na zrzucenie wagi. Co powinniśmy jeść, by nie tylko mieć dobrą figurę, ale także cieszyć się zdrowiem i dostarczyć naszemu organizmowi niezbędnych składników? Przykładowy jadłospis dla dorosłej kobiety i dorosłego mężczyzny przygotowała dr Krystyna Pogoń, dietetyk.

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Fot. 123RF/Picsel Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować się świeżością oraz wyglądem mięsa. Dobrej jakości surowe mięso...